Варення з жовтої сливи на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Дуже смачне варення з жовтих слив з апельсином

Дива трапляються і це варення одне з них. Апельсин настільки добре гармонує по смаку й кольору з жовтими сливами, що вам точно не доведеться переживати на рахунок того, що варення може не вийти. Часточки апельсина повиснуть в густої консистенції джему, злегка закарамелизируются і повністю замінять покупної мармелад.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

Порцій – 16-20.

Склад:

  • Зливу жовта – 4-4,5 кг
  • Цукор-пісок – 2,5-3.5 кг
  • Апельсин – 1-2 шт.
  • Вода – 550-600 мл

Процес приготування:

1. З добре промитої сливи виймаємо кісточки, шляхом нарізування її на кілька частин.

2. І відразу переходимо до приготування цукрового сиропу. Для цього в теплу воду вмішуємо цукор-пісок і доводимо все до кипіння.

3. Через кілька хвилин починаємо викладати в сироп подрібнені сливи.

4. У цей час нарізаємо разом з кіркою добре вимитий апельсин і відправляємо в сироп слідом за сливами.

5. Варимо варення на тихому вогні 20-25 хвилин. Як тільки джем загусне і стане менш рідким, розливаємо варення по банках і щільно закручуємо кришками.

Приємного вам чаювання!