Випічка з листкового тіста – 10 рецептів з готового дріжджового та бездріжджового тіста з покроковими фото

Випічка з листкового тіста — дуже смачний варіант для вечірнього чаювання. Однак заготівля листкового тіста для випічки в домашніх умовах – довгий процес. Основна складність полягає в розкочування тіста, адже кількість шарів може досягати 200 штук! Цей варіант не підійде для тих, кому терміново потрібна випічка, тому простіше купити готове тісто в магазині.

Пиріг з листкового тіста з яблуками в духовці

Для чаювання в колі сім’ї і близьких друзів рекомендуємо до подачі до столу, пиріг з яблуками з листкового тіста. Простий набір продуктів дозволяє приготувати страву за короткий період часу. Десерт з посипанням з цукрової пудри (за бажанням) вразить вас своїм смаком і ароматом.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Тісто листкове бездріжджове 1 упаковка
  • Яблука 4 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Ванілін за смаком
  • Кориця 1 ч. л.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну випічку з листкового тіста? Промиваємо яблука проточною водою. Обтираем їх рушником і нарізаємо кубиками. Попередньо серцевину і хвостики плодів необхідно вирізати, а залишити шкірку.
  2. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і викладаємо яблука. Посипаємо їх цукром. Через хвилину додаємо ванілін і корицю. Тушкуємо яблука 10 хвилин під кришкою на середньому вогні. Потім кришку слід прибрати і випарувати рідину на великому вогні за 5-7 хвилин.
  3. Поки начинка для пирога остигає, займемося тестом. Попередньо розморожуємо його і розкачуємо перший пласт. Форма шару – прямокутна, товщина – 2-3 міліметра. З широкого краю ділимо пласт навпіл (візуально). Робимо надрізи через кожні 3-4 сантиметри на одній половині, на іншу викладаємо начинку. Залишаємо краєчок тесту для закріплення країв сторін.
  4. Змащуємо край з боку начинки водою, використовуючи кулінарну кисть. Накриваємо начинку стороною з прорізами і защипуємо краю. Те ж саме робимо з другим пластом тіста.
  5. Розігріваємо духовку до 220 градусів. Відрізаємо два листа, від рулону паперу для випічки. Викладаємо їх на деко і кладемо пироги. Розбиваємо яйце. Збиваємо його віночком і змащуємо випічку з допомогою кулінарної кисті. Випікаємо пироги 20-25 хвилин. Охолоджуємо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Слойка з готового бездріжджового тіста з сиром

Приготування шарувань з сиром з готового тіста, не займе багато часу. Варіант начинки ви обираєте самостійно. Наповнювач з сиру – більш поширений, простий і смачний. Випікають страву на сковороді, в мультиварці або мікрохвильовій печі.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 -2 зуб (за бажанням).
  • Кунжут – 1 ч. л (за бажанням).

Процес приготування:

Крок 1. Включаємо духовку і розігріваємо до температури 200 градусів. Дістаємо з холодильника готове листкове бездріжджове тісто і розморожуємо. Шматочок сиру натираємо на крупній тертці.

Крок 2. За бажанням у сир можна додати 1-2 зубки часнику для аромату. Для цього часник слід дрібно посікти з допомогою ножа.

Крок 3. Розкачуємо тісто в пласт не більше трьох міліметрів товщиною. Потім тісто необхідно розрізати на 8 квадратиків однакового розміру.

Крок 4. По центру кожного квадрата викладаємо начинку (попередньо порцію сиру з часником можна розділити на 8 рівних частин).

Крок 5. Вбиваємо в окрему миску розбиваємо яйце і його виделкою або вінчиком. Потім беремо кулінарну кисть і опускаємо її в яєчну масу. Змащуємо краю слойок, щоб краще склеювалися.

Крок 6. З’єднуємо заготовок. За формою вони можуть бути як у вигляді трикутників, так і прямокутників. Краї можна прикрасити за допомогою виделки. Змащуємо слойки залишилася яєчною масою і посипаємо кунжутом.

Крок 7. Викладаємо вироби на деко, який заздалегідь застеляємо папером для випічки. Встановлюємо всередину духовки деко і випікаємо слойки 20 хвилин.

Приємного апетиту!

Домашні круасани з начинкою з листкового дріжджового тіста

В даному рецепті приготування круасанів всього два інгредієнти – готове листкове тісто і шоколад. Випічка відмінно підійде для чаювання, якщо на вашому порозі несподівано з’явилися гості. Начинку за бажанням можна використовувати іншу.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 14.

Склад:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт (за бажанням).

