Вялені помідори в олії на зиму – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

В’ялені помідори в сушарці з маслом на зиму

Гарним варіантом делікатесної помідорної закуски на зиму буде у вас в’ялення помідорів в сушарці з маслом. Процес більш тривалий, порівняно з духовкою, але помідори не підгорають і вялятся рівномірно. Для заливки беремо рослинне масло, а кращою приправою будуть італійські трави.

Час готування: 16 годин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1.5 кг
  • Сіль морська – 2.5 ст. л.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Часник – за смаком.
  • Італійські трави – за смаком.
  • Оцет бальзамічний – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів. Помідори вибрати м’ясисті і однакового невеликого розміру.

Крок 2. Томати добре промити, розрізати кожен на 4 часточки і чайною ложкою видалити внутрішню м’якоть з насінням.

Крок 3. Нарізку помідорів перекласти на друшляк, посипати морською сіллю і залишити на півгодини, щоб частина соку скла.

Крок 4. Після закінчення цього часу помідорні часточки розкласти на решітках електросушарки, на невеликій відстані один від одного. На кожну часточку насипати невелику щіпку італійських трав.

Крок 5. Решітки з помідорами помістити в сушарку. Закрити кришку і ввімкнути прилад на 12-14 годин.

Крок 6. За цей час помідорні часточки підсохнуть, але залишаться еластичними.

Крок 7. Їх щільно і пошарово укласти в сухі стерильні баночки. Кожен шар пересипати травами. З цієї кількості помідорів виходять дві баночки об’ємом 250 і 210 мл

Крок 8. Очищені зубки часнику нарізати слайсами. В будь-якому посуді добре нагріти масло з часниковими слайсами, але до кипіння не доводити.

Крок 9. Гарячим маслом залити помідори і додати 1/2 ч. ложки бальзамічного оцту в кожну банку. Зверху помістити часник.

Крок 10. Приготовані в сушарці в’ялені помідори з маслом на зиму щільно закрити кришками і поставити на зберігання в холодильник. Першу пробу можна знімати тільки через тиждень. Вдалих і смачних заготовок!