Оригінальне варення з кульбаб з лимонною кислотою
Багато незаслужено вважають кульбаби марними бур’янами. Але їх мінеральний склад багатий корисними елементами, тому маючи в коморі пару баночок одуванчикового варення, ви забезпечите себе вітамінами групи В, селеном, йодом, фосфором і не тільки.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кульбаби – 200 шт.
- Вода – 400 мл
- Кислота лимонна – 10-15 гр.
- Цукор – 450 гр.
Процес приготування:
1. Зберіть кульбаби і відокремте жовті пелюстки від зелені.
2. Пелюстки перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте каструлю на вогонь, варіть 15 хвилин після закипання.
3. Відвар зніміть з вогню і залиште на добу під кришкою. Потім процідіть відвар.
4. Відвар влийте в каструлю, доведіть до кипіння, висипте цукор, перемішайте і знову закип’ятити.
5. Проваріть сироп на повільному вогні 15 хвилин, потім додайте лимонну кислоту.
6. Проваріть відвар ще кілька хвилин, зніміть його з вогню і перелийте в стерилізовані банки. Залиште варення при кімнатній температурі на добу, потім поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!