Як зробити вершковий соус для макаронів?
Макарони – це настільки універсальний продукт, що подавати його можна не тільки з м’ясом і морепродуктами, але і просто щедро полив ароматним вершковим соусом, приготованим на основі жирних вершків, грибів «шитакі» і сиру.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Спагетті – 250 гр.
 - Вершки (не менше 20% жирності) – 125 мл
 - Масло вершкове – 25 гр.
 - Гриби шитаке» — 50 гр.
 - Сир твердий – 50 гр.
 - Часник – 1 зуб.
 - Горіх мускатний (подрібнений) – ½ ч. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
1. Почнемо з варіння макаронів. У каструлі кип’ятимо воду, додаємо сіль за смаком і закидаємо спагетті.
2. Поки макарони готуються займемося соусом. У сковороді розтоплюємо вершкове масло і засипаємо порізані гриби.
3. У сотейник наливаємо жирні вершки, доводимо до кипіння і після додаємо сир, подрібнений за допомогою терки. При постійному помішуванні даємо сиру розплавитися, приправляємо часником, пропущеним через прес, мускатним горіхом і чорним меленим перцем.
4. З готових спагетті зливаємо відвар і приступаємо до формування страви. На плоску тарілку викладаємо трохи грибів, потім макарони і поливаємо ароматним вершковим соусом.
5. За бажанням можна прикрасити гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!












