
З ватрушки з сиром – смачна випічка, яку можна подати як до вечірнього чаювання, так і в якості десерту до святкового столу. Разом з сиром нерідко використовують фрукти і ягоди, що робить ватрушку не тільки апетитною, але ще й корисною.
Ватрушка з дріжджового тіста з сиром в духовці
Класичним вважається рецепт ароматних дріжджових булочок з м’якою сирною начинкою. У сир за бажанням можна додавати різні топінги: цукати, родзинки або інші сухофрукти.

Інгредієнти на
7 порц.
- Для тіста:
 - Молоко коров’яче 1 склянка
 - Свіжі дріжджі 40 гр.
 - Цукор-пісок ½ склянки
 - Сіль 1 щіпка
 - Яйце куряче 2 шт.
 - Масло вершкове 100 гр.
 - Борошно пшеничне 4 склянки
 - Для начинки:
 - Сир 500 гр.
 - Цукор-пісок ½ склянки
 - Яйце куряче 1 шт.
 - Сметана 2 ст. л.
 - Ванільний цукор за смаком
 - Цукати 100 гр.
 - 1 шт. Жовток (для змащування)
 - Молоко коров’яче 1 ст. л. (для змащування)
 
Процес приготування:
- Як спекти ватрушку з сиром з дріжджового тіста в духовці? З інгредієнтів для тіста приготувати дріжджову опару і дати їй постояти півгодини, щоб піднялася.
 - Сир перетирається через сито або збивається в блендері. Його змішують з яйцем, а також зі звичайним і ванільним цукром, додають сметану.
 - Сухофрукти обдають окропом, цукати перебираються. Сирна маса з’єднується з топінгом.
 - Тісто обминають, формують ковбаску, яку ріжуть на шматочки, і з кожного роблять коржик з поглибленням для начинки, в яке кладуть приблизно по столовій ложці сирної начинки.
 - Ватрушки викладають на деко, залишають на 20 хвилин, щоб тісто збільшилося в розмірах, а потім змащують сумішшю жовтка з молоком, щоб зверху при випіканні утворилася красива корочка.
 - Випічку тримають в духовій шафі протягом 25 хвилин при нагріванні до 180 градусах. Перед подачею здобі потрібно дати трохи охолонути, а потім подавати до гарячих або прохолодних напоїв.
 

















