Варення з чорниці на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Яскраве чорничне варення – популярне рішення для домашніх заготовок на зиму. Ягідним частуванням можна начиняти пироги і пиріжки. Також продукт підходить і для самостійної подачі до чаю. Готуйте варення з простим і перевіреним рецептом з покроковими фото. Підходить для тривалого зберігання.

Варення з лісових чорниці на зиму в банках

Яскраве густе варення на зиму можна приготувати з ароматною чорниці. Вас порадує простий і зрозумілий кулінарний процес, довге зберігання та смак готового продукту. Його можна використовувати для пирогів, пиріжків або просто подавати до чаю.

Інгредієнти на
1 л.

  • Чорниця-3 склянки
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода-3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити варення з чорниці на зиму? Відміряємо потрібну кількість чорниці і старанно перебираємо її.
  2. Після ягоди промиваємо під водою і даємо їм обсохнути.
  3. Засипаємо ягідний продукт двома склянками цукру. Вливаємо 3 столові ложки води. Залишаємо заготовку на 2-4 години.
  4. В цей час ягоди з цукром потрібно помішувати, щоб швидше виділявся сік.
  5. Етап буде завершено, тільки коли не буде видно цукру і в посуді утворюється велика кількість яскравою рідини.
  6. Варимо ягідну масу на слабкому вогні близько 30 хвилин. Регулярно помішуємо.
  7. Стерилізуємо скляні банки і наповнюємо їх гарячим варенням.
  8. Закриваємо тару з вмістом кришками. Залишаємо остуджуватися при кімнатній температурі.
  9. Чорничне варення в домашніх умовах готово. Пробуйте ласощі або відправляйте на тривале зберігання.

Як приготувати варення-п’ятихвилинка з чорниці на зиму?

Швидке варення за 5 хвилин можна приготувати в домашніх умовах з чорниці. Оцініть простий і популярний спосіб заготівлі на зиму. Порадуйте себе і рідних смачним ласощами.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 500 мл

Інгредієнти:

  • Чорниця – 3 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість продуктів. Чорницю старанно перебираємо.

2. Далі ягоди слід промити і дати їм обсохнути.

3. Занурюємо підготовлений інгредієнт у велику каструлю.

4. Сюди ж виливаємо потрібну кількість води.

5. Доводимо масу до кипіння і періодично помішуємо вміст.

6. За цей час ягоди повинні пустити сік, тому не варто переживати з-за невеликої кількості води.

7. Після кипіння можна водити цукор.

8. Розмішуємо вміст і варимо його на слабкому вогні близько 5 хвилин.

9. Виливаємо гаряче варення в скляну банку. Закриваємо заготівлю кришкою і відправляємо її на зберігання.

Покроковий рецепт приготування варення з чорниці з суницею

Простий спосіб приготувати яскраве і ароматне варення на зиму – з чорниці та суниці. Частування порадує своїм смаком і зовнішнім виглядом. Подавайте його до чаю або використовуйте для доповнення домашніх пирогів і пиріжків.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Суниця – 0,5 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Перебираємо ягоди і старанно промиваємо їх під водою. Після цього даємо продуктів обсохнути.

2. Цукор з’єднайте з водою. Варимо суміш до утворення сиропу.

3. Занурюємо в гарячий сироп підготовлені ягоди. Доводимо вміст до кипіння.

4. Варимо ягідну масу близько 10 хвилин. У цей час важливо перемішувати продукт і знімати з нього піну.

5. Гаряче ласощі з чорниці та суниці можна розливати по стерилізованим банкам. Накриваємо тару з варенням кришкою і ставимо її на зберігання.

Чорниця протерта з цукром без варіння для зберігання в холодильнику

Цікавий кулінарний рецепт для солодкої зимової заготівлі – перетерта чорниця з цукром. Процес приготування не передбачає варіння, тому він пройде максимально швидко і просто.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Перебираємо чорницю від листя і дрібних гілок. Промиваємо під сильним струменем холодної води.

2. З друшляка перекладаємо ягоди на рівну поверхню. Можна покласти на тканинне або паперовий рушник. Даємо продукту обсохнути.

3. Відміряємо потрібну кількість цукру.

4. Перемелюємо чорницю будь-яким зручним способом. Під час процесу поступово вводимо цукор. Перетираємо продукти між собою.

5. Отриманий ягідний продукт розгортаємо за чистим і ошпаренным банкам. Закриваємо кришками. Чорничне частування без варіння на зиму готово. Зберігати його слід в холодильнику.

Густе чорничне варення з желатином

Густе і желеподібне чорничне варення виходить з допомогою желатину. Простий домашній рецепт підходить для приготування страви на зиму. Готовий продукт порадує вас своїм смаком і ягідним ароматом.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 4 склянки
  • Цукор – 2 склянки
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Чорницю перебираємо, щоб прибрати все листя і гілки. Далі продукт слід промити під водою і обсушити.

2. Відміряємо потрібну кількість цукру для приготування варення.

3. Викладаємо ягоди в каструлю і засипаємо їх цукром. Доводимо продукти до кипіння і після варимо масу 5-7 хвилин. У цей час важливо помішувати вміст, щоб воно не пригоріло.

4. Окремо розвести желатин в невеликій кількості холодної води. Вводимо суміш в варення, розмішуємо і прибираємо заготовку з плити.

