Густий чорничний джем дуже корисний для організму. Не пропустіть можливість і заготовте це чудове ласощі на зиму. 5 рецептів, зібраних у цій статті, вам точно знадобляться.
Дуже смачний джем-п’ятихвилинка з чорниці на зиму
Чорницю можна назвати унікальною ягодою завдяки її смаком і корисними властивостями. Будь десерти з чорничним джемом користуються величезною популярністю.
Інгредієнти на
5 порц.
- Чорниця 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
Процес приготування:
- Як зварити густий джем з чорниці на зиму? Чорницю залийте холодною водою, щоб все сміття сплив на поверхню. Потім промийте ягоди і відкиньте їх на друшляк.
- Перекладіть ягоди в миску, посипте їх цукром, перемішайте і залиште на годину.
- Потім ягідну масу викладіть в каструлю, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
- У процесі варіння заважайте ягоди дерев’яною лопаткою, варення почне дуже швидко густіти і набувати однорідну масу.
- Варення перекладіть в сухі стерилізовані банки, загорніть їх і остудіть при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Густий джем з чорниці з желатином на зиму
Щоб ягідний джем вийшов більш густим, при варінні в нього додають желатин. Варення з чорниці виходить однорідним з дрібними вкрапленнями з кісточок, що надає йому свій неповторний шарм.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 700 гр.
- Желатин – 1 пакетик.
Процес приготування:
1. Чорницю промийте і просушіть.
2. Перекладіть ягоди в миску, посипте їх цукром і перемішайте. Залиште чорницю на 30-60 хвилин.
3. Ягоди разом з соком перекладіть в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
4. Варіть варення при слабкому кипінні 10 хвилин. Потім трохи остудіть варення і подрібніть блендером.
5. Желатин розведіть в невеликій кількості води, отриману масу додайте варення, перемішайте, варіть ще 5 хвилин. Потім гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть, укутайте в теплу ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігайте джем в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування чорничного джему з пектином
Не дивлячись на те, що чорниця не така яскрава і помітна, як полуниця або малина, вона безперечно вважається одне з найкращих ягід. А чорничний джем вважається справжнім делікатесом.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Чорниця – 500 гр.
- Цукор – 500 гр.
- Пектин – 0,5 пакетика.
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.
2. Засипте чорницю цукром, поставте на повільний вогонь і варіть 20 хвилин після закипання. Потім додайте пектин і варіть ще 5-7 хвилин.
3. Банки і кришки для зберігання джему необхідно помити і простерилізувати.
4. Наповніть банки джемом, закрутіть кришку і переверніть їх догори дном. У такому положенні остудіть джем при кімнатній температурі.
5. Джем виходить густим і однорідним. Зберігайте його в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт джему з чорниці з агар-агаром
За цим рецептом у вас вийде густий чорничний джем з пониженим вмістом цукру. Для додання джему більш густої консистенції у рецепті буде використаний натуральний загусник – агар-агар.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Чорниця – 300 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Агар-агар – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.
2. Засипте ягоди цукром у пропорції 1 до 1.
3. Потім за допомогою блендера перетріть ягідну масу.
4. Чорничну масу перекладіть в каструлю, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
5. Після цього додайте агар-агар, перемішайте, доведіть ще раз до кипіння.
6. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх кришками. Остудіть закачування під пледом при кімнатній температурі. Зберігайте джем в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити варення з чорниці з лимонною кислотою на зиму?
Лимонна кислота дозволяє краще зберегти натуральний колір ягід і сприяє довгому зберіганню закачування. Тому багато рецепти джемів містять цей компонент, також як і цей чорничний джем.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Черник – 6 кг
- Цукор – 6 кг
- Вода – 0,5 л.
- Кислота лимонна – 3 ч. л.
Процес приготування:
1. У каструлю всипте цукор і влийте воду. Поставте каструлю на вогонь і зваріть цукровий сироп.
2. Коли сироп придбає красивий золотистий колір, всипте ягоди.
3. Варіть ягоди в сиропі, постійно помішуючи. Коли стане з’являтися піна, знімайте її ложкою.
4. Через 15 хвилин додати в варення лимонну кислоту, перемішайте і варіть ще 10 хвилин.
5. Потім гарячий джем розлийте по банках, закатайте. Джем остудіть при кімнатній температурі, укривши пледом, після цього перенесіть закачування на зберігання в підвал.
Приємного апетиту!