Хрусткі мариновані вовнянки на зиму
Хрусткі мариновані вовнянки на зиму порадують вас цікавим смаком і апетитним виглядом. Можна подавати з гарячими частуваннями або як самостійну холодну закуску. Для швидкої і нескладної заготовки в банках використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Гриби волнушки – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Есенція оцтова 70% – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Заготовимо хрусткі мариновані вовнянки на зиму. В першу чергу перебираємо і промиваємо гриби.
Крок 2. Попередньо вимочуємо їх протягом 3-4 діб в холодній воді. Воду потрібно регулярно міняти. Така процедура прибере гіркоту грибів.
Крок 3. Через зазначений час гриби знову промиваємо і кладемо у велику каструлю.
Крок 4. Заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин, після відкидаємо на друшляк.
Крок 5. Підготуємо інші продукти. Варимо маринад з води, солі, цукру, спецій і зубчиків часнику. Доводимо до кипіння і доповнюємо оцтовою есенцією.
Крок 6. Занурюємо гриби в маринад, знову доводимо до кипіння і розливаємо по стерилізованим банкам. Ставимо банки в каструлю з киплячою водою, на дно якої устеляємо рушником і стерилізуємо заготовки 30 хвилин. Після закатуємо і даємо охолонути, загорнувши в ковдру.
Крок 7. Хрусткі мариновані вовнянки на зиму готові. Забирайте на зберігання.