Варення з кабачків з апельсином на зиму – заготовка не дуже популярна в порівнянні з ягідно-фруктового, але відрізняється дивовижним смаком, та й бюджетна, адже кабачків часто буває багато. Кабачок щільний, містить багато пектину і для варення виходить густим. Нейтральний смак овоча доповнюється цитрусовими фруктами, а способи варіння не відрізняються від звичайного варення.
Варення з кабачків з апельсином на зиму
Варення з кабачків з апельсином на зиму є класичним та найбільш популярним варіантом. У цьому рецепті кабачки і апельсин нарізаємо шматочками, наполягаємо з цукром і готуємо способом триразової варіння з перервами на охолодження. Кабачки для варення вибираємо молоді або цукіні.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Кабачок 2 шт. (середній)
- 1 шт. Апельсин (великий)
- Цукор-пісок-1 склянка
Процес приготування:
- Як заготовити смачне варення з кабачків з апельсином на зиму? Підготуємо, згідно з рецептом, потрібний обсяг кабачків, апельсинів і цукру.
- Кабачки промиваємо, обсушуємо серветкою, видаляємо шкірку з насінням і м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. Ретельно промиваємо апельсин і нарізаємо тонкими полукружками разом з шкіркою.
- Нарізку кабачка перекладаємо в посуд для варіння варення, а обсяг її беремо згідно з обсягом заготівлі.
- Поверх кабачків кладемо нарізку апельсина. Для більшого цитрусового аромату можна додати нарізану соломкою апельсинову шкірку.
- Всі засипаємо цукром.
- Каструлю ставимо не невеликий вогонь і при помішуванні доводимо масу до кипіння і повного розчинення цукру. Потім варимо варення 10 хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
- Даємо варенню пару годин на охолодження. Потім повторюємо двічі варіння по 10 хвилин з перервою на остигання.
- Після третьої варіння приготоване варення з кабачків з апельсином на зиму переливаємо в чисті сухі банки, щільно закриваємо кришками і після охолодження переносимо на зберігання в підвал або комору. Трохи варення залишаємо для дегустації. Смачних і вдалих заготовок!
Варення з кабачків з апельсином і лимоном на зиму
Варення з кабачків з апельсином і лимоном на зиму буде не тільки смачним десертом до чаю, але і доповнить домашню випічку, адже кислота лимона в ньому нівелює приторную солодкість. У цьому рецепті лимон додаємо у вигляді соку і готуємо методом триразової варіння.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 0,5 л.
Склад:
- Кабачок – 180 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Цукор – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати кабачок, цитрусові і цукор, відповідно пропорції рецепта. Овоч і апельсин з лимоном добре промити.
Крок 2. Кабачок нарізати тонкими чверть гуртками.
Крок 3. Такими ж шматочками нарізати апельсин разом зі шкіркою. Кісточки видалити.
Крок 4. Будь-яким способом віджати сік половини лимона.
Крок 5. Нарізку кабачка і апельсина перекласти в сотейник, додати трохи цукру і поставити на невеликий вогонь. Тушкувати кабачки з апельсином 10 хвилин, щоб вони дали свій сік і цукор повністю розчинився.
Крок 6. Потім досипати інший цукор, налити сік лимона, на невеликому вогні довести до кипіння і поварити 5-10 хвилин.
Крок 7. Варення остудити повністю і ще два рази повторити варіння по 10 хвилин з перервою для охолодження.
Крок 8. Приготоване варення з кабачків з апельсином і лимоном на зиму перелити в суху банку, щільно закрити кришкою і поставити на зберігання в затемнене місце. Вдалих і смачних заготовок!
Варення з кабачків через м’ясорубку з апельсином
Варення з кабачків через м’ясорубку з апельсином за смаком не відрізняється від варення шматочками, але текстура виходить інша. Яку ґрати для подрібнення вибрати – вирішуйте самі, але через велику решітку вийде гарніше. У цьому рецепті перекручені через м’ясорубку кабачки годину наполягаємо з цукром. Потім додаємо апельсин і варимо методом однократної варіння.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1,2 л.
Склад:
- Кабачок – 1 кг
- Апельсини – 3 шт.
- Цукор – 800 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачок промийте, очистіть від шкірки насіння і м’якоть наріжте кубиками.
Крок 2. Перекрутіть нарізку кабачка через м’ясорубку з обраної ґратами і отриману масу перекладіть в окремий посуд або каструлю для варіння варення.
Крок 3. Насипте до неї потрібну кількість цукру, добре перемішайте і залиште на годину при кімнатній температурі. За цей час масу кілька разів перемішайте, щоб кабачки дали свій сік.
Крок 4. Апельсини добре промийте, обшпарте окропом і наріжте шматочками. Кісточки видаліть.
