Варення з груш з апельсинами
Варення з груш з апельсином – це смачна і ароматна консервація, відкривши баночку якої в холодний вечір, ви миттєво відчуєте літнє тепло і подув вітерцю. Цитруси надають ласощів, приємну в міру кислу нотку, яка чудово розбавляє солодкість груші.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 1,2 л.
Інгредієнти:
- Груші – 1 кг
- Апельсини – 350 гр.
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Щоб позбутися гіркоти цитрусової скоринки, бланшируем апельсин в киплячій воді протягом 10 хвилин.
Крок 2. Цитрус обсушуємо і нарізаємо так, як показано на фото.
Крок 3. Висипаємо в сотейник.
Крок 4. М’якоть груш довільно подрібнюємо і відправляємо до апельсину.
Крок 5. Засипаємо фруктову нарізку цукровим піском.
Крок 6. Ставимо каструлю на вогонь і варимо ласощі від 60 до 80 хвилин при частому помішуванні. За 7-10 хвилин до готовності стерилізуємо банки.
Крок 7. Розкладаємо варення по банках і закриваємо за допомогою спеціального ключа. До повного охолодження закутуємо в теплу ковдру, а потім зберігаємо при кімнатній температурі. Готуйте і отримуйте задоволення!