Варення зі сливи без кісточок на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Густе варення зі сливи з желатином

Апетитне густе сливове варення – прекрасна заготовка, яку можна додавати в пироги або просто мазати на хліб. Можна назвати таке варення конфітюром, адже в процесі готування ми будемо використовувати желатин для додаткової густоти.

Час приготування: 3 дні

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 0,7 л.

Інгредієнти:

  • Зливу – 1,5 кг
  • Желатин – 2 ст. л.
  • Цукровий пісок – 1,6 кг

Процес приготування:

Крок 1. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти для приготування конфітюру. Відміряйте необхідну кількість цукру і переберіть сливи.

Крок 2. Сливи гарненько промийте під проточною водою, а потім видаліть з кожної ягоди кісточку, не пропускаючи ні однієї.

Крок 3. Сливи перекладіть в каструлю шарами, пересипаючи кожен шар злив цукровим піском. Потім накрийте каструлю зі сливами кришкою і залиште на добу в прохолодному місці.

Крок 4. Коли цукор розчиниться і сливи опиняться в цукровому сиропі, помістіть каструлю з майбутнім конфітюром на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть кілька хвилин, вимкніть вогонь і залиште на день сливи в сиропі.

Крок 5. Повторіть процес варіння і настоювання ще раз, а після цього проваріть близько півгодини ваше варення. Коли воно охолоне, додайте в варення желатин і залиште хвилин на десять для набухання. Доведіть конфітюр до кипіння і розподіліть по банкам.

Крок 6. Готовий конфітюр зберігайте в погребі в стерильних закупорених банках, він дуже густий і нагадує мармелад, добре виглядає на столі.