Вологий паска – це популярна святкова випічка, яку, як правило, готують на Великдень. Такий десерт виходить дуже ніжним, повітряним і апетитним. Кращі кулінарні варіанти шукайте у нашій добірці з восьми найбільш смачних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Вологий паску в домашніх умовах
Вологий паску в домашніх в домашніх умовах – яскрава випічка для світлого свята Великодня. Готовий продукт виходить неймовірно смачним, ніжним і тане в роті. Приготувати його нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
8 порц.
- Борошно 900 гр.
- Цукор-пісок 190 гр.
- Яйце куряче 5 шт. (великі)
- Молоко коров’яче 350 мл
- Масло вершкове 250 гр.
- Сухі дріжджі 12 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Ванільний цукор 1 пачка
- Глазур для прикраси
- Цукати за смаком (можна ізюм)
Процес приготування:
- У 100 мл теплого молока, розмішуємо ложку цукру і сухі дріжджі. Залишаємо до утворення помітної пінки.
- У залишився молоко додаємо ложку цукру і одну-дві ложки борошна, вливаємо опару.
- Добре перемішуємо суміш, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин.
- Відокремлюємо білки від жовтків. Останні ретельно перетираємо з цукром.
- Білки збиваємо до утворення стійких піків.
- У готову опару відправляємо яєчні жовтки, білки, розтоплене вершкове масло, борошно, сіль і ванільний цукор.
- Замішуємо однорідне тісто. Вимішуємо руками не менше 15 хвилин. На цьому етапі можна вмішати цукати або ізюм, якщо ви бажаєте їх додавати.
- Прибираємо заготовку в тепле місце на дві години.
- Розподіляємо готове тісто з невеликим форм для пасок.
- Відправляємо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності, яку перевіряємо дерев’яною шпажкою. Приблизно на це піде 25-35 хвилин.
- Прикрашаємо готову випічку глазур’ю і прикрашаємо на свій розсуд.
- Вологий паску в домашніх в домашніх умовах готовий. Можна пригощатися!
Вологий сирну паску на Великдень
Вологий сирну паску на Великдень – це дуже смачна і апетитна випічка для вашого свята. Таке частування виходить повітряним і тане в роті. Можна є просто так чи подавати з чашкою гарячого чаю. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5-0,6 кг
- Молоко – 150 мл
- Сир – 150 гр.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – 100 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно нарізаємо цукати.
Крок 2. Підігріваємо молоко в сотейнику, але не кип’ятимо його.
Крок 3. Додаємо в молоко столову ложку цукру, перемішуємо.
Крок 4. Додаємо сухі дріжджі.
Крок 5. Додаємо сюди 100 грам борошна. Добре все перемішуємо.
Крок 6. Накриваємо заготівлю плівкою і прибираємо в тепле місце.
Крок 7. Даємо опарі збільшиться вдвічі.
Крок 8. З’єднуємо яйця і сир в блендері.
Крок 9. Перемелюємо вміст до однорідності.
Крок 10. В окремій мисці розтираємо масло з двома видами цукру і сіллю.
Крок 11. Викладаємо до масляної суміші сирну масу.
Крок 12. Сюди ж відправляємо опару.
Крок 13. Добре все перемішуємо.
Крок 14. Викладаємо на тісто цукати, попередньо промитий ізюм.
Крок 15. Знову перемішуємо вміст.
Крок 16. Висипаємо борошно і замішуємо тісто.
Крок 17. Накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце.
Крок 18. Приблизно за годину тісто помітно збільшиться в розмірі.
Крок 19. Перекладаємо тісто у форму, змащену маслом.
Крок 20. Накриваємо плівкою і знову прибираємо в тепле місце на 20 хвилин.
Крок 21. Далі ставимо форму в розігріту до 100 градусів духовку на 10 хвилин. Збільшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 25 хвилин.
Крок 22. Вологий сирну паску на Великдень готовий!
Мокрий паска з родзинками в духовці
Мокрий паска з родзинками в духовці виходить неймовірно ніжним, апетитним і цікавим за смаком. Відмінне рішення для світлого свята Великодня. Готуйте яскраву випічку з допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Порадуйте себе і своїх близьких!
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.
- Молоко – 250 мл
- Цукор – 175 гр.
- Ізюм – 70 гр.
- Жовток яєчний – 4 шт.
- Коньяк – 20 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
Для глазурі:
- Білок яєчний – 1 шт.
- цукрова Пудра – 150 гр.
- Сік лимонний – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. В половині теплого молока розвести дріжджі, столову ложку цукру і борошна. Накриваємо опару плівкою і залишаємо в теплому місці. Можна на 15 хвилин поставити в розігріту до 30 градусів духовку.
