Варення з груш з маком
Варення з груш з маком – це небанальна заготовка, яка напевно сподобається всім, хто любить оригінальні поєднання продуктів і готовий експериментувати на кухні. Приготувавши таке варення, ви повернетеся до цього рецепту ще дуже багато разів, тому як це шалено смачно!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Груші – 300 гр.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Мак – 1,5 ст. л.
- Екстракт ванілі – 1 ч. л.
- Лимон – ½ шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті і обсушені фрукти очищаємо від шкірки і насінної коробочки, нарізаємо кубиками.
Крок 2. Шматочки поміщаємо в миску, збризкуємо кислим цитрусовим соком і перемішуємо.
Крок 3. Посипаємо груші цукром і наполягаємо протягом 60 хвилин.
Крок 4. Перекладаємо майбутнє варення в каструлю з товстим дном, ставимо на конфорку, доповнюємо екстрактом ванілі і варимо близько 15-20 хвилин після закипання, обов’язково прибираючи шумівкою піну.
Крок 5. Висипаємо мак, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
Крок 6. Розкладаємо частування по заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закорковуємо. Приємного апетиту!