Варення з груш з лимонною кислотою
Варення з груш з лимонною кислотою – це смачний і ароматний десерт, який виручить кулінара за будь чаюванням, бо як подавати частування можна як просто з скибочками батона, так і полив тонкі мереживні млинці або рум’яні панкейкі.
Час готування – 9 ч.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Груші – 1 кг
- Кислота лимонна – 2 щіпки.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Добірні щільні груші промиваємо і насухо витираємо рушником, ріжемо навпіл і вирізаємо серцевину, м’якоть нарізаємо досить тонкими часточками.
Крок 2. Висипаємо фрукти у глибоку вогнетривку форму і засипаємо всій порцією цукру, залишаємо при кімнатній температурі на всю ніч.
Крок 3. Ранок цукор змішається з соком і утворюється сироп.
Крок 4. Поміщаємо ємність на плиту і при постійному помішуванні варимо до закипання, витримуємо на конфорці до зміни відтінку і висипаємо лимонку.
Крок 5. Розливаємо гарячу масу по стерильним банкам, закатуємо і після охолодження переносимо в льох або підвал.
Крок 6. Приємного апетиту!