Варення з яблук і слив на зиму
Поєднання яблук з сливами – прекрасний вибір для варення-асорті. В особливо урожайні роки змішувати яблука зі сливами дуже зручно, щоб не варити окремо різні варення. У будь-якому випадку спробуйте сливово-яблучне варення хоча б заради інтересу.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 3 л.
Інгредієнти:
- Зливу – 2,5 кг
- Яблуко – 1 кг
- Цукровий пісок – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Сливи переберіть, видаліть хвостики, гілочки і листочки. Промийте ягоди акуратно в проточній воді і видаліть кісточки.
Крок 2. Ягоди покладіть у велику миску або каструлю і пересипте їх цукром. Залиште в такому положенні сливи на деякий час, а самі займіться підготовкою яблук.
Крок 3. Яблука вимийте, зніміть з них шкірку і наріжте плоди на часточки. Серцевину з яблук потрібно попередньо видаляти. Додайте фрукт в миску зі сливами і цукром і перемішайте. Поставте миску на вогонь і варіть на повільному вогні до загусання, періодично перемішуючи варення і знімаючи пінку з його поверхні.
Крок 4. Варення з яблук і слив розлийте в стерильні баночки і відразу ж закупорьте кришками. Остуджувати заготівлю стоїть в «шубі» впродовж доби, після чого можна сміливо зберігати заготовку в погребі чи коморі.