Варення з ранеток на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Смачне варення з ранеток часточками на зиму

Ранетки можна використовувати варення і нарізаними часточками. Щоб сироп залишався прозорим, яблучні скибочки в процесі готування краще не перемішувати, а поливати зверху цукровою масою.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яблуко сорту ранетка – 1,5 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Щільні, можна злегка недозрілі плоди вимити, нарізати часточками, видаливши серцевину.

2. З лимона вичавити сік і збризнути скибочки яблука, щоб вони не темніли. Засипати фрукти 0,5 кг цукру і акуратно перемішати.

3. Воду з рештою цукру змішати в сотейнику і приготувати сироп.

4. У киплячу солодку масу акуратно перекласти яблучні скибочки, але не перемішувати, поливаючи їх зверху сиропом за допомогою дерев’яної ложки. Варити близько 3 хвилин на слабкому вогні.

5. Після, варення остудити і ще раз прокип’ятити, поливаючи сиропом. Варення ще гарячим, разом з цукровою масою перекласти в банки і закупорити.