Покроковий рецепт приготування чорничного джему з пектином
Не дивлячись на те, що чорниця не така яскрава і помітна, як полуниця або малина, вона безперечно вважається одне з найкращих ягід. А чорничний джем вважається справжнім делікатесом.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Чорниця – 500 гр.
- Цукор – 500 гр.
- Пектин – 0,5 пакетика.
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.
2. Засипте чорницю цукром, поставте на повільний вогонь і варіть 20 хвилин після закипання. Потім додайте пектин і варіть ще 5-7 хвилин.
3. Банки і кришки для зберігання джему необхідно помити і простерилізувати.
4. Наповніть банки джемом, закрутіть кришку і переверніть їх догори дном. У такому положенні остудіть джем при кімнатній температурі.
5. Джем виходить густим і однорідним. Зберігайте його в прохолодному місці.
Приємного апетиту!