Яскраве чорничне варення – популярне рішення для домашніх заготовок на зиму. Ягідним частуванням можна начиняти пироги і пиріжки. Також продукт підходить і для самостійної подачі до чаю. Готуйте варення з простим і перевіреним рецептом з покроковими фото. Підходить для тривалого зберігання.
Варення з лісових чорниці на зиму в банках
Яскраве густе варення на зиму можна приготувати з ароматною чорниці. Вас порадує простий і зрозумілий кулінарний процес, довге зберігання та смак готового продукту. Його можна використовувати для пирогів, пиріжків або просто подавати до чаю.
Інгредієнти на
1 л.
- Чорниця-3 склянки
- Цукор-пісок 300 гр.
- Вода-3 ст. л.
Процес приготування:
- Як зварити варення з чорниці на зиму? Відміряємо потрібну кількість чорниці і старанно перебираємо її.
- Після ягоди промиваємо під водою і даємо їм обсохнути.
- Засипаємо ягідний продукт двома склянками цукру. Вливаємо 3 столові ложки води. Залишаємо заготовку на 2-4 години.
- В цей час ягоди з цукром потрібно помішувати, щоб швидше виділявся сік.
- Етап буде завершено, тільки коли не буде видно цукру і в посуді утворюється велика кількість яскравою рідини.
- Варимо ягідну масу на слабкому вогні близько 30 хвилин. Регулярно помішуємо.
- Стерилізуємо скляні банки і наповнюємо їх гарячим варенням.
- Закриваємо тару з вмістом кришками. Залишаємо остуджуватися при кімнатній температурі.
- Чорничне варення в домашніх умовах готово. Пробуйте ласощі або відправляйте на тривале зберігання.
Як приготувати варення-п’ятихвилинка з чорниці на зиму?
Швидке варення за 5 хвилин можна приготувати в домашніх умовах з чорниці. Оцініть простий і популярний спосіб заготівлі на зиму. Порадуйте себе і рідних смачним ласощами.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 500 мл
Інгредієнти:
- Чорниця – 3 склянки
- Цукор – 1 склянка
- Вода – 120 мл
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість продуктів. Чорницю старанно перебираємо.
2. Далі ягоди слід промити і дати їм обсохнути.
3. Занурюємо підготовлений інгредієнт у велику каструлю.
4. Сюди ж виливаємо потрібну кількість води.
5. Доводимо масу до кипіння і періодично помішуємо вміст.
6. За цей час ягоди повинні пустити сік, тому не варто переживати з-за невеликої кількості води.
7. Після кипіння можна водити цукор.
8. Розмішуємо вміст і варимо його на слабкому вогні близько 5 хвилин.
9. Виливаємо гаряче варення в скляну банку. Закриваємо заготівлю кришкою і відправляємо її на зберігання.
Покроковий рецепт приготування варення з чорниці з суницею
Простий спосіб приготувати яскраве і ароматне варення на зиму – з чорниці та суниці. Частування порадує своїм смаком і зовнішнім виглядом. Подавайте його до чаю або використовуйте для доповнення домашніх пирогів і пиріжків.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Суниця – 0,5 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Перебираємо ягоди і старанно промиваємо їх під водою. Після цього даємо продуктів обсохнути.
2. Цукор з’єднайте з водою. Варимо суміш до утворення сиропу.
3. Занурюємо в гарячий сироп підготовлені ягоди. Доводимо вміст до кипіння.
4. Варимо ягідну масу близько 10 хвилин. У цей час важливо перемішувати продукт і знімати з нього піну.
5. Гаряче ласощі з чорниці та суниці можна розливати по стерилізованим банкам. Накриваємо тару з варенням кришкою і ставимо її на зберігання.
Чорниця протерта з цукром без варіння для зберігання в холодильнику
Цікавий кулінарний рецепт для солодкої зимової заготівлі – перетерта чорниця з цукром. Процес приготування не передбачає варіння, тому він пройде максимально швидко і просто.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 2 склянки
Процес приготування:
1. Перебираємо чорницю від листя і дрібних гілок. Промиваємо під сильним струменем холодної води.
2. З друшляка перекладаємо ягоди на рівну поверхню. Можна покласти на тканинне або паперовий рушник. Даємо продукту обсохнути.
3. Відміряємо потрібну кількість цукру.
4. Перемелюємо чорницю будь-яким зручним способом. Під час процесу поступово вводимо цукор. Перетираємо продукти між собою.
5. Отриманий ягідний продукт розгортаємо за чистим і ошпаренным банкам. Закриваємо кришками. Чорничне частування без варіння на зиму готово. Зберігати його слід в холодильнику.
Густе чорничне варення з желатином
Густе і желеподібне чорничне варення виходить з допомогою желатину. Простий домашній рецепт підходить для приготування страви на зиму. Готовий продукт порадує вас своїм смаком і ягідним ароматом.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 4 склянки
- Цукор – 2 склянки
- Желатин – 1 ч. л.
- Вода – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Чорницю перебираємо, щоб прибрати все листя і гілки. Далі продукт слід промити під водою і обсушити.
2. Відміряємо потрібну кількість цукру для приготування варення.
3. Викладаємо ягоди в каструлю і засипаємо їх цукром. Доводимо продукти до кипіння і після варимо масу 5-7 хвилин. У цей час важливо помішувати вміст, щоб воно не пригоріло.
4. Окремо розвести желатин в невеликій кількості холодної води. Вводимо суміш в варення, розмішуємо і прибираємо заготовку з плити.
