Густе варення зі сливи з желатином
Апетитне густе сливове варення – прекрасна заготовка, яку можна додавати в пироги або просто мазати на хліб. Можна назвати таке варення конфітюром, адже в процесі готування ми будемо використовувати желатин для додаткової густоти.
Час приготування: 3 дні
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 0,7 л.
Інгредієнти:
- Зливу – 1,5 кг
- Желатин – 2 ст. л.
- Цукровий пісок – 1,6 кг
Процес приготування:
Крок 1. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти для приготування конфітюру. Відміряйте необхідну кількість цукру і переберіть сливи.
Крок 2. Сливи гарненько промийте під проточною водою, а потім видаліть з кожної ягоди кісточку, не пропускаючи ні однієї.
Крок 3. Сливи перекладіть в каструлю шарами, пересипаючи кожен шар злив цукровим піском. Потім накрийте каструлю зі сливами кришкою і залиште на добу в прохолодному місці.
Крок 4. Коли цукор розчиниться і сливи опиняться в цукровому сиропі, помістіть каструлю з майбутнім конфітюром на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть кілька хвилин, вимкніть вогонь і залиште на день сливи в сиропі.
Крок 5. Повторіть процес варіння і настоювання ще раз, а після цього проваріть близько півгодини ваше варення. Коли воно охолоне, додайте в варення желатин і залиште хвилин на десять для набухання. Доведіть конфітюр до кипіння і розподіліть по банкам.
Крок 6. Готовий конфітюр зберігайте в погребі в стерильних закупорених банках, він дуже густий і нагадує мармелад, добре виглядає на столі.