Варення з кульбаб – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Оригінальне варення з кульбаб з лимонною кислотою

Багато незаслужено вважають кульбаби марними бур’янами. Але їх мінеральний склад багатий корисними елементами, тому маючи в коморі пару баночок одуванчикового варення, ви забезпечите себе вітамінами групи В, селеном, йодом, фосфором і не тільки.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кульбаби – 200 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Кислота лимонна – 10-15 гр.
  • Цукор – 450 гр.

Процес приготування:

1. Зберіть кульбаби і відокремте жовті пелюстки від зелені.

2. Пелюстки перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте каструлю на вогонь, варіть 15 хвилин після закипання.

3. Відвар зніміть з вогню і залиште на добу під кришкою. Потім процідіть відвар.

4. Відвар влийте в каструлю, доведіть до кипіння, висипте цукор, перемішайте і знову закип’ятити.

5. Проваріть сироп на повільному вогні 15 хвилин, потім додайте лимонну кислоту.

6. Проваріть відвар ще кілька хвилин, зніміть його з вогню і перелийте в стерилізовані банки. Залиште варення при кімнатній температурі на добу, потім поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!