Пиріг Зебра з гарбуза і сиру в духовці
Гарбуз запікається 20 хвилин в духовці. Потім вона подрібнюється блендером, до неї додається цедра апельсина, яйце, цукор, крохмаль, сіль і все збивається. Окремо змішується сир з яйцем, цукром, крохмалем, ваніліном і кефіром. Далі все по черзі заливається в форму і запікається 40 хвилин.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Гарбуз – 250 гр.
- Сир – 150 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Кефір – 50-100 мл
- Сіль – 2 щіпки.
- Ванілін – за смаком.
- Цедра апельсина – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками, перекладаємо на фольгу і запікаємо в духовці протягом 20-25 хвилин. Також її можна приготувати в мікрохвильовій печі або зварити.
Крок 2. Пробиваємо гарбуз за допомогою блендера до стану пюре. Потім додаємо цедру апельсина, одне яйце, 2 столові ложки цукру, 1 ложку крохмалю, щіпку солі і ще раз збиваємо все блендером до однорідності.
Крок 3. Тепер готуємо сирну частина. В підходящу ємність відправляємо сир, додаємо до нього яйце, цукор, що залишився, крохмаль, ванілін за смаком, сіль і 50 мл кефірі. Збиваємо все блендером. При необхідності доливаємо ще кефіру, якщо маса вийшла занадто густий. Вона повинна бути такої ж консистенції, як і гарбузова.
Крок 4. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, а дно з боками застеляємо пергаментним папером. Тепер наповнюємо її сирною і гарбузової масою, наливаючи по 1-2 ст. л. ложки, чергуючи їх. Робимо так до заповнення форми.
Крок 5. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і запікаємо пиріг протягом 40-60 хвилин. Потім даємо йому повністю охолонути, після чого даємо постояти ще півгодини в холодильнику. Подаємо сирно-гарбузову Зебру до столу, з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!