Крок 3. Промиваємо, обсушуємо родзинки і заливаємо його коньяком. Через 30 хвилин зливаємо його і даємо родзинок знову обсохнути.
Крок 4. Повертаємося до опарі. Вона помітно збільшилася в розмірі.
Крок 5. Далі перекладаємо опару у велику миску. Додаємо сюди 100 грам борошна і виливаємо решту молока. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.
Крок 6. За цей час заготівля збільшиться ще більше.
Крок 7. В окремому посуді змішуємо жовтки з цукром.
Крок 8. Збиваємо до однорідності.
Крок 9. З’єднуємо яєчну суміш з опарою.
Крок 10. Просіваємо сюди борошно.
Крок 11. Замішуємо тісто до однорідності близько 7 хвилин.
Крок 12. Додаємо в тісто розм’якшене вершкове маслом. Вимішуємо руками ще 20 хвилин.
Крок 13. Прикриваємо тісто рушником.
Крок 14. Прибираємо в тепле місце на одну годину.
Крок 15. Вмішуємо в готове тісто родзинки.
Крок 16. Перекладаємо тісто в формочки для пасок. Залишаємо на 40 хвилин на расстойку, після випікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 17. Для глазурі збиваємо білок з цукровою пудрою і лимонним соком. Обмазуємо сумішшю готову паску.
Крок 18. Мокрий паска з родзинками в духовці готовий. Пригощайтеся!
Вологий паску в хлібопічці
Вологий паску в хлібопічці нескладно приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом. Обов’язково забирайте кулінарну ідею для вашого домашнього свята. Порадуйте себе, своїх близьких або гостей смачною, ароматною і повітряної випічкою.
Час готування – 2 години
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 0,6 кг
- Молоко – 1,5 склянки
- Мед – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Цукор – 1/3 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – 8 гр.
- Сухофрукти – за смаком.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і обсушуємо сухофрукти, після розмішуємо їх зі столовою ложкою борошна.
Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло і відправляємо його в контейнер хлібопічки.
Крок 3. Сюди ж відправляємо молоко, мед, рослинне масло і яєчні жовтки.
Крок 4. Просіваємо борошно і відправляємо її контейнер. Додаємо сухі дріжджі, сіль, цукор і ванілін.
Крок 5. Ставимо контейнер у хлібопічку і включаємо режим «французький хліб». Після звукового сигналу додаємо сухофрукти. Закриваємо кришку і чекаємо готовності.
Крок 6. Після завершення програми дістаємо готову паску і даємо йому охолонути. Прикрашаємо на свій смак.
Крок 7. Вологий паску в хлібопічці готовий. Подавайте яскраву випічку до столу!
Вологий паска на сухих дріжджах
Вологий паска на сухих дріжджах нескладно приготувати в домашніх умовах. Така випічка виходить дуже смачною і ніжною. Відмінне рішення для світлого свята Великодня. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 650 гр.
- Сметана – 160 гр.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Білок яєчний – 2 шт.
- Жовток яєчний – 3 шт.
- Ванілін – 2 гр.
- Горіх мускатний – ¼ ч. л.
- Кориця – ½ ч. л.
- Ізюм – за смаком.
Для опари:
- Молоко – 160 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- Борошно – 70 гр.
Для меренги:
- Білок яєчний – 2 шт.
- Цукор – 120 гр.
- кондитерська Посипання – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо опару. У теплому молоці розмішуємо сухі дріжджі, цукор і борошно. Залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Крок 2. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, а білки збиваємо до утворення пишної піни.
Крок 3. З’єднуємо опару з жовтками. Додаємо сюди сметану і сіль. Перемішуємо.
Крок 4. Доповнюємо масу розтопленим вершковим маслом. Акуратно вмішуємо сюди білки з допомогою лопатки.
Крок 5. Приєднуємо родзинки, мускатний горіх, ванілін і корицю. Просіваємо борошно і замішуємо однорідне тісто.
Крок 6. Ставимо тісто в тепле місце на 30 хвилин, після випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин.
Крок 7. Для меренги збиваємо білки з цукром. Після ставимо їх на водяну баню і продовжуємо збивати. Доводимо до температури 50 градусів і знімаємо з плити. Обмазуємо готову паску меренгою і прикрашаємо кондитерської посипкою.
Крок 8. Вологий паска на сухих дріжджах готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Мокрий паска на сметані
Мокрий паска на сметані – це ідеальне блюдо для тих, хто любить солодощі і хоче урізноманітнити свій стіл під час домашніх і урочистих заходів. Випікайте на нашу перевіреного кулінарному рецептом, радуйте близьких соковитими і ароматними шматочками.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 0,7-0,8 кг
- Сметана – 250 гр.
- Молоко – 300 мл
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Паличка ванілі/ванільний цукор – 1 шт./2 ч. л.