Процес приготування:

Крок 1. Від якості розморожування листкового тіста залежить, якими в результаті вийдуть круасани. Готове тісто слід дістати з морозилки заздалегідь, так як сам процес розморожування може тривати до 1,5 годин в умовах кімнатної температури. Залишаємо тісто на робочому столі.Крок 2. Для наступного етапу приготування нам знадобиться силіконовий килимок. На ньому розкладаємо пласт тіста. Нарізаємо його спочатку прямокутниками, а потім трикутниками.

Крок 3. Плитку шоколаду розбираємо на невеликі скибочки. Викладаємо на широку частину заготовок по одному скибочці. Загортаємо тісто від краю, де розташований шоколад, до вузького краю. Виходять круасани.

Крок 4. Відрізаємо лист від рулону паперу для запікання. Застеляємо їм деко. Поверх паперу розкладаємо круасани і даємо їм час, щоб підійти (приблизно 20 хвилин).

Крок 5. Якщо ваша духовка погано пропекает тісто зверху, варто змастити круасани яйцем. Для цього потрібно вбити його в миску і розбити вінчиком або виделкою, а потім змастити круасани кулінарної пензлем.Крок 6. Включаємо духовку на розігрів. Виставляємо температуру 180 градусів. Ставимо деко з круасанами всередину і випікаємо вироби 15 хвилин. Подаємо до кави або чаю.

Приємного апетиту!

Наполеон з готового листкового тіста в домашніх умовах

Щоб при розморожуванні шари тесту не злиплися, їх потрібно заздалегідь відокремити один від одного і розкласти по різних пакетах. Тісто з морозильної камери варто дістати заздалегідь – за 30 хвилин до початку приготування.

Час готування – 9 ч. 45 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Молоко – 500 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 100-130 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Тісто листкове – 1 упаковка.
  • Горіхи волоські – для прикраси.
  • Цукор ванільний – 1 пакет.

Процес приготування:

Крок 1. Поки тісто розморожується в умовах кімнатної температури, займемося кремом. Першим ділом вершкове масло нарізаємо шматочками і залишаємо розм’якшуватися.

Крок 2. Відміряємо склянку молока і вливаємо його в миску. Додаємо цукор і борошно, додаємо одне яйце. Активно перемішуємо суміш віночком, щоб не утворювалися грудочки.

Крок 3. Вливаємо в каструлю залишки молока. Ставимо ємність на плиту і доводимо рідину до кипіння. Додаємо в кипляче молоко суміш тонким струменем, постійно збиваючи її віночком. Варимо крем на невеликому вогні 5 хвилин. Щоб він не пригорів, дістаємо віночком до дна.

Крок 4. За пару хвилин до готовності крему додаємо ванільний цукор. Густу масу накриваємо плівкою і даємо охолонути. Потім перекладаємо остиглий крем в чашу міксера, додаємо до нього розтоплене масло і збиваємо близько трьох хвилин до однорідності.

Крок 5. Пласти розмороженого тіста викладаємо на деко, застелений папером для випічки, і протикаємо їх виделкою. Ставимо деко з коржами в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 30 хвилин. Готові коржі перекладаємо на залізну решітку, щоб охололи.

Крок 6. Стряхиваем рум’яний шар з коржів на тарілку і перетираємо в дрібну крихту. Це буде посипання для готового торта. Розрізаємо коржі навпіл. Змащуємо три коржі кремом, викладаємо їх один поверх іншого. Завершуємо укладання коржем без крему. Зверху покласти вантаж. Через 10 хвилин знімаємо його.

Крок 7. Змащуємо залишками крему верхній шар торта і боки. Ставимо десерт в холодильник на 15 хвилин. За цей час потрібно встигнути очистити ядра горіхів від шкаралупи і подрібнити. Прикрашаємо торт крихтою. Знову відправляємо в холодильник на кілька годин для просочення.

Приємного апетиту!

Як приготувати штрудель з яблуками з листкового тіста?

Смачний і ароматний штрудель, приготований за цим рецептом, можна подати з чашкою кави або чаю, кулькою морозива або розтопленим шоколадом.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Тісто листкове – 1 упаковка.
  • Яблуко – 4-5 шт.
  • Горіхи волоські здрібнені – 4 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Цукор – 3-5 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Масло вершкове розтоплене – 4 ст. л.
  • Жовток – 1 шт.
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Пластівці мигдальні – за бажанням.
  • Родзинки – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. Листкове тісто дістаємо з холодильника і залишаємо на деякий час, щоб розморозилося.

Крок 2. Промиваємо яблука проточною водою, насухо обтираем рушником і зрізаємо шкірку. Розрізаємо плід навпіл і видаляємо насінну коробку. Нарізаємо половинки кубиками і скроплюємо лимонним соком.

Крок 3. Розтоплюємо масло, вимочуємо родзинки в окропі і очищаємо ядра волоських горіхів від шкаралупи. Подрібнюємо ядра ножем або за допомогою блендера, родзинки перекладаємо в друшляк. Викладаємо в миску яблука, родзинки, горіхи. Вливаємо пару ложок вершкового масла, цукор і корицю. Перемішуємо начинку.

