Швидкий і простий рецепт вареників з замороженою полуницею
Якщо в літній період ви подумали про заготівлю фруктів і ягід на зиму і заморозили їх, то взимку можна поповнити вітамінний дефіцит в організмі смачними варениками. Використовуйте для начинки заморожені раніше ягоди полуниці.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2-3.
Інгредієнти:
- Вода – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1,5-2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску налийте воду, рослинне масло і додайте трохи солі.
2. Потім всипайте борошно невеликими порціями і поступово замішують тісто.
3. Тісто має добре відлипати від рук і бути дуже пластичним.
4. Полуницю повністю розморозьте, злийте з неї утворилася в процесі розморожування рідина.
5. Додайте до полуниці крохмаль і цукор, перемішайте.
6. Тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою склянки чи кружки виріжте круглі основи для вареників.
7. На кружечки розкладіть начинку.
8. Щільно скріпіть краю кружечків тесту.
9. Вареники опустіть в киплячу воду, варите 7-9 хвилин, поки вони не спливуть. Вареники з полуницею готові.
Приємного апетиту!