Варення зі сливи без кісточок на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Сливове варення без кісточок в мультиварці

Апетитне густе варення з синіх слив легко приготувати за допомогою мультиварки. Варення вийде густим, насиченим і приготується досить швидко без вашої участі. Обов’язково спробуйте зварити сливове варення таким способом і заощадити масу часу!

Час приготування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 600 мл

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг
  • Цукровий пісок – 0,8 кг
  • Вода – 2/3 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Сливи переберіть, ретельно вимийте під проточною водою, в тазу, кілька разів міняючи воду. Видаліть всі пошкоджені або занадто м’які ягоди.

Крок 2. Обов’язково видаліть кісточки з слив. Це можна зробити вручну або за допомогою спеціального приладу для видалення кісточок.

Крок 3. Покладіть сливу в мультиварочную чашу і додайте цукор. Влийте воду, перемішайте всі разом і включіть режим «Джем/варення» на 45 хвилин. Якщо такого режиму немає, то включіть режим «Гасіння» на той же час.

Крок 4. Готове варення вийде дуже густим і насиченим кольором. Його потрібно відразу ж розкласти по стерильним банкам і закатати або закрутити кришками. Остигати заготівлі потрібно при кімнатній температурі, а зберігати варення краще в більш прохолодному місці.