Варення з чорниці на зиму – 5 простих рецептів з покроковими фото

Густий чорничний джем дуже корисний для організму. Не пропустіть можливість і заготовте це чудове ласощі на зиму. 5 рецептів, зібраних у цій статті, вам точно знадобляться.

Дуже смачний джем-п’ятихвилинка з чорниці на зиму

Чорницю можна назвати унікальною ягодою завдяки її смаком і корисними властивостями. Будь десерти з чорничним джемом користуються величезною популярністю.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Чорниця 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як зварити густий джем з чорниці на зиму? Чорницю залийте холодною водою, щоб все сміття сплив на поверхню. Потім промийте ягоди і відкиньте їх на друшляк.
  2. Перекладіть ягоди в миску, посипте їх цукром, перемішайте і залиште на годину.
  3. Потім ягідну масу викладіть в каструлю, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
  4. У процесі варіння заважайте ягоди дерев’яною лопаткою, варення почне дуже швидко густіти і набувати однорідну масу.
  5. Варення перекладіть в сухі стерилізовані банки, загорніть їх і остудіть при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Густий джем з чорниці з желатином на зиму

Щоб ягідний джем вийшов більш густим, при варінні в нього додають желатин. Варення з чорниці виходить однорідним з дрібними вкрапленнями з кісточок, що надає йому свій неповторний шарм.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 700 гр.
  • Желатин – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. Чорницю промийте і просушіть.

2. Перекладіть ягоди в миску, посипте їх цукром і перемішайте. Залиште чорницю на 30-60 хвилин.

3. Ягоди разом з соком перекладіть в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

4. Варіть варення при слабкому кипінні 10 хвилин. Потім трохи остудіть варення і подрібніть блендером.

5. Желатин розведіть в невеликій кількості води, отриману масу додайте варення, перемішайте, варіть ще 5 хвилин. Потім гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть, укутайте в теплу ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігайте джем в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування чорничного джему з пектином

Не дивлячись на те, що чорниця не така яскрава і помітна, як полуниця або малина, вона безперечно вважається одне з найкращих ягід. А чорничний джем вважається справжнім делікатесом.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Чорниця – 500 гр.
  • Цукор – 500 гр.
  • Пектин – 0,5 пакетика.

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.

2. Засипте чорницю цукром, поставте на повільний вогонь і варіть 20 хвилин після закипання. Потім додайте пектин і варіть ще 5-7 хвилин.

3. Банки і кришки для зберігання джему необхідно помити і простерилізувати.

4. Наповніть банки джемом, закрутіть кришку і переверніть їх догори дном. У такому положенні остудіть джем при кімнатній температурі.

5. Джем виходить густим і однорідним. Зберігайте його в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт джему з чорниці з агар-агаром

За цим рецептом у вас вийде густий чорничний джем з пониженим вмістом цукру. Для додання джему більш густої консистенції у рецепті буде використаний натуральний загусник – агар-агар.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Чорниця – 300 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Агар-агар – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.

2. Засипте ягоди цукром у пропорції 1 до 1.

3. Потім за допомогою блендера перетріть ягідну масу.

4. Чорничну масу перекладіть в каструлю, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.

5. Після цього додайте агар-агар, перемішайте, доведіть ще раз до кипіння.

6. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх кришками. Остудіть закачування під пледом при кімнатній температурі. Зберігайте джем в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити варення з чорниці з лимонною кислотою на зиму?

Лимонна кислота дозволяє краще зберегти натуральний колір ягід і сприяє довгому зберіганню закачування. Тому багато рецепти джемів містять цей компонент, також як і цей чорничний джем.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Черник – 6 кг
  • Цукор – 6 кг
  • Вода – 0,5 л.
  • Кислота лимонна – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. У каструлю всипте цукор і влийте воду. Поставте каструлю на вогонь і зваріть цукровий сироп.

2. Коли сироп придбає красивий золотистий колір, всипте ягоди.

3. Варіть ягоди в сиропі, постійно помішуючи. Коли стане з’являтися піна, знімайте її ложкою.

4. Через 15 хвилин додати в варення лимонну кислоту, перемішайте і варіть ще 10 хвилин.

5. Потім гарячий джем розлийте по банках, закатайте. Джем остудіть при кімнатній температурі, укривши пледом, після цього перенесіть закачування на зберігання в підвал.

Приємного апетиту!