Варення з ожини на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Ожина, протерта з цукром на зиму без варіння

Цікавий спосіб заготівлі ожини на зиму – без використання варіння. Ягоди можна перетерти з цукром і зберігати в скляній банці довгий час. Оцініть простий домашній рецепт!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Склад:

  • Ожина – 400 гр.
  • Цукор – 150 гр.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість ожини. Перебираємо її, звільняємо від плодоніжок і промиваємо під проточною водою. Залишаємо до обсушки.

2. Перекладаємо підготовлені ягоди в блендер і засипаємо їх потрібною кількістю цукру.

3. Перемелюємо продукти до стану дрібної кашки. Довгий процес повністю розчинить сухий інгредієнт. Також виділиться багато соку.

4. Отриману ягідну суміш перекладаємо в скляну банку. Її слід заздалегідь промити в гарячій воді з додаванням соди.

5. Наповнену тару закриваємо кришкою і ставимо на довге зберігання в прохолодне місце. Готово!