Варення зі сливи без кісточок на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Шоколадне варення зі сливи з какао

Ароматне і ніжне сливове варення готують з додаванням какао та вершкового масла. Це вже не просто варення, а справжній вишуканий десерт з дивовижним ароматом і смаком. Обов’язково спробуйте приготувати сливово-шоколадне варення, щоб оцінити цей чудовий смак.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 0,3 літра

Інгредієнти:

  • Зливу – 0,5 кг
  • Какао нерозчинний – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Цукровий пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Сливи переберіть і промийте в холодній воді. Розділіть кожен плід на дві частини, видаліть кісточки, а потім розріжте сливи ще раз навпіл. Перемістіть плоди в каструлю, всипте буквально 50-70 грамів цукру і влийте воду. Варення потрібно довести до кипіння і виключити вогонь.

Крок 2. Поки сливове варення остигає, потрібно з’єднати какао з цукром і добре перемішати його.

Крок 3. Суміш какао з цукром всипте в каструлю зі сливами в сиропі і варіть протягом десяти хвилин, періодично перемішуючи варення. Введіть варення вершкове масло, після чого проваріть варення ще близько п’яти хвилин до готовності.

Крок 4. Готове шоколадне сливове варення покладіть в чисту суху банку, попередньо простерилизованную. Закрийте варення кришкою, остудіть і зберігайте у темному прохолодному місці.