Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з груш з лимонною кислотою

Варення з груш з лимонною кислотою – це смачний і ароматний десерт, який виручить кулінара за будь чаюванням, бо як подавати частування можна як просто з скибочками батона, так і полив тонкі мереживні млинці або рум’яні панкейкі.

Час готування – 9 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Груші – 1 кг
  • Кислота лимонна – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Добірні щільні груші промиваємо і насухо витираємо рушником, ріжемо навпіл і вирізаємо серцевину, м’якоть нарізаємо досить тонкими часточками.

Крок 2. Висипаємо фрукти у глибоку вогнетривку форму і засипаємо всій порцією цукру, залишаємо при кімнатній температурі на всю ніч.

Крок 3. Ранок цукор змішається з соком і утворюється сироп.

Крок 4. Поміщаємо ємність на плиту і при постійному помішуванні варимо до закипання, витримуємо на конфорці до зміни відтінку і висипаємо лимонку.

Крок 5. Розливаємо гарячу масу по стерильним банкам, закатуємо і після охолодження переносимо в льох або підвал.

Крок 6. Приємного апетиту!