Желе з ожини з желатином на зиму
Ніжне і солодке желе з ожини найзручніше готувати з додаванням желатину. Продукт можна заготовити на зиму в банках і подавати до столу в якості десерту в будь-який час року.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Склад:
- Ожина – 400 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Желатин – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо ожину під водою і занурюємо її в блендер. Перемелюємо продукт до стану однорідної кашки.
2. Далі отриману суміш розтираємо через дрібне металеве сито, щоб отримати максимально ніжний і гладкий продукт.
3. Доповнюємо суміш потрібною кількістю цукру і ретельно її перемішуємо.
4. Перекладаємо заготовку в каструлю. Доводимо її до кипіння і доповнюємо попередньо розведеним у воді желатином. Варимо 3-5 хвилин і прибираємо з вогню. Періодично помішуємо і знімаємо пінку.
5. Готове густе ожинове желе переливаємо в чисту скляну банку. Закриваємо тару кришкою і відправляємо її на зберігання.