Крок 5. Нарізку апельсина перекрутіть через м’ясорубку, як і кабачки.
Крок 6. До солодкої кабачкової маси перекладіть подрібнені апельсини і перемішайте.
Крок 7. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть масу до кипіння. Поваріть варення на невеликому вогні і при періодичному помішуванні протягом півгодини.
Крок 8. Приготоване варення з кабачків через м’ясорубку з апельсином розлийте по сухим стерильним банкам, закрийте прокип’яченими кришками і повністю остудіть під теплим покривалом. На зберігання таке варення переставте у прохолодне місце. Вдалих і смачних заготовок!
Кабачковий джем з апельсином
Кабачковий джем з апельсином відноситься до нової заготівлі з лінійки овочевих джемів. Він готується в різних варіантах, нескладно і буде у вас як десертом з неповторним цитрусовим смаком, так і доповненням домашній випічці. У цьому рецепті кабачок подрібнюємо на тертці, цитрусові фрукти подрібнюємо за допомогою блендера. Варимо джем способом дворазового варіння і періодом настоювання в 1 добу. Аромат джему доповнимо корицею.
Час готування: 1 доба.
Час приготування: 1 годину.
Порції: 1,7 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 1 кг
- Кориця мелена – 2 ч. л.
- Кориця палички – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для джему відразу підготувати, згідно пропорції рецепта.
Крок 2. Кабачки промити і зняти шкірку.
Крок 3. Кабачки подрібнити на крупній тертці.
Крок 4. Цитрусові фрукти добре промити і гострим ножем акуратно зняти шкірку.
Крок 5. М’якоть нарізати шматочками, видаливши кісточки з щільними перегородками. Нарізку перекласти в чашу блендера.
Крок 6. Подрібнити їх на великій швидкості в однорідну масу.
Крок 7. Шкірку цитрусових фруктів дрібно нарізати, перекласти в чашу і насипати до неї мелену корицю і 4 ложки цукру.
Крок 8. Подрібніть шкірку так само в однорідну масу.
Крок 9. Натерті кабачки і подрібнені цитрусові перекласти в посуд для варіння джему і висипати решту цукру.
Крок 10. На невеликому вогні при помішуванні довести масу до кипіння, поварити 10-15 хвилин, зняти з плити, додати паличку кориці і залишити на 1 добу для настоювання. За цей час кабачки просочаться ароматом апельсина і кориці.
Крок 11. Після закінчення цього часу джем повторно поварити ще 10-15 хвилин від початку закипання і паличку кориці видалити.
Крок 12. Приготований кабачковий джем з апельсином розкласти по сухим стерильним банкам і відразу герметично закупорити.
Крок 13. Банки з джемом повністю остудити і переставити на місце для зберігання консервацій. Трохи джему залишити для дегустації. Вдалих і смачних заготовок!
Варення з кабачків шматочками з апельсином і лимоном
Варення з кабачків шматочками з апельсином і лимоном в цьому рецепті готуємо способом дворазового варіння з однією перервою для настоювання. Лимон додасть варенню приємну кислинку, а разом з апельсином – смак і аромат цитрусових фруктів. Шматочки кабачка вийдуть подібними ананасу. Таке варення відмінно підійде і на десерт до чаю, і для різної домашньої випічки.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1,2 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1.2 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготувати простий набір інгредієнтів для варення, згідно пропорції рецепта.
Крок 2. Кабачки промити, очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками.
Крок 3. Ретельно промити цитрусові фрукти і обшпарити окропом. Лимон нарізати так само невеликими кубиками разом з шкіркою. Кісточки видалити.
Крок 4. Апельсин, як і лимон, нарізати такими ж кубиками.
Крок 5. У великий алюмінієвий таз або інший посуд для варіння варення насипати 300 грам цукру.
Крок 6. Перекласти в таз половину нарізки кабачків і всю нарізку цитрусових.
Крок 7. Засипати всі 500 гр. цукру.
Крок 8. Поверх цукру викласти другу половину кабачків і засипати рештою цукром. Залишити кабачки з цитрусовими фруктами на 1 годину при кімнатній температурі, щоб кабачки дали достатньо соку.
Крок 9. Після закінчення цього часу варення довести до кипіння, зняти пінку з поверхні і поварити на маленькому вогні протягом 40 хвилин. Потім залишити варення на кілька годин для повного остигання.
Крок 10. Остигле варення повторно поварити вже протягом 15-20 хвилин від початку закипання.
Крок 11. Гаряче варення розлити по невеликих стерильним банкам.
Крок 12. Потім банки герметично закрити прокип’яченими кришками і повністю остудити.
Крок 13. Приготоване варення з кабачків шматочками з апельсином і лимоном перенести в місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!