Варення з ожини на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт варення-п’ятихвилинка з ожини

Швидке і неймовірно смачне варення з ожини можна приготувати за рецептом «п’ятихвилинка». Яскраве ласощі займе особливе місце серед ваших зимових заготовок. Подавайте його до чаю в якості десерту.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Ожина – 1 кг
  • Цукор – 3,5 склянки

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо ожину під водою. Попередньо видаляємо плодоніжки.

2. Засипаємо очищені ягоди зазначеною кількістю цукру.

3. Розмішуємо інгредієнти лопаткою до виділення соку.

4. Переставляємо каструлю з вмістом на вогонь. Доводимо масу до кипіння, варимо 5 хвилин і вимикаємо плиту.

5. Далі гаряче ласощі переливаємо з підготовленим скляним банкам.

6. Закриваємо заготівлю кришкою, охолодити при кімнатній температурі і забирає на тривале зберігання. Готово!