Варення з мандаринів – 7 рецептів на зиму з покроковими фото

Як зварити варення з мандаринів в мультиварці?

Це варимо варення в мультиварці. Мандарини з додаванням лимона прокручуємо через м’ясорубку і отриману масу уварюють. Такий конфітюр виходить досить густим, його зручно намазувати на тости. До ранкової кави – ідеально.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 1 літр готового варення орієнтовно

Склад:

  • Мандарини – 900 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Мандарини і лимон добре промиваємо, мандарини очищаємо від шкірки. Якщо мандарини містять багато кісточок, їх краще видалити. Якщо кісточок трохи, залишаємо.

2. Очищені мандарини і лимон цілком пропускаємо через м’ясорубку. Як варіант, можна подрібнити цитруси блендером.

3. До отриманої цитрусової масі висипаємо цукровий пісок.

4. Добре перемішуємо.

5. Виливаємо цитрусово-цукрову масу в чашу мультиварки, ставимо режим «Випічка» і готуємо варення дев’яносто хвилин при закритій кришці. Потім кришку мультиварки відкриваємо і варимо ще тридцять хвилин. Під час варіння варення обов’язково помішуємо, щоб не пригоріло.

6. Готове гаряче варення розливаємо по сухим стерильним банкам і закручуємо сухими простерилизованными кришками. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!