Крок 4. Розрізаємо розморожене тісто на дві половинки і розкочуємо. Відмірюючи від країв тесту по 3 сантиметри, викладаємо начинку і розподіляємо по поверхні заготовок. Підверніть порожній край тіста і кладемо на начинку. Звертаємо в рулет і робимо надрізи.

Крок 5. Змащуємо деко олією (або застеляємо пекарським папером) і викладаємо рулети. Вливаємо в окрему ємність молоко і додаємо до нього тільки яєчний жовток. Збиваємо інгредієнти віночком. Змащуємо рулети залишками вершкового масла і покриваємо молочно-яєчною сумішшю.

Крок 6. Ставимо деко з десертом в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо його 25 хвилин. За 10 хвилин до кінця приготування штруделя. дістаємо деко і посипаємо ласощі мигдальними пластівцями. Відправляємо його назад в духову шафу.

Приємного апетиту!

Смачні пиріжки з листкового тіста в духовці

Для того щоб приготувати пиріжки з листкового тіста, необхідно спочатку розморозити його, а потім розкотити в тонкий пласт на робочій поверхні стола, присипаній борошном. Тоді пиріжки виходять пишними і смачними.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 8-12.

Склад:

  • Тісто листкове – 400-500 гр.
  • Яблуко – 2-3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Яйце– 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Тісто розморожуємо. Дістаємо його з морозильної камери і розриваємо упаковку. Розкладаємо обидва пласта на обробній дошці і прикриваємо їх поліетиленовими пакетами або плівкою, щоб уберегти від підсихання.

Крок 2. Два великих або три дрібних яблука промиваємо водою і насухо обтираем рушником. Позбавляємо плоди від шкірки за допомогою ножа, прибираємо «хвостики» і розрізаємо навпіл. Видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука невеликими кубиками.Крок 3. Відрізаємо вершкове масло і викладаємо на сковороду. Розтоплюємо продукт на включеній плиті. Викладаємо в сковороду нарізані яблука. Посипаємо яблука цукром, корицею і скроплюємо лимонним соком.

Крок 4. Тушкуємо плоди на середньому вогні до м’якості. Вимикаємо плиту і даємо яблук охолонути. Присипаємо стільницю борошном і розкачуємо тісто в одному напрямку до товщини 2-3 міліметра. Тісто розрізаємо на 4-6 частин. На одну сторону заготовок викладаємо начинку (1 столову ложку). На іншій стороні робимо надрізи. Накриваємо бік з начинкою стороною з розрізами. Сцепливаем краю пиріжків, використовуючи вилку.

Крок 5. Вистилаємо форму папером для випічки. Поміщаємо на папір пиріжки. Накриваємо пиріжки чистим кухонним рушником і залишаємо на 15 хвилин. Нагріваємо духовку до температури 200 градусів. Ставимо деко з пиріжками всередину і випікаємо до золотистої скоринки. За кілька хвилин до закінчення випічки змащуємо пиріжки сумішшю яйця і невеликої кількості води.

Приємного апетиту!

Самса з листкового тіста в духовці

Самса – страва тюркської кухні, яке традиційно начиняють бараниною. За бажанням її можна замінити будь-яким іншим видом м’яса. Тюрки готують самсу в тандирі, ми ж використовуємо для цієї мети духовку.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 16-20.

Склад:

  • Тісто листкове – 1 кг
  • Баранина (яловичина, свинина) – 400-450 гр.
  • Цибуля – 350-400 гр.
  • Кунжут – 30-40 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування самси підійде як рубане м’ясо, так і звичайний домашній фарш або куплений в магазині. Перед тим, як проводити обробку м’яса, його слід ретельно вимити і витерти паперовим рушником. Подрібніть м’ясо будь-яким звичним для вас способом.Крок 2. Очищаємо від лушпиння цибулю і дрібно нарізаємо його ножем. Викладаємо цибулю до м’яса, солимо і перчимо масу. Ретельно вимішуємо начинку. Якщо вона вийшла дуже густий, можна додати трохи крижаної води.

Крок 3. Заздалегідь розморожене листкове тісто розкачуємо не занадто тонко. Нарізаємо тісто квадратами, рівними за величиною. По центру квадратів викладаємо начинку. Защипуємо краю пиріжків, щоб вийшли трикутники. Потім додатково сцепливаем краю виделкою.

Крок 4. Застеляємо деко папером для випічки. Викладаємо на неї пиріжки. В окрему миску вбиваємо одне яйце і злегка збиваємо його виделкою. Змащуємо самсу яєчною масою за допомогою кулінарної кисті. Посипаємо кунжутом.

