Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з груш з маком

Варення з груш з маком – це небанальна заготовка, яка напевно сподобається всім, хто любить оригінальні поєднання продуктів і готовий експериментувати на кухні. Приготувавши таке варення, ви повернетеся до цього рецепту ще дуже багато разів, тому як це шалено смачно!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Груші – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Мак – 1,5 ст. л.
  • Екстракт ванілі – 1 ч. л.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені фрукти очищаємо від шкірки і насінної коробочки, нарізаємо кубиками.

Крок 2. Шматочки поміщаємо в миску, збризкуємо кислим цитрусовим соком і перемішуємо.

Крок 3. Посипаємо груші цукром і наполягаємо протягом 60 хвилин.

Крок 4. Перекладаємо майбутнє варення в каструлю з товстим дном, ставимо на конфорку, доповнюємо екстрактом ванілі і варимо близько 15-20 хвилин після закипання, обов’язково прибираючи шумівкою піну.

Крок 5. Висипаємо мак, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо частування по заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закорковуємо. Приємного апетиту!