В’ялений перець на зиму — це досить популярна заготовка, яку застосовують для приготування салатів і закусок, кладуть в домашню випічку. Приготувати заготовку можна кількома способами, деякі з них представлені в сьогоднішній підбірці. Прекрасна консервація виручить вас взимку і допоможе заощадити сімейний бюджет. Пробуйте з задоволенням, ви не пошкодуєте!
В’ялений перець у духовці на зиму
В’ялений перець у духовці на зиму вийде у всіх. Необов’язково володіти професійними кухарськими навичками, щоб забезпечити себе дивовижною заготівлею. Для зимової консервації рекомендую використовувати домашні овочі, по-моєму, вони виходять особливо апетитними.
Інгредієнти на
10 порц.
- Перець болгарський 600 гр.
- Часник 4 зуб.
- Чебрець 1 ч. л.
- Перець чилі сушений 1 ч. л.
- Шавлія 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Масло оливкове 80 мл
Процес приготування:
- Для приготування в’яленого перцю на зиму необхідно підготувати основні інгредієнти. Ретельно промиваємо соковиті овочі і прибираємо вологу рушниками.
- Чисті перці розрізаємо на сегменти, видаляючи серцевини і плодоніжки.
- Деко вистилаємо якісним пергаментом. Я беру силіконізований, щоб нічого не прилипало. Розкладаємо перець.
- Переміщаємо в духовку вялиться при 100 градусах. Знадобитися 2 години і режим “Конвекція”, якщо є. Якщо духовка застарілої моделі, відкриваємо дверцята. За цей час перці значно зменшаться в розмірі.
- Банки обов’язково ретельно вимиваємо і стерилізуємо. Сухі ємності наповнюємо в’яленими овочами.
- Уклавши шар, посипаємо сіллю, травами і спеціями, перерахованими в рецептурі.
- Очищений часник ріжемо пелюстками і посипаємо зверху.
- Нагріваємо оливкову олію в мікрохвильовій печі або на плиті, але не кип’ятимо. Поливаємо перці кількома ложками гарячого масла.
- Укладаємо наступний шар в’яленого перцю.
- Посипаємо спеціями і поливаємо гарячим маслом. Таким чином, заповнюємо баночки. І доливаємо масло, щоб вміст повністю було вкрите їм.
- Щільно закорковуємо, після остигання переміщаємо в холод або кухонну шафку з консервацією. Використовуємо за призначенням. Приємного апетиту!
В’ялений перець у електросушарці на зиму
В’ялений перець у електросушарці на зиму готується максимально просто. Сушарка все зробить за вас. А закип’ятити масло і розкласти по банках зможе кожен. Для заготівлі краще всього використовувати яскраві плоди. Так закуска виглядає багатше і презентабельним. Після того, як перець закінчиться, заливку використовуємо в якості заправки для салатів або для маринаду.
Час готування – 10 ч. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 кг
- Часник – 5-7 зубчиків.
- Суміш італійських трав – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Масло оливкове – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти для в’яленого перцю. Перці вибираємо визріли і соковиті.
Крок 2. Вимиті овочі ріжемо на шматочки, попередньо видаливши плодоніжку, вичистивши серцевину і перегородки. Розподіляємо по гратам електросушарки.
Крок 3. Встановлюємо температуру 50-55°. Сушимо приблизно 10 годин. На фото показаний результат через 6 годин.
Крок 4. Через 10 годин знімаємо перець з решіток.
Крок 5. У невелику каструльку висипаємо італійські трави, сіль та цукровий пісок.
Крок 6. Кладемо очищений і нарізаний скибочками часник.
Крок 7. Виливаємо масло і бальзамічний оцет. Встановивши на плиті, чекаємо закипання. Після чого вивантажуємо в киплячу заливку в’ялений перець і відключаємо нагрівання.
Крок 8. Простерилізовані банки наповнюємо ароматною заготівлею.
