Варення зі сливи на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Варення зі сливи з желфиксом

Варення зі сливи з желфиксом володіє чудовим смаком. Ласощі готується з легкістю і виходить максимально апетитним. Завдяки желфиксу частування має густу консистенцію, яка не розтікається і чудово тримає форму. Джем виходить в міру солодким з приємним післясмаком.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,4 л.

Інгредієнти:

  • Зливу без кісточки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500-800 гр.
  • Желфикс 2:1 – 1 пакетик.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. Стиглі плоди промийте і просушіть. Розділіть на частини і вийміть кісточки.

Крок 3. Оброблені плоди розділіть навпіл, одну з яких пробийте занурювальним електроприладом. Якщо хочете, пробийте загальну кількість до однорідності. Мені подобається відчувати шматочки.

Крок 4. Желфикс змішайте з цукром, як зазначено на упаковці. Розмішайте.

Крок 5. Половину всипте до сливовим часточок, а другу – до подрібненої маси.

Крок 6. Переставте посуд на конфорку. Доведіть до кипіння. Всипте залишки цукрового піску і знову закип’ятіть. Помішуйте, щоб ласощі не підгоріло. Проваріть 10 хвилин. Об’єднайте обидві маси. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Чисті банки наповніть гарячим джемом.

Крок 7. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору. Використовуйте насичений джем, коли захочеться поласувати. Приємного апетиту!