Смачне варення з ранеток часточками на зиму
Ранетки можна використовувати варення і нарізаними часточками. Щоб сироп залишався прозорим, яблучні скибочки в процесі готування краще не перемішувати, а поливати зверху цукровою масою.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Яблуко сорту ранетка – 1,5 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Щільні, можна злегка недозрілі плоди вимити, нарізати часточками, видаливши серцевину.
2. З лимона вичавити сік і збризнути скибочки яблука, щоб вони не темніли. Засипати фрукти 0,5 кг цукру і акуратно перемішати.
3. Воду з рештою цукру змішати в сотейнику і приготувати сироп.
4. У киплячу солодку масу акуратно перекласти яблучні скибочки, але не перемішувати, поливаючи їх зверху сиропом за допомогою дерев’яної ложки. Варити близько 3 хвилин на слабкому вогні.
5. Після, варення остудити і ще раз прокип’ятити, поливаючи сиропом. Варення ще гарячим, разом з цукровою масою перекласти в банки і закупорити.