5. Гарячий продукт виливаємо в стерилізовані банки, накриваємо їх кришками і ставимо на зберігання.
Ароматне варення з чорниці з лимоном на зиму
Цікавий смак черничному варення можна додати за допомогою лимона. Цитрус зробить аромат частування по-справжньому особливим. Беріть на замітку простий домашній рецепт для тривалого зберігання.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 3 склянки
- Цукор – 1,5 склянки
- Желфикс – 0,5 ч. л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Чорницю старанно промиваємо і даємо їй обсохнути. З половинки лимона знімаємо цедру і вичавлюємо трохи соку.
2. У посуд для варіння висипаємо цукор. Сюди ж кладемо лимонну цедру і сік. Варимо продукти до отримання сиропу. Помішуємо в процесі, щоб уникнути пригорання.
3. Половину чорниці подрібнюємо блендером. Отриману масу вливаємо в сироп. Доводимо масу до кипіння і варимо близько 5 хвилин.
4. В цей час розчиняємо желфикс в невеликій кількості води. Вливаємо суміш в загальну масу.
5. Далі додаємо решту цільні ягоди. Знову доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин і знімаємо з плити.
6. Розливаємо готове варення по стерилізованим банкам. Закриваємо заготовки кришкою і відправляємо на зберігання.
Дуже смачне чорничне варення з апельсином через м’ясорубку
Яскраве ласощі для вашого домашнього погреба можна приготувати з чорниці і апельсина. Спробуйте цікавий у виконанні рецепт. Порадуйте себе солодким фруктово-ягідним смаком.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо чорницю і даємо їй обсохнути. Готуємо й інші продукти.
2. Знімаємо цедру з апельсинів. Залишився плід ділимо на часточки.
3. Підготовлену чорницю пропускаємо через м’ясорубку. Також чинимо і з апельсиновими часточками. Розмішуємо масу.
4. Отриманий продукт викладаємо в каструлю разом з цедрою, засипаємо його цукром. Доводимо до кипіння, а після варимо ще 7 хвилин. Важливо постійно перемішувати.
5. Ароматне варення з чорниці і апельсина готово. Його можна розливати по стерилізованим банкам, закривати кришками і ставити на зберігання.
Густе варення з чорниці на зиму з цілими ягодами
Порадуйте домашніх привабливим густим варенням з цілими ягодами чорниці. Яскравий кулінарний рецепт підходить для приготування зимової заготівлі. Готовий продукт буде радувати вашу родину цілий рік.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 2,5 склянки
Процес приготування:
1. Перебираємо чорничне варення. Прибираємо всі дрібні гілки і листочки.
2. Далі промиваємо ягоди в холодній воді кілька разів. Залишаємо їх обсихати.
3. Засипаємо продукт цукром і залишаємо на дві години. В цей час масу слід акуратно перемішувати, щоб не пом’яти ягоди.
4. Далі занурюємо заготовку в каструлю і ставимо її на плиту. Доводимо вміст до кипіння і після варимо на слабкому вогні 20 хвилин. В цей час необхідно знімати піну і регулярно помішувати масу.
5. Густе солодке варення з цільними ягодами готово. Розливайте його по стерилізованим банкам і закручуйте кришками. Ставте на зберігання у відповідне місце.
Як приготувати смачне чорничне варення з бананом?
Неймовірно яскравий десерт в банку можна приготувати з банана і чорниці. Яскраве і смачне варення можна заготовити на зиму і здивувати їм рідних і друзів. Зробіть рецепт вашої фірмової заготівлею.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1,5 склянки
- Банан – 1 кг
- Сік лимона – 80 мл
- Цукор – 120 гр.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Знімаємо з бананів шкірку, далі продукт ріжемо тонкими кружечками. Викладаємо їх у велику каструлю.
2. Доповнюємо посуд заздалегідь промитої і обсушенной чорницею.
3. Сюди ж додаємо цукор, вливаємо воду і лимонний сік.
4. Доводимо масу до кипіння.
5. Після кипіння, варимо ще 7 хвилин на слабкому вогні. В процесі регулярно перемішуємо заготовку, щоб вона не пригоріла.
6. Готове ароматне варення розливаємо по заздалегідь підготовленим скляним банкам. Закриваємо їх кришками, остуджуємо і відправляємо на тривале зберігання.
Густий чорничний джем з пектином на зиму в банках
Густий джем з чорниці можна приготувати в домашніх умовах з додаванням пектину. Ароматна заготівля підходить для тривалого зимового зберігання. Порадуйте близьких яскравим ягідним продуктом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1,4 кг
- Пектин – 0,5 ст. л.
- Цукор – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Старанно перебираємо ягоди, потім промиваємо під водою. Залишаємо обсихати.
2. Подрібнюємо Блендером чорничну масу до стану кашки.
3. Додаємо в ягідне пюре одну третю частину цукру. Розмішуємо масу.
4. Переливаємо заготовку в зручну для варіння посуд і доводимо до кипіння.
5. Далі водимо решту цукру. Розмішуємо і варимо на слабкому вогні близько 20 хвилин.
6. Пектин розчиняємо в невеликій кількості води. Занурюємо суміш в варення. Розмішуємо, тримаємо на вогні одну хвилину і вимикаємо плиту.
7. Гаряче частування з чорниці розливаємо по скляним банкам. Закриваємо тару кришками, остуджуємо і ставимо на тривале зберігання.