Вялений перець на зиму – 4 рецепту приготування з покроковими фото

В’ялений перець на зиму — це досить популярна заготовка, яку застосовують для приготування салатів і закусок, кладуть в домашню випічку. Приготувати заготовку можна кількома способами, деякі з них представлені в сьогоднішній підбірці. Прекрасна консервація виручить вас взимку і допоможе заощадити сімейний бюджет. Пробуйте з задоволенням, ви не пошкодуєте!

В’ялений перець у духовці на зиму

В’ялений перець у духовці на зиму вийде у всіх. Необов’язково володіти професійними кухарськими навичками, щоб забезпечити себе дивовижною заготівлею. Для зимової консервації рекомендую використовувати домашні овочі, по-моєму, вони виходять особливо апетитними.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Перець болгарський 600 гр.
  • Часник 4 зуб.
  • Чебрець 1 ч. л.
  • Перець чилі сушений 1 ч. л.
  • Шавлія 1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло оливкове 80 мл

Процес приготування:

  1. Для приготування в’яленого перцю на зиму необхідно підготувати основні інгредієнти. Ретельно промиваємо соковиті овочі і прибираємо вологу рушниками.
  2. Чисті перці розрізаємо на сегменти, видаляючи серцевини і плодоніжки.
  3. Деко вистилаємо якісним пергаментом. Я беру силіконізований, щоб нічого не прилипало. Розкладаємо перець.
  4. Переміщаємо в духовку вялиться при 100 градусах. Знадобитися 2 години і режим “Конвекція”, якщо є. Якщо духовка застарілої моделі, відкриваємо дверцята. За цей час перці значно зменшаться в розмірі.
  5. Банки обов’язково ретельно вимиваємо і стерилізуємо. Сухі ємності наповнюємо в’яленими овочами.
  6. Уклавши шар, посипаємо сіллю, травами і спеціями, перерахованими в рецептурі.
  7. Очищений часник ріжемо пелюстками і посипаємо зверху.
  8. Нагріваємо оливкову олію в мікрохвильовій печі або на плиті, але не кип’ятимо. Поливаємо перці кількома ложками гарячого масла.
  9. Укладаємо наступний шар в’яленого перцю.
  10. Посипаємо спеціями і поливаємо гарячим маслом. Таким чином, заповнюємо баночки. І доливаємо масло, щоб вміст повністю було вкрите їм.
  11. Щільно закорковуємо, після остигання переміщаємо в холод або кухонну шафку з консервацією. Використовуємо за призначенням. Приємного апетиту!

В’ялений перець у електросушарці на зиму

В’ялений перець у електросушарці на зиму готується максимально просто. Сушарка все зробить за вас. А закип’ятити масло і розкласти по банках зможе кожен. Для заготівлі краще всього використовувати яскраві плоди. Так закуска виглядає багатше і презентабельним. Після того, як перець закінчиться, заливку використовуємо в якості заправки для салатів або для маринаду.

Час готування – 10 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг
  • Часник – 5-7 зубчиків.
  • Суміш італійських трав – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Масло оливкове – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для в’яленого перцю. Перці вибираємо визріли і соковиті.

Крок 2. Вимиті овочі ріжемо на шматочки, попередньо видаливши плодоніжку, вичистивши серцевину і перегородки. Розподіляємо по гратам електросушарки.

Крок 3. Встановлюємо температуру 50-55°. Сушимо приблизно 10 годин. На фото показаний результат через 6 годин.

Крок 4. Через 10 годин знімаємо перець з решіток.

Крок 5. У невелику каструльку висипаємо італійські трави, сіль та цукровий пісок.

Крок 6. Кладемо очищений і нарізаний скибочками часник.

Крок 7. Виливаємо масло і бальзамічний оцет. Встановивши на плиті, чекаємо закипання. Після чого вивантажуємо в киплячу заливку в’ялений перець і відключаємо нагрівання.

Крок 8. Простерилізовані банки наповнюємо ароматною заготівлею.

