Ожина, протерта з цукром на зиму без варіння
Цікавий спосіб заготівлі ожини на зиму – без використання варіння. Ягоди можна перетерти з цукром і зберігати в скляній банці довгий час. Оцініть простий домашній рецепт!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Склад:
- Ожина – 400 гр.
- Цукор – 150 гр.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість ожини. Перебираємо її, звільняємо від плодоніжок і промиваємо під проточною водою. Залишаємо до обсушки.
2. Перекладаємо підготовлені ягоди в блендер і засипаємо їх потрібною кількістю цукру.
3. Перемелюємо продукти до стану дрібної кашки. Довгий процес повністю розчинить сухий інгредієнт. Також виділиться багато соку.
4. Отриману ягідну суміш перекладаємо в скляну банку. Її слід заздалегідь промити в гарячій воді з додаванням соди.
5. Наповнену тару закриваємо кришкою і ставимо на довге зберігання в прохолодне місце. Готово!