Крок 5. Нагріваємо духовку до температури 200 градусів. Ставимо деко з пиріжками всередину духовки на 20-25 хвилин. Дістаємо рум’яну самсу і накриваємо чистим кухонним рушником. Даємо страві постояти 10 хвилин і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Домашня піца з листкового тіста в духовці

Варіантом швидкого і смачного перекусу є піца з готового листкового тіста. Багатьом господиням не вистачає часу на приготування ласощів, адже в процесі замісу, з тестом потрібно добряче повозитися.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Кетчуп – 3-4 ст. л.
  • Сир – 300-350 гр.
  • Ковбаса – 100 гр.
  • Оливки – 7-10 шт.
  • Помідори черрі – 4-5 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо тісто і розпаковуємо його. Залишаємо в умовах кімнатної температури на 30-60 хвилин, щоб розморозилося. При більш тривалій розморожуванні тісто буде легше працювати.

Крок 2. Тепер готуємо начинку. Промиваємо помідори, обтираем їх рушником і нарізаємо скибочками або кружальцями. Натираємо сир на крупній тертці, оливки нарізаємо кружальцями, ковбасу тонкими скибочками. Один пласт тіста кладемо на інший. Розкачуємо обидва пласта в одному напрямку.

Крок 3. Відрізаємо від рулону паперу для випічки шматок необхідного розміру. Застеляємо їм деко. Поверх паперу маємо тісто. Протикаємо його в декількох місцях виделкою.

Крок 4. Змащуємо тісто шаром кетчупу. Поверх соусу викладаємо начинку: скибочки ковбаси, оливок і томатів. За бажанням, можна доповнити начинку італійськими травами.

Крок 5. Густо посипаємо піцу сиром по всій поверхні. Сорт сиру краще вибирати м’який, щоб краще плавився і був більш ніжної структури.

Крок 6. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Капаємо на піцу оливковою олією і ставимо в духовку на 20-25 хвилин.

Приємного апетиту!

Як спекти смачні булочки з листкового дріжджового тіста?

Пишні і смачні булочки-равлики готують з листкового дріжджового тіста з додаванням кориці. Ароматні вироби подають до столу до чаю і кави, какао, молока, морсу й іншим напоям.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 16.

Склад:

  • Тісто листкове – 1 кг
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Кориця – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готове дріжджове тісто витягуємо з упаковки. Розкладаємо його на обробній дошці і даємо час на розморожування. Потім розкачуємо тісто в пласт прямокутної форми.

Крок 2. Розтоплюємо 60 грамів вершкового масла в умовах кімнатної температури і змащуємо їм тісто. Не забуваємо залишати 3 сантиметри тесту від кожного краю.Крок 3. Ту поверхню тіста, яку ми змазали маслом, покриваємо шаром з цукру і кориці. Додаємо дрібку солі.

Крок 4. Акуратно згортаємо тісто з начинкою в тугий рулет. Закріплюємо край тіста і розрізаємо заготовку на порції-булочки. Повинно вийти 16 штук.

Крок 5. Застеляємо деко папером для випічки викладаємо булочки. Накриваємо заготовки харчовою плівкою і залишаємо на 1 годину. Розігріваємо духовку до 170 градусів і ставимо всередину деко з булочками на 15-20 хвилин.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт хачапурі з листкового тіста

Хачапурі – ароматне блюдо, яке найчастіше готують з сиром або м’ясом. Звичайно, найпростіше купити грузинське ласощі в магазині, однак вона точно не буде таким же смачним, як домашнє.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 25-30.

Склад:

  • Тісто листкове – 1 кг
  • Сир – 550 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування начинки нам знадобиться шматочок сиру, який ми натираємо в будь-яку глибоку миску, на крупній тертці.Крок 2. Вершкове масло слід обережно розтопити на плиті, щоб воно стало теплим, а не гарячим.

Крок 3. Вливаємо олію в миску з сиром і ретельно перемішуємо начинку. Вбиваємо яйце і знову перемішуємо начинку до однорідності.

Крок 4. Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозильної камери і звільняємо від упаковки. Розкладаємо його на обробній дошці і розморожуємо. Тісто розрізаємо на кілька частин і розкачуємо.

Крок 5. По центру частин тесту викладаємо начинку з сиру, яєць і масла. Защипуємо краї заготовок «конвертиком».Крок 6. Маємо на деко спочатку аркуш паперу для випічки, а потім готові хачапурі. Розбиваємо ще одне яйце в окрему миску. Збиваємо його виделкою. За допомогою кулінарної кисті змащуємо кожну заготовку яєчною масою.

Крок 7. Нагріваємо духовку до 200 градусів і ставимо всередину неї деко з хачапурі. Випікаємо вироби 20-25 хвилин.

Приємного апетиту!