Варення з вікторії на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Смачне і корисне варення з вікторії без варіння

Таке варення більш корисне, ніж класичне, оскільки ягоди зберігаються максимально свіжими і з великим вмістом вітамінів. Також воно більш ароматне, володіє легкою кислинкою і не таке приторне.

Час готування: 6 годин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 70 мл

Процес приготування:

1. Ягоди ретельно переберіть, промийте під проточною водою, викладіть на паперові рушники, промокніть від надлишків вологи і обірвіть листя.

2. Для сиропу в каструлі змішайте воду і цукор, поставте на середній вогонь і варіть до повного розчинення цукру.

3. Ягоди перекладіть в глибоку миску і залийте гарячим сиропом. Краще готувати таке варення невеликими порціями, до 1 кілограма ягід, щоб було зручніше і всі плоди рівномірно просочилися сиропом. Залиште полуницю в такому вигляді на 2 години, щоб з неї виділився сік.

4. По закінченні вказаного часу злийте з ягід рідина назад в каструлю і на середньому вогні доведіть до кипіння. Варіть сироп 5 хвилин, знімаючи утворюється пінку.

5. Знову залийте гарячим сиропом ягоди і залиште до повного охолодження.

6. Повторіть цю процедуру ще 1-3 рази. Після останнього кип’ятіння сиропу розкладіть ягоди по банкам і залийте їх вже там. Щільно загорніть банки, укутайте в ковдру і залиште до ранку.

Приємного апетиту!