Журавлина неймовірно цінна ягода, її збирають з кінця вересня до перших снігопадів. На зиму її краще заморозити або приготувати варення. Пропонуємо вашій увазі статтю з 6 рецептів цього смачного і корисного варення.
Просте варення-п’ятихвилинка з журавлини
Відмінний рецепт варення до чаю для лентяек. Всього за кілька хвилин у вас на столі буде смачне і корисне варення з журавлини. За своїм корисним властивостям з журавлиною не зрівняється ніяка інша ягода.
Інгредієнти на
1 порц.
- Журавлина 300 гр.
- Вода-3 склянки
- Цукрозамінник за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити варення з журавлини на зиму? Ягоди переберіть, помийте, перекладіть в каструлю.
- Влийте в каструлю воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть на повільному вогні 3-5 хвилин.
- Потім зніміть каструлю з вогню, пюрируйте ягоди блендером.
- Додайте цукрозамінник, перемішайте.
- Таке швидке варення-п’ятихвилинку зберігайте в холодильнику протягом кількох днів.
Приємного апетиту!
Як приготувати варення з замороженої журавлини?
Журавлина – неймовірно корисна ягода, на смак кисла з невеликою гіркуватістю, тому їсти її у свіжому вигляді мало хто любить. Щоб їсти журавлину було більш приємно, можна приготувати з неї варення.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Журавлина заморожена – 300 гр.
- Цукор – 300 гр.
Процес приготування:
1. Можна використовувати заморожену самостійно журавлину або придбану в магазині.
2. Журавлину повністю розморозьте, засипте цукром і залиште в холодильнику на добу.
3. За цей час журавлина пустить сік і цукор майже повністю розтане.
4. Поставте каструлю з журавлиною на вогонь, доведіть до кипіння, потім варіть варення на повільному вогні 50-60 хвилин, періодично помішуючи.
5. Гаряче варення викладіть в стерилізовану банку і загорніть її чистою кришкою. Зберігайте варення в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Просте і смачне варення з журавлини без варіння
Завдяки своїм цілющим властивостям журавлинне варення може бути використано в якості жарознижуючого або імуностимулюючий засіб при легких нездужаннях чи переохолодженні. Приготувати його зовсім нескладно.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Журавлина – 100 гр.
- Цукор – 200 гр.
Процес приготування:
1. Інгредієнти для варення необхідно брати з розрахунку 1 частина ягід і 2 частини цукру. Ягоди помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
2. Засипте ягоди цукром.
3. Перетріть ягоди з цукром дерев’яною лопаткою або блендером.
4. Банки для зберігання варення помийте і стерилізуйте. Банки наповніть варенням на ¾ об’єму, так як цукор ще буде розчиняться і маса буде трохи збільшуватися.
5. Таке журавлинне варення ідеально для чаювання в холодну пору року.
Приємного апетиту!
Як зварити журавлинне варення з апельсином?
Чудове варення з журавлини і апельсина – натуральний джерело вітаміну С. Аромат апельсина прекрасно гармонує з яскравим журавлинним смаком, такий десерт неодмінно сподобається вашій родині.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Журавлина – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Апельсин – 3 шт.
Процес приготування:
1. Апельсини ретельно промийте, обшпарте окропом і просушіть. Зріжте цедру і видавити сік.
2. У каструлю всипте цукор і влийте апельсиновий сік. Доведіть сироп до кипіння.
3. Журавлину переберіть і промийте. Викладіть журавлину в сироп, варіть 10 хвилин на помірному вогні після кипіння.
4. Потім додайте варення апельсинову цедру і продовжуйте варити ще кілька хвилин.
5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх чистими кришками. Закачування остудіть в перевернутому стані і зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування варення з журавлини з яблуками
Неймовірно смачне варення з журавлини і яблук стане прекрасним доповненням до чаю чи солодкою начинкою для домашніх пирогів. Для варення краще відібрати дуже зрілу журавлину і соковиті кисло-солодкі яблука.
Час готування: 600 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Журавлина – 1 кг
- Яблука – 0,5 кг
- Цукор – 2-2,5 кг
Процес приготування:
1. Яблука і журавлину помийте.
2. Викладіть журавлину в каструлю, додайте півсклянки води, поставте на вогонь і варіть, поки ягоди не почнуть лопатися.
3. Після цього додайте цукор.
4. Яблука наріжте скибочками, викладіть в каструлю. Перемішайте варення і продовжуйте варити 20-30 хвилин після кипіння на середньому вогні.
5. Потім розкладіть готове варення по стерилізованим банкам, закрити їх кришками і остудіть, обгорнувши ковдрою. Після того, як загортання охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Дуже смачне варення з журавлини і брусниці
Журавлина і брусниця, які ягоди в кінці літа і на початку осені можна знайти в лісі. Завдяки високому вмісту вітаміну С вони є відмінним профілактичним засобом, що зміцнює імунітет. Тому і варення з цих ягід таке цінне.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Журавлина – 0,5 кг
- Брусниця – 0,5 кг
- Цукор – 600 гр.
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть, помийте і відкиньте на друшляк. Прокрутіть ягоди через м’ясорубку.
2. Потім зваріть цукровий сироп. Всипте В каструлю половину цукру і влийте воду, доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.
3. Потім в цукровий сироп додайте ягідну масу, перемішайте і варіть 15 хвилин. Далі всипте цукор, що залишився.
4. Перемішуйте варення до повного розчинення цукру.
5. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закрийте їх чистими кришками. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!