Варення з нектарина – 7 рецептів на зиму з покроковими фото

Ароматне варення з нектарина з горіхами на зиму

Горіхи перетворюють десерт в царський ласощі. Таке варення можна подавати в якості доповнення для сімейного чаювання або дружніх посиденьок. Крім того, з нього виходить дуже смачна начинка для пирогів.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Нектарин – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Мигдаль – 200 гр.

Процес приготування:

1. Нектарини добре промийте і обсушіть, приберіть кісточки і розрізати на акуратні рівні часточки.

2. Складіть подрібнені фрукти у вогнетривкий посуд і додайте цукор.

3. Апельсин і лимон з шкіркою перекрутіть на м’ясорубці або дрібно порубаєте за допомогою кухонного комбайна або блендера.

4. Мигдаль обдайте окропом, зняти шкірку, а потім додайте його до нектаринам з цукром. Туди ж покладіть перекручені цитрусові.

5. Масу нагрівати на невеликому вогні і готувати 10-15 хвилин, щоб маса почала гуснути. Варення розкласти по стерилізованим ємкостей і закупорити. Приємного апетиту!