Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з груш з апельсинами

Варення з груш з апельсином – це смачна і ароматна консервація, відкривши баночку якої в холодний вечір, ви миттєво відчуєте літнє тепло і подув вітерцю. Цитруси надають ласощів, приємну в міру кислу нотку, яка чудово розбавляє солодкість груші.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 1,2 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг
  • Апельсини – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Щоб позбутися гіркоти цитрусової скоринки, бланшируем апельсин в киплячій воді протягом 10 хвилин.

Крок 2. Цитрус обсушуємо і нарізаємо так, як показано на фото.

Крок 3. Висипаємо в сотейник.

Крок 4. М’якоть груш довільно подрібнюємо і відправляємо до апельсину.

Крок 5. Засипаємо фруктову нарізку цукровим піском.

Крок 6. Ставимо каструлю на вогонь і варимо ласощі від 60 до 80 хвилин при частому помішуванні. За 7-10 хвилин до готовності стерилізуємо банки.

Крок 7. Розкладаємо варення по банках і закриваємо за допомогою спеціального ключа. До повного охолодження закутуємо в теплу ковдру, а потім зберігаємо при кімнатній температурі. Готуйте і отримуйте задоволення!