Варення з ожини на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Желе з ожини з желатином на зиму

Ніжне і солодке желе з ожини найзручніше готувати з додаванням желатину. Продукт можна заготовити на зиму в банках і подавати до столу в якості десерту в будь-який час року.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Склад:

  • Ожина – 400 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Желатин – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо ожину під водою і занурюємо її в блендер. Перемелюємо продукт до стану однорідної кашки.

2. Далі отриману суміш розтираємо через дрібне металеве сито, щоб отримати максимально ніжний і гладкий продукт.

3. Доповнюємо суміш потрібною кількістю цукру і ретельно її перемішуємо.

4. Перекладаємо заготовку в каструлю. Доводимо її до кипіння і доповнюємо попередньо розведеним у воді желатином. Варимо 3-5 хвилин і прибираємо з вогню. Періодично помішуємо і знімаємо пінку.

5. Готове густе ожинове желе переливаємо в чисту скляну банку. Закриваємо тару кришкою і відправляємо її на зберігання.