- Ізюм – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко нагріваємо до трохи теплого стану.
Крок 2. Додаємо в молоко сухі дріжджі і чайну ложку цукру.
Крок 3. Додаємо сюди 200 грам борошна. Перемішуємо все.
Крок 4. Прикриваємо заготівлю рушником.
Крок 5. Залишаємо опару на 30 хвилин, за цей час вона збільшиться вдвічі.
Крок 6. Збиваємо яйця з цукром до пишної піни.
Крок 7. Розрізаємо паличку кориці і виймаємо насіння.
Крок 8. Вмішуємо яєчну суміш в опару.
Крок 9. Додаємо сюди насіння ванілі.
Крок 10. Слідом додаємо розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо.
Крок 11. Приєднуємо сметану. Знову перемішуємо.
Крок 12. Висипаємо борошно. Замішуємо однорідне тісто.
Крок 13. Прикриваємо його рушником і ставимо в тепле місце.
Крок 14. Залишаємо тісто підходити на 30 хвилин.
Крок 15. Вмішуємо сюди попередньо промитий і обсушенный родзинки.
Крок 16. Знову залишаємо тісто на 30 хвилин.
Крок 17. Перекладаємо його у відповідну форму.
Крок 18. Далі ставимо форму в розігріту до 100 градусів духовку на 10 хвилин. Збільшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 30 хвилин.
Крок 19. Мокрий паска на сметані готовий. Прикрашайте його за своїм смаком і подавайте до столу!
Вологий паска на вершках і жовтках
Вологий паска на вершках і жовтках – цікава випічка для світлого свята Великодня. Готовий продукт виходить неймовірно смачним, ніжним і повітряним. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 0,6 кг
- Вершки 22% – 350 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор – 250 гр.
- Яйця – 6 шт.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Ізюм – 350 гр.
- Паличка ванілі/ванільний цукор – 1 шт./2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Злегка підігріваємо вершки і розмішуємо у них дві чайні ложки цукру.
Крок 2. Додаємо дріжджі, знову перемішуємо.
Крок 3. Всипаємо 200 грам борошна. Замішуємо до однорідності.
Крок 4. Закриваємо заготівлю рушником і ставимо в тепле місце.
Крок 5. Через 30 хвилин опара помітно збільшиться в розмірі.
Крок 6. Розрізаємо паличку ванілі і дістаємо з неї насіння.
Крок 7. Білки відділяємо від жовтків. Другі ретельно розтираємо з цукром.
Крок 8. Додаємо сюди насіння ванілі і перемішуємо.
Крок 9. Окремо збиваємо білки з сіллю до стійких піків.
Крок 10. З’єднуємо готову опару і суміш жовтків.
Крок 11. Приєднуємо розм’якшене вершкове масло. Знову вимішуємо.
Крок 12. Акуратно вмішуємо збиті білки.
Крок 13. Висипаємо борошно.
Крок 14. Замішуємо однорідне м’яке тісто.
Крок 15. Накриваємо його рушником.
Крок 16. Прибираємо заготовку в тепле місце на 30 хвилин.
Крок 17. В цей час промиваємо й обсушуємо родзинки.
Крок 18. Вмішуємо в тісто родзинки.
Крок 19. Знову прибираємо його в тепле місце на 30 хвилин, прикривши рушником.
Крок 20. Викладаємо тісто у форму для випікання.
Крок 21. Далі ставимо форму в розігріту до 100 градусів духовку на 10 хвилин. Збільшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 30 хвилин.
Крок 22. Вологий паска на вершках і жовтках готовий. Прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу!
Вологий паска з цукатами
Вологий паска з цукатами кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Така випічка виходить дуже смачною, яскравою і апетитною. Відмінне рішення для світлого свята Великодня. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 0,7-0,8 кг
- Молоко – 300 мл
- Дріжджі свіжі – 11 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Цукор – 180 гр.
- Родзинки – 150 гр.
- Цукати – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У теплому молоці розмішуємо дріжджі, 250 грам борошна, залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, прикривши рушником.
Крок 2. Окремо збиваємо яйця з цукром до пишної білої маси.
Крок 3. Перемішуємо яєчну суміш з готової опарою.
Крок 4. Сюди ж додаємо сметану і розм’якшене вершкове масло.
Крок 5. Висипаємо борошно, замішуємо однорідне тісто. Прибираємо його в тепле місце на 30 хвилин.
Крок 6. Вмішуємо в готове тісто цукати і родзинки.
Крок 7. Розподіляємо тісто по формочках для пасок. Тримаємо в теплому місці ще 30 хвилин. Далі відправляємо в розігріту до 100 градусів духовку на 10 хвилин. Збільшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 25 хвилин.
Крок 8. Вологий паска з цукатами готовий. Подавайте до столу!