Виноград на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Квашений виноград з гірчицею на зиму

Квашений виноград з гірчицею на зиму – цікава закуска, яка неодмінно сподобається всім, хто любить мочені помідори, яблука і огірки. Оригінальне частування готується просто, але вимагає тривалої витримки. Ягоди потрібно вибирати щільні, щоб заготовка не втратила свою привабливість.

Час готування – 2 тижні

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Виноград – 3-4 кг
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Листя хрону – 6 шт.
  • Сіль – 0,2 ст.
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Вода кип’ячена – 5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Переглядаємо виноград, попутно видаляючи зіпсовані плоди. Грунтовно промиваємо.

Крок 2. Листи хрону обполіскуємо від пилу і піску.

Крок 3. Промивши корінь хрону зачищаємо його і розрізаємо по волокнах.

Крок 4. Готуємо спеції.

Крок 5. Беремо харчову об’ємну ємність, в даному випадку пластмасове відро для харчових потреб. Дно застеляємо листям хрону.

Крок 6. Викладаємо виноградні плоди до половини. Зверху розподіляємо корінь хрону і присипаємо столовою ложкою гірчичного порошку.

Крок 7. Заповнюємо ємність ягодами, повторюємо шар з кореня хрону і гірчичного порошку.

Крок 8. Накриваємо листям хрону.

Крок 9. Ретельно змішавши кип’ячену воду з сіллю і цукром, виливаємо розсіл у відро і присипаємо сухою гірчицею.

Крок 10. Придавлюємо плоскою тарілкою.

Крок 11. Накриваємо кришкою, трохи придавлюючи і поміщаємо в темне місце. Витримуємо 2 тижні.

Крок 12. Через зазначений час знімаємо кришку.

Крок 13. Сервіруємо закуску. Приємного апетиту!