Крок 9. Герметично загвинчуємо стерильною кришкою. Після охолодження переносимо на зберігання. Приємного апетиту!

В’ялений перець в маслі на зиму

В’ялений перець в маслі на зиму не має конкретного рецепту. Скільки є перців, стільки і використовуємо. Заготовки багато не буває. Всі інгредієнти використовуємо розсуд. Кількість і асортимент прянощів і трав визначаємо за своїм розсудом. А кількість масла залежить від того, наскільки щільно набиті баночки в’яленими овочами.

Час готування – 4 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Перець болгарський – будь-яка кількість.
  • Перець чорний мелений – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – для збризкування.
  • Для заливки:
  • Часник – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Чебрець – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Масло оливкове – скільки буде потрібно.
  • Оцет бальзамічний білий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимитий м’ясистий перець звільняємо від нутрощів і перегородок. Обполіскуємо і даємо обсохнути.

Крок 2. Змішуємо перець, сіль та цукровий пісок в пропорції 2:3:5.

Крок 3. Деко вистилаємо папером або фольгою. Розкладаємо перець, присипавши кожен сумішшю спецій і злегка полив маслом.

Крок 4. Ставимо деко з перцем в духовку вялиться при 120-125 градусів, встановивши режим “Конвекція”. 3-4 години буде достатньо. Якщо перець починає горіти, зменшуємо нагрівання до 110°С. перець Дістаємо через зазначений час.

Крок 5. Трави грунтовно промиваємо й обсушуємо. З часнику прибираємо лушпиння і рубаємо довільно. Трави рвемо руками і з’єднайте з рубаним часником.

Крок 6. Ставимо в мікрохвильову піч і нагріваємо 3-4 хвилини. Масло не повинно закипіти, тільки прогрітися.

Крок 7. Наповнюємо простерилізовані банки перцем і проливаємо шари ароматним маслом з травами і часником. Присмачую бальзамічним оцтом. Закорковуємо банки і даємо охолонути. Переносимо в холодильник. Якщо передбачається тривале зберігання в іншому місці, стерилізуємо заготовки 40 хвилин в духовці при 100 градусах або в каструлі з водою.

Крок 8. Масло зливаємо в чисту суху баночку і використовуємо, як заправку для салатів.

Крок 9. В’ялені перці використовуємо для бутербродів або випічки.

Крок 10. Чудову закуску оцінять всі.

Крок 11. Саме те для дружніх посиденьок. Приємного апетиту!

В’ялений болгарський перець з часником на зиму

В’ялений болгарський перець з часником на зиму володіє шикарним ароматом. Таку заготовку я найчастіше використовую для приготування домашньої піци, святкових брускет або салатів. Свіжий перець взимку знайти нескладно, але коштує він недешево, та й на смак ніби пластмасовий, чого не скажеш про бездоганну заготівлі.

Час готування – 10 год 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 400 мл

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 770 гр.
  • Часник – 0,5 головки.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 230 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо складові для приготування оригінальної закуски.

Крок 2. Промитий перець позбавляємо від нутрощів, зрізавши перетинки. Розрізаємо на 4 частини, промиваємо і даємо обсохнути або просушуємо серветками. Розподіляємо по піддонів сушарки.

Крок 3. Очищений часник ділимо на шматочки і по одному укладаємо на кожну частину перцю. Посипаємо ароматними травами і солимо.

Крок 4. Виставляємо на приладі 65°, сушимо близько 10 годин.

Крок 5. В’ялений перець можна заморозити в зіп-пакетах або законсервувати в маслі. Перці розкладаємо в стерилізовані скляні ємності досить щільно. Прогріваємо масло, але не кип’ятимо, і заливаємо гарячим до самого верху.

Крок 6. Герметично закорковуємо і охолоджуємо в перевернутому стані.

Крок 7. Переміщаємо на зберігання після повного охолодження в холодильник або льох. Приємного апетиту!