Крок 9. Герметично загвинчуємо стерильною кришкою. Після охолодження переносимо на зберігання. Приємного апетиту!
В’ялений перець в маслі на зиму
В’ялений перець в маслі на зиму не має конкретного рецепту. Скільки є перців, стільки і використовуємо. Заготовки багато не буває. Всі інгредієнти використовуємо розсуд. Кількість і асортимент прянощів і трав визначаємо за своїм розсудом. А кількість масла залежить від того, наскільки щільно набиті баночки в’яленими овочами.
Час готування – 4 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 1
Склад:
- Перець болгарський – будь-яка кількість.
- Перець чорний мелений – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Масло оливкове – для збризкування.
- Для заливки:
- Часник – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Чебрець – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Масло оливкове – скільки буде потрібно.
- Оцет бальзамічний білий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимитий м’ясистий перець звільняємо від нутрощів і перегородок. Обполіскуємо і даємо обсохнути.
Крок 2. Змішуємо перець, сіль та цукровий пісок в пропорції 2:3:5.
Крок 3. Деко вистилаємо папером або фольгою. Розкладаємо перець, присипавши кожен сумішшю спецій і злегка полив маслом.
Крок 4. Ставимо деко з перцем в духовку вялиться при 120-125 градусів, встановивши режим “Конвекція”. 3-4 години буде достатньо. Якщо перець починає горіти, зменшуємо нагрівання до 110°С. перець Дістаємо через зазначений час.
Крок 5. Трави грунтовно промиваємо й обсушуємо. З часнику прибираємо лушпиння і рубаємо довільно. Трави рвемо руками і з’єднайте з рубаним часником.
Крок 6. Ставимо в мікрохвильову піч і нагріваємо 3-4 хвилини. Масло не повинно закипіти, тільки прогрітися.
Крок 7. Наповнюємо простерилізовані банки перцем і проливаємо шари ароматним маслом з травами і часником. Присмачую бальзамічним оцтом. Закорковуємо банки і даємо охолонути. Переносимо в холодильник. Якщо передбачається тривале зберігання в іншому місці, стерилізуємо заготовки 40 хвилин в духовці при 100 градусах або в каструлі з водою.
Крок 8. Масло зливаємо в чисту суху баночку і використовуємо, як заправку для салатів.
Крок 9. В’ялені перці використовуємо для бутербродів або випічки.
Крок 10. Чудову закуску оцінять всі.
Крок 11. Саме те для дружніх посиденьок. Приємного апетиту!
В’ялений болгарський перець з часником на зиму
В’ялений болгарський перець з часником на зиму володіє шикарним ароматом. Таку заготовку я найчастіше використовую для приготування домашньої піци, святкових брускет або салатів. Свіжий перець взимку знайти нескладно, але коштує він недешево, та й на смак ніби пластмасовий, чого не скажеш про бездоганну заготівлі.
Час готування – 10 год 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 400 мл
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 770 гр.
- Часник – 0,5 головки.
- Прованські трави – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 230 мл
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо складові для приготування оригінальної закуски.
Крок 2. Промитий перець позбавляємо від нутрощів, зрізавши перетинки. Розрізаємо на 4 частини, промиваємо і даємо обсохнути або просушуємо серветками. Розподіляємо по піддонів сушарки.
Крок 3. Очищений часник ділимо на шматочки і по одному укладаємо на кожну частину перцю. Посипаємо ароматними травами і солимо.
Крок 4. Виставляємо на приладі 65°, сушимо близько 10 годин.
Крок 5. В’ялений перець можна заморозити в зіп-пакетах або законсервувати в маслі. Перці розкладаємо в стерилізовані скляні ємності досить щільно. Прогріваємо масло, але не кип’ятимо, і заливаємо гарячим до самого верху.
Крок 6. Герметично закорковуємо і охолоджуємо в перевернутому стані.
Крок 7. Переміщаємо на зберігання після повного охолодження в холодильник або льох. Приємного апетиту!