Варення з груш – це ласощі, яке любить кожен ще з раннього дитинства. Але це зовсім не дивно, тому що немає нічого смачнішого, ніж намазати солодкої добавкою скибочку свіжого білого хліба і запити все це парним молоком або несолодким чаєм. Також особливою перевагою груші є той факт, що цей фрукт чудово поєднується з різними інгредієнтами, наприклад з яблуками або лимонами. А якщо ви любите, коли у варення насичений аромат, то можна запросто використовувати трохи ваніліну або меленої кориці.
Прозоре варення з груш часточками
Прозоре варення з груш часточками готується просто і легко, найскладніше – це нарізати добірні фрукти і повторити кілька разів процес теплової обробки, при якій практично неможливо втриматися від того, щоб не знімати пробу кожні півгодини, а то і того частіше!
Інгредієнти на
20 порц.
- Груша 1.3 кг
- Цукор-пісок 1.3 кг
- Лимонна кислота 3 гр.
Процес приготування:
- Як заготовити варення з груш на зиму по простому рецептом? Видаляємо шкірку і насіння у груш, нарізаємо скибочками середньої товщини.
- У каструлю наливаємо воду і всипаємо лимонку, завантажуємо фрукти.
- Проварюємо нарізку 10-15 хвилин на мінімальному нагріві, а потім промиваємо під прохолодною водою і відкидаємо на сито.
- Цукор висипаємо в іншу вогнетривку ємність і заливаємо двома склянками відвару.
- Суміш ставимо на вогонь і проварюємо 5-6 хвилин після закипання, при постійному помішуванні.
- Викладаємо в сироп фруктові скибочки.
- Варимо груші протягом 8-10 хвилин.
- Груші в сиропі прибираємо з конфорки і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
- Далі проварюємо інгредієнти ще 10 хвилин.
- Остуджуємо близько 4 годин.
- І повторюємо десятихвилинну варіння в останній раз.
- Розподіляємо варення по стерильним банкам і щільно закорковуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!
