Вареники з полуницею – 7 рецептів з покроковими фото

Швидкий і простий рецепт вареників з замороженою полуницею

Якщо в літній період ви подумали про заготівлю фруктів і ягід на зиму і заморозили їх, то взимку можна поповнити вітамінний дефіцит в організмі смачними варениками. Використовуйте для начинки заморожені раніше ягоди полуниці.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Вода – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5-2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску налийте воду, рослинне масло і додайте трохи солі.

2. Потім всипайте борошно невеликими порціями і поступово замішують тісто.

3. Тісто має добре відлипати від рук і бути дуже пластичним.

4. Полуницю повністю розморозьте, злийте з неї утворилася в процесі розморожування рідина.

5. Додайте до полуниці крохмаль і цукор, перемішайте.

6. Тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою склянки чи кружки виріжте круглі основи для вареників.

7. На кружечки розкладіть начинку.

8. Щільно скріпіть краю кружечків тесту.

9. Вареники опустіть в киплячу воду, варите 7-9 хвилин, поки вони не спливуть. Вареники з полуницею готові.

Приємного апетиту!