Простий і смачний рецепт варення-п’ятихвилинка з ожини
Швидке і неймовірно смачне варення з ожини можна приготувати за рецептом «п’ятихвилинка». Яскраве ласощі займе особливе місце серед ваших зимових заготовок. Подавайте його до чаю в якості десерту.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Ожина – 1 кг
- Цукор – 3,5 склянки
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо ожину під водою. Попередньо видаляємо плодоніжки.
2. Засипаємо очищені ягоди зазначеною кількістю цукру.
3. Розмішуємо інгредієнти лопаткою до виділення соку.
4. Переставляємо каструлю з вмістом на вогонь. Доводимо масу до кипіння, варимо 5 хвилин і вимикаємо плиту.
5. Далі гаряче ласощі переливаємо з підготовленим скляним банкам.
6. Закриваємо заготівлю кришкою, охолодити при кімнатній температурі і забирає на тривале зберігання. Готово!