Для приготування нектаринового варення потрібно брати стиглі, але тверді плоди, які збережуть форму під час приготування, просочаться цукровим сиропом і перетворяться в ароматні і апетитні бурштинові шматочки. Варення готується швидко і не вимагає особливих навичок, так що з такою заготівлею впорається будь-яка господиня.
Варення з нектаринів без кісточок на зиму
Простий рецепт смачної заготовки на зиму. Ніжні нектарини після варіння зберігають приємний золотистий колір, приголомшливий аромат і приємний смак. Готувати таке ласощі легко, і процес не вимагає великого обсягу часу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Нектарин 2 кг
- Цукор-пісок 2 кг
Процес приготування:
- Як заготовити варення з нектарина на зиму? Плоди добре миємо, розрізаємо на дві половинки і видаляємо кісточки.
- Нарізаємо невеликими шматочками фрукти, насипаємо в жароміцну ємність і засипаємо зазначеною кількістю цукру. Залишаємо нектарини в теплому місці, щоб вони пустили сік. На це потрібно близько 2 годин.
- Переміщуємо ємність з нектаринами на плиту і доводимо масу до кипіння, а потім тушкуємо фрукти на дуже маленькому вогні близько години.
- Баночки для зберігання нектаринового варення стерилізуємо за допомогою пари. В якості альтернативи можна розмістити ємності в духовку на 15 хвилин або прогріти їх у мікрохвильовці 3-5 хвилин при максимальній потужності.
- Перекладаємо варення в підготовлені баночки, закатуємо і залишаємо догори дном під теплою ковдрою, поки не охолонуть. Після цього варення можна зберігати в прохолодному місці.
Бурштинове варення з нектарина часточками на зиму
При приготуванні такого варення важливо нарізати нектарин на рівні красиві часточки, щоб фруктові скибочки рівномірно просочилися цукровим сиропом і придбали гарний бурштиновий відтінок.
Час приготування: 40 хв – готування, 2 доби — настоювання.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Нектарин – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1,5 склянки
- Сік лимонний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Нектарини вимити, видалити кісточки і нарізати рівними красивими скибочками однакового розміру.
2. У сотейнику змішати воду з цукром, довести масу до кипіння і готувати сироп, поки суміш не стане однорідною, а цукор не розчиниться.
3. Додати в сироп лимонний сік і добре перемішати.
4. Викласти отриману масу скибочки нектарина, довести сироп до кипіння і готувати на дуже слабкому вогні близько 5 хвилин. Зняти варення з вогню і, прикривши кришкою, залишити настоюватися на добу. Протягом цього часу періодично помішувати масу. Потім масу знову повернути на вогонь, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Після цього знову залишити настоюватися на 24 години.
5. Через зазначений час ще раз проварити нектарини в сиропі близько 15 хвилин, знімаючи піну, а потім розлити по стерилізованим баночках і щільно закрити. Зберігати заготовку в прохолодному місці.
Простий і смачний рецепт варення-п’ятихвилинки з нектарина
Дуже швидкий спосіб отримати ароматне нектариновое варення на зиму. Нетривала термічна обробка дозволяє зберегти максимум користі фруктів та при цьому достатньою, щоб можна було зберігати десерт всю зиму.
Час готування: 12 годин – наполягання, 20 хвилин — готування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Нектарин – 600 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
1. Нектарини вимийте, приберіть з них кісточки і розрізати фрукти на скибочки.
2. Засипте часточки цукром і кілька разів струсніть ємність з ними, щоб цукор рівномірно розподілився по нектаринам. Залиште їх для виділення соку на 12 годин.
3. Через зазначений час перекласти нектаринові часточки в каструлю, доведіть масу до кипіння і тушкуйте 5 хвилин на маленькому вогні.
4. Баночки для зберігання варення стерилізуйте, вчините аналогічно з кришками.
5. Перекладіть отримане варення в баночки, укупорьте і залиште остигати в теплому місці, а потім переставте для зберігання в прохолодному місці.
Як приготувати варення з нектарина з лимоном на зиму?
