Як зварити варення з мандаринів в мультиварці?
Це варимо варення в мультиварці. Мандарини з додаванням лимона прокручуємо через м’ясорубку і отриману масу уварюють. Такий конфітюр виходить досить густим, його зручно намазувати на тости. До ранкової кави – ідеально.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 1 літр готового варення орієнтовно
Склад:
- Мандарини – 900 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Вода – 150 мл
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Мандарини і лимон добре промиваємо, мандарини очищаємо від шкірки. Якщо мандарини містять багато кісточок, їх краще видалити. Якщо кісточок трохи, залишаємо.
2. Очищені мандарини і лимон цілком пропускаємо через м’ясорубку. Як варіант, можна подрібнити цитруси блендером.
3. До отриманої цитрусової масі висипаємо цукровий пісок.
4. Добре перемішуємо.
5. Виливаємо цитрусово-цукрову масу в чашу мультиварки, ставимо режим «Випічка» і готуємо варення дев’яносто хвилин при закритій кришці. Потім кришку мультиварки відкриваємо і варимо ще тридцять хвилин. Під час варіння варення обов’язково помішуємо, щоб не пригоріло.
6. Готове гаряче варення розливаємо по сухим стерильним банкам і закручуємо сухими простерилизованными кришками. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!