Варення з вікторії – спосіб радувати себе чимось річним навіть у холодні зимові вечори. Існує досить багато способів приготування варення, починаючи від класичного, густого і приторно солодкого, і закінчуючи легким, злегка кислуватим і здатний перетворитися на десерт у вигляді желе.
Класичний рецепт варення з вікторії з цілими ягодами
Рецепт для тих, хто любить саме класичне і знайоме кожному варення: густе, приторно солодка, з м’якими ягодами. Завдяки лимонної кислоти може зберігатися досить довго і радуватиме вас до наступного літнього сезону.
Інгредієнти на
8 порц.
- Полуниця 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
- Лимонна кислота 2 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати просте варення з вікторії на зиму? Переберіть ягоди, відокремте від чашолистків і акуратно промийте, щоб полуниця не пом’ялася. Ягоди помістити в глибоку тару, посипте половиною цукру і залиште на 2-3 години.
- Відкиньте полуницю на друшляк і злити сік в глибоку каструлю. До нього додайте другу половину цукру і тушкуйте на маленькому вогні до повного його розчинення. До отриманого сиропу закиньте полуницю.
- Доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть на середньому вогні протягом 5 хвилин, за необхідності знімаючи піну. Після закінчення часу, вимкніть вогонь і залиште варення на 3 години до повного охолодження. Потім знову закип’ятіть, поваріть 5 хвилин і залиште остигати. Повторюйте ці дії від трьох до шести разів.
- В останній раз варіть суміш протягом 15 хвилин і з додаванням лимонної кислоти, розведеної водою у співвідношенні 1:1.
- готове варення Розлийте по стерилізованим банкам, щільно закрутіть кришкою, переверніть догори дном і залиште остигати. Щоб не обпектися, можете спершу дочекатися, поки варення охолоне, це не має великого значення.

Приємного апетиту!