5. Гарячий продукт виливаємо в стерилізовані банки, накриваємо їх кришками і ставимо на зберігання.

Ароматне варення з чорниці з лимоном на зиму

Цікавий смак черничному варення можна додати за допомогою лимона. Цитрус зробить аромат частування по-справжньому особливим. Беріть на замітку простий домашній рецепт для тривалого зберігання.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 3 склянки
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Желфикс – 0,5 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Чорницю старанно промиваємо і даємо їй обсохнути. З половинки лимона знімаємо цедру і вичавлюємо трохи соку.

2. У посуд для варіння висипаємо цукор. Сюди ж кладемо лимонну цедру і сік. Варимо продукти до отримання сиропу. Помішуємо в процесі, щоб уникнути пригорання.

3. Половину чорниці подрібнюємо блендером. Отриману масу вливаємо в сироп. Доводимо масу до кипіння і варимо близько 5 хвилин.

4. В цей час розчиняємо желфикс в невеликій кількості води. Вливаємо суміш в загальну масу.

5. Далі додаємо решту цільні ягоди. Знову доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин і знімаємо з плити.

6. Розливаємо готове варення по стерилізованим банкам. Закриваємо заготовки кришкою і відправляємо на зберігання.

Дуже смачне чорничне варення з апельсином через м’ясорубку

Яскраве ласощі для вашого домашнього погреба можна приготувати з чорниці і апельсина. Спробуйте цікавий у виконанні рецепт. Порадуйте себе солодким фруктово-ягідним смаком.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо чорницю і даємо їй обсохнути. Готуємо й інші продукти.

2. Знімаємо цедру з апельсинів. Залишився плід ділимо на часточки.

3. Підготовлену чорницю пропускаємо через м’ясорубку. Також чинимо і з апельсиновими часточками. Розмішуємо масу.

4. Отриманий продукт викладаємо в каструлю разом з цедрою, засипаємо його цукром. Доводимо до кипіння, а після варимо ще 7 хвилин. Важливо постійно перемішувати.

5. Ароматне варення з чорниці і апельсина готово. Його можна розливати по стерилізованим банкам, закривати кришками і ставити на зберігання.

Густе варення з чорниці на зиму з цілими ягодами

Порадуйте домашніх привабливим густим варенням з цілими ягодами чорниці. Яскравий кулінарний рецепт підходить для приготування зимової заготівлі. Готовий продукт буде радувати вашу родину цілий рік.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 2,5 склянки

Процес приготування:

1. Перебираємо чорничне варення. Прибираємо всі дрібні гілки і листочки.

2. Далі промиваємо ягоди в холодній воді кілька разів. Залишаємо їх обсихати.

3. Засипаємо продукт цукром і залишаємо на дві години. В цей час масу слід акуратно перемішувати, щоб не пом’яти ягоди.

4. Далі занурюємо заготовку в каструлю і ставимо її на плиту. Доводимо вміст до кипіння і після варимо на слабкому вогні 20 хвилин. В цей час необхідно знімати піну і регулярно помішувати масу.

5. Густе солодке варення з цільними ягодами готово. Розливайте його по стерилізованим банкам і закручуйте кришками. Ставте на зберігання у відповідне місце.

Як приготувати смачне чорничне варення з бананом?

Неймовірно яскравий десерт в банку можна приготувати з банана і чорниці. Яскраве і смачне варення можна заготовити на зиму і здивувати їм рідних і друзів. Зробіть рецепт вашої фірмової заготівлею.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1,5 склянки
  • Банан – 1 кг
  • Сік лимона – 80 мл
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Знімаємо з бананів шкірку, далі продукт ріжемо тонкими кружечками. Викладаємо їх у велику каструлю.

2. Доповнюємо посуд заздалегідь промитої і обсушенной чорницею.

3. Сюди ж додаємо цукор, вливаємо воду і лимонний сік.

4. Доводимо масу до кипіння.

5. Після кипіння, варимо ще 7 хвилин на слабкому вогні. В процесі регулярно перемішуємо заготовку, щоб вона не пригоріла.

6. Готове ароматне варення розливаємо по заздалегідь підготовленим скляним банкам. Закриваємо їх кришками, остуджуємо і відправляємо на тривале зберігання.

Густий чорничний джем з пектином на зиму в банках

Густий джем з чорниці можна приготувати в домашніх умовах з додаванням пектину. Ароматна заготівля підходить для тривалого зимового зберігання. Порадуйте близьких яскравим ягідним продуктом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1,4 кг
  • Пектин – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Старанно перебираємо ягоди, потім промиваємо під водою. Залишаємо обсихати.

2. Подрібнюємо Блендером чорничну масу до стану кашки.

3. Додаємо в ягідне пюре одну третю частину цукру. Розмішуємо масу.

4. Переливаємо заготовку в зручну для варіння посуд і доводимо до кипіння.

5. Далі водимо решту цукру. Розмішуємо і варимо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

6. Пектин розчиняємо в невеликій кількості води. Занурюємо суміш в варення. Розмішуємо, тримаємо на вогні одну хвилину і вимикаємо плиту.

7. Гаряче частування з чорниці розливаємо по скляним банкам. Закриваємо тару кришками, остуджуємо і ставимо на тривале зберігання.