Лимон з цедрою додає варенню цитрусову нотку, нейтралізує зайву солодкість нектарина і додає вітамінів. Оскільки варення готується при мінімальній термічній обробці, виходить приголомшливо смачна вітамінна бомба для підтримки організму взимку.
Час приготування: 3 години 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Нектарин – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Нектарини миємо, обсушуємо і нарізаємо на скибочки.
2. Неочищений лимон подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки.
3. В жароміцний посуд висипаємо часточки нектаринів, перетертий лимон і цукор, перемішуємо і залишаємо в теплому приміщенні кілька годин, щоб цукор повністю розчинився.
4. Ставимо ємність з фруктами на слабкий вогонь, доводимо до кипіння і відразу ж вимикаємо. Даємо масі охолонути і ще раз нагріваємо, щоб закипіла. Процедуру слід повторити 5 разів.
5. Отримане варення розкладаємо по стерилізованим ємкостей і щільно закупорим. Подаємо до чаю або в якості добавки до молочних десертів або млинчиків.
Дуже смачне нектариновое варення з апельсином
Апельсинова цедра додає нектарину нотку екзотики і насичений золотистий колір. Таку заготовку можна їсти з хлібом і маслом з чаєм або подавати як соус до морозива або молочних десертів.
Час готування: 12 годин – наполягання, 20 хвилин — готування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Нектарин – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
1. Нектарини вимити, видалити з них кісточки і нарізати рівними скибочками.
2. Апельсин обдати окропом і нарізати четвертинками кілець, не знімаючи шкірку.
3. В підходящу за обсягом каструлю шарами укласти часточки нектаринів, шматочки апельсина і цукор, залишити настоюватися на 8-10 годин.
4. Після закінчення зазначеного часу поставити ємність з фруктами на слабкий вогонь, довести до кипіння і готувати 5 хвилин. Залишити настоюватися на 12 годин, а потім знову прокип’ятити кілька хвилин.
5. Перекласти нектариново-апельсинову масу в стерилізовані баночки і щільно закупорити. Зберігати в холоді, а подавати до чаю або додавати в якості начинки в випічку або до молочних десертів.
Ароматне варення з нектарина з горіхами на зиму
Горіхи перетворюють десерт в царський ласощі. Таке варення можна подавати в якості доповнення для сімейного чаювання або дружніх посиденьок. Крім того, з нього виходить дуже смачна начинка для пирогів.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Нектарин – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Мигдаль – 200 гр.
Процес приготування:
1. Нектарини добре промийте і обсушіть, приберіть кісточки і розрізати на акуратні рівні часточки.
2. Складіть подрібнені фрукти у вогнетривкий посуд і додайте цукор.
3. Апельсин і лимон з шкіркою перекрутіть на м’ясорубці або дрібно порубаєте за допомогою кухонного комбайна або блендера.
4. Мигдаль обдайте окропом, зняти шкірку, а потім додайте його до нектаринам з цукром. Туди ж покладіть перекручені цитрусові.
5. Масу нагрівати на невеликому вогні і готувати 10-15 хвилин, щоб маса почала гуснути. Варення розкласти по стерилізованим ємкостей і закупорити. Приємного апетиту!
Густий бурштиновий джем з нектарина
Густий бурштиновий джем з ноткою ванілі не залишить байдужим навіть найдосвідченішого гурмана. Такий десерт гідний того, щоб його подавали в якості соусу до десертів на торжестві або як соус до випічки, панакоті або морозива.
Час готування: 1 година 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Нектарин – 1 кг
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Ваніль (стручок) – 1 шт.
Процес приготування:
1. Для приготування густого джему потрібно відібрати стиглі і щільні нектарини. Добре вимити, зняти шкірочку і видалити кісточки. М’якоть плодів нарізати невеликими шматочками.
2. У каструлю висипати подрібнені фрукти, додати цукор і витримати при кімнатній температурі 15-20 хвилин, щоб з’явився сік.
3. Масу поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і настоювати півгодини.
4. Стручок ванілі очистити від насіння і покласти до варення.
5. За допомогою заглибного блендера розім’яти вміст каструлі в пюре і прогрівати ще близько 30 хвилин, а потім розкласти по стерилізованим баночках, щільно закупорити і зберігати в прохолодному місці. Насолоджуйтесь!