Сливове варення без кісточок в мультиварці
Апетитне густе варення з синіх слив легко приготувати за допомогою мультиварки. Варення вийде густим, насиченим і приготується досить швидко без вашої участі. Обов’язково спробуйте зварити сливове варення таким способом і заощадити масу часу!
Час приготування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 600 мл
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг
- Цукровий пісок – 0,8 кг
- Вода – 2/3 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Сливи переберіть, ретельно вимийте під проточною водою, в тазу, кілька разів міняючи воду. Видаліть всі пошкоджені або занадто м’які ягоди.
Крок 2. Обов’язково видаліть кісточки з слив. Це можна зробити вручну або за допомогою спеціального приладу для видалення кісточок.
Крок 3. Покладіть сливу в мультиварочную чашу і додайте цукор. Влийте воду, перемішайте всі разом і включіть режим «Джем/варення» на 45 хвилин. Якщо такого режиму немає, то включіть режим «Гасіння» на той же час.
Крок 4. Готове варення вийде дуже густим і насиченим кольором. Його потрібно відразу ж розкласти по стерильним банкам і закатати або закрутити кришками. Остигати заготівлі потрібно при кімнатній температурі, а зберігати варення краще в більш прохолодному місці.












