Варення з чорниці на зиму – 5 простих рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування чорничного джему з пектином

Не дивлячись на те, що чорниця не така яскрава і помітна, як полуниця або малина, вона безперечно вважається одне з найкращих ягід. А чорничний джем вважається справжнім делікатесом.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Чорниця – 500 гр.
  • Цукор – 500 гр.
  • Пектин – 0,5 пакетика.

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.

2. Засипте чорницю цукром, поставте на повільний вогонь і варіть 20 хвилин після закипання. Потім додайте пектин і варіть ще 5-7 хвилин.

3. Банки і кришки для зберігання джему необхідно помити і простерилізувати.

4. Наповніть банки джемом, закрутіть кришку і переверніть їх догори дном. У такому положенні остудіть джем при кімнатній температурі.

5. Джем виходить густим і однорідним. Зберігайте його в прохолодному місці.

Приємного апетиту!