Варення з суниці – 8 рецептів на зиму з покроковими фото

Смачне варення з садової суниці на зиму

Садова суниця також підходить для приготування смачного варення. Чим більше стиглими будуть ягоди, з яких воно готується, тим більше аромату воно збереже в процесі заготівлі. Желюючий цукор надає заготовці консистенцію желе.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Суниця садова – 400 гр.
  • желюючий Цукор – 400 гр.

Процес приготування:

1. Стиглі і свіжі ягоди перебираємо, видаляємо хвостики і листочки, промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників.

2. Суницю пересипаємо в каструлю і додаємо до неї желюючий цукор. Потрібно обережно струсити ємність з ягодами, щоб він рівномірно розподілився по поверхні суниці. Залишаємо ягоди на 5 хвилин, щоб вони пустили сік.

3. Банки для заготовок промиваємо і стерилізуємо. Можна поставити їх на 5 хвилин у мікрохвильовку і обробити при самій високій потужності.

4. Ставимо каструлю з ягідної масою на вогонь і готуємо 5 хвилин, помішуючи, щоб желюючий цукор почав розчинятися. Після закипання можна потримати масу на вогні ще пару хвилин і зняти з плити.

5. Варення розлити по підготовленим баночках, вкрити ковдрою і залишити перевернутими догори дном до повного охолодження. Взимку такі заготовки краще зберігати в прохолодному місці або холодильнику, оскільки ягоди проходять мінімальну термічну обробку.