Варення зі сливи без кісточок на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Варення з яблук і слив на зиму

Поєднання яблук з сливами – прекрасний вибір для варення-асорті. В особливо урожайні роки змішувати яблука зі сливами дуже зручно, щоб не варити окремо різні варення. У будь-якому випадку спробуйте сливово-яблучне варення хоча б заради інтересу.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 3 л.

Інгредієнти:

  • Зливу – 2,5 кг
  • Яблуко – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Сливи переберіть, видаліть хвостики, гілочки і листочки. Промийте ягоди акуратно в проточній воді і видаліть кісточки.

Крок 2. Ягоди покладіть у велику миску або каструлю і пересипте їх цукром. Залиште в такому положенні сливи на деякий час, а самі займіться підготовкою яблук.

Крок 3. Яблука вимийте, зніміть з них шкірку і наріжте плоди на часточки. Серцевину з яблук потрібно попередньо видаляти. Додайте фрукт в миску зі сливами і цукром і перемішайте. Поставте миску на вогонь і варіть на повільному вогні до загусання, періодично перемішуючи варення і знімаючи пінку з його поверхні.

Крок 4. Варення з яблук і слив розлийте в стерильні баночки і відразу ж закупорьте кришками. Остуджувати заготівлю стоїть в «шубі» впродовж доби, після чого можна сміливо зберігати заготовку в погребі чи коморі.