Квашений виноград з гірчицею на зиму
Квашений виноград з гірчицею на зиму – цікава закуска, яка неодмінно сподобається всім, хто любить мочені помідори, яблука і огірки. Оригінальне частування готується просто, але вимагає тривалої витримки. Ягоди потрібно вибирати щільні, щоб заготовка не втратила свою привабливість.
Час готування – 2 тижні
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Корінь хрону – 1 шт.
- Виноград – 3-4 кг
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Листя хрону – 6 шт.
- Сіль – 0,2 ст.
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Вода кип’ячена – 5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Переглядаємо виноград, попутно видаляючи зіпсовані плоди. Грунтовно промиваємо.
Крок 2. Листи хрону обполіскуємо від пилу і піску.
Крок 3. Промивши корінь хрону зачищаємо його і розрізаємо по волокнах.
Крок 4. Готуємо спеції.
Крок 5. Беремо харчову об’ємну ємність, в даному випадку пластмасове відро для харчових потреб. Дно застеляємо листям хрону.
Крок 6. Викладаємо виноградні плоди до половини. Зверху розподіляємо корінь хрону і присипаємо столовою ложкою гірчичного порошку.
Крок 7. Заповнюємо ємність ягодами, повторюємо шар з кореня хрону і гірчичного порошку.
Крок 8. Накриваємо листям хрону.
Крок 9. Ретельно змішавши кип’ячену воду з сіллю і цукром, виливаємо розсіл у відро і присипаємо сухою гірчицею.
Крок 10. Придавлюємо плоскою тарілкою.
Крок 11. Накриваємо кришкою, трохи придавлюючи і поміщаємо в темне місце. Витримуємо 2 тижні.
Крок 12. Через зазначений час знімаємо кришку.
Крок 13. Сервіруємо закуску. Приємного апетиту!