Ароматне варення з нектарина з горіхами на зиму
Горіхи перетворюють десерт в царський ласощі. Таке варення можна подавати в якості доповнення для сімейного чаювання або дружніх посиденьок. Крім того, з нього виходить дуже смачна начинка для пирогів.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Нектарин – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Мигдаль – 200 гр.
Процес приготування:
1. Нектарини добре промийте і обсушіть, приберіть кісточки і розрізати на акуратні рівні часточки.
2. Складіть подрібнені фрукти у вогнетривкий посуд і додайте цукор.
3. Апельсин і лимон з шкіркою перекрутіть на м’ясорубці або дрібно порубаєте за допомогою кухонного комбайна або блендера.
4. Мигдаль обдайте окропом, зняти шкірку, а потім додайте його до нектаринам з цукром. Туди ж покладіть перекручені цитрусові.
5. Масу нагрівати на невеликому вогні і готувати 10-15 хвилин, щоб маса почала гуснути. Варення розкласти по стерилізованим ємкостей і закупорити. Приємного апетиту!