Неймовірно смачно пюре з яблук, назва якого говорить сама за себе. Згущене молоко надає десерту приємну вершкову нотку і особливу насолоду. Малюків за вуха не відтягнеш!
Яблучне пюре зі згущеним молоком «Неженка» на зиму без стерилізації
Для пюре можна використовувати не тільки цілі яблука, але і злегка прим’яті або частково зіпсовані яблука. Головне – вирізати всі пошкоджені фрагменти і готувати пюре тільки з хороших яблучних скибочок.
Інгредієнти на
10 порц.
- Яблука 5 кг
- Згущене молоко 400 гр.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Вода-1 склянка
Процес приготування:
- Яблучне пюре «Неженка» зі згущеним молоком на зиму в домашніх умовах? Яблука вимити, очистити від шкірки, вийняти серцевину, прибрати зіпсовані фрагменти і нарізати довільними шматочками.
- Підготовлені фрукти залити водою і тушкувати на маленькому вогні під кришкою, регулярно помішуючи, близько півгодини.
- Коли яблука стануть м’якими, пюрировать їх за допомогою блендера, перетерти через сито або розім’яти толкушкой для картоплі.
- Додати до фруктової маси цукор і молоко, добре перемішати. Якщо пюре готується з солодких сортів яблук, можна взяти меншу кількість цукру.
- Ще раз прокип’ятити пюре близько 5 хвилин на дуже маленькому вогні, а потім розкласти по підготовленим невеликим баночках. Всього виходить приблизно 4 літри пюре.Приємного апетиту!
Пюре з яблук зі згущеним молоком «Неженка» в мультиварці на зиму
Пюре з яблук в мультиварці готувати дуже просто, до того ж для нього потрібна мінімальна кількість інгредієнтів. Солодкість готового продукту багато в чому залежить від сорту яблук. Якщо взяти більш кислі, смак пюре буде менше нудотним з легкою приємною кислинкою.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Яблуко – 3,5 кг
- Молоко згущене – 1 банка.
- Цукор – 50 гр.
Процес приготування:
1. Яблука нарізати часточками, попередньо очистивши плоди від шкірки і серцевини з насінням.
2. Викласти підготовлені фрукти в каструлю, додавши воду. Увімкнути пристрій на режим «Випічка» і готувати, поки яблука не стануть м’якими.
3. Отриману масу пюрировать, використовуючи занурювальний блендер, або перетерти через сито.
4. Продовжити готувати фруктову масу в мультиварці на режимі «Випічка», і як тільки пюре почне кипіти додати в чашу цукор з молоком. Готувати 5 хвилин, помішуючи, з відкритою кришкою.
5. Готове пюре розкласти в підготовлені скляні ємності, стерилізувати в широкій каструлі з окропом приблизно 20 хвилин, а потім щільно закрити. Пюре «Неженка» готово!
Дуже смачне яблучно-грушеве пюре зі згущеним молоком
Яблучно-грушеве пюре виходить смачнішим, ніж пюре з одних яблук, і підходить для дитячого харчування. Крім того, його можна використовувати в якості начинки для пирогів або подавати до чаю.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Груша – 2 кг
- Яблука — 2 кг
- Вода – 2 склянки
- Молоко згущене – 500 гр.
Процес приготування:
1. Груші і яблука вимити, зняти шкірку, видалити серцевину з насінням і нарізати дрібним кубиком.
2. Залити фрукти водою і тушкувати, щоб шматочки стали дуже м’якими. Важливо не забувати помішувати масу, щоб не пригоріла. Пюрировать фрукти, з допомогою заглибного блендера або дрібного сита, поки маса не придбає гладкість і однорідність.
3. Додати згущене молоко, добре перемішати, щоб пюре стало однорідним, і ще раз довести до кипіння.
4. Розкласти яблучно-грушеве пюре в невеликі стерилізовані банки і закупорити.
5. Зберігати заготівлю краще при низьких температурах. Приємного апетиту!
Яблучне пюре зі згущеним молоком і бананом
Банан в поєднанні зі згущеним молоком перетворює банальне яблучне пюре в неймовірне ласощі, яке ідеально підходить в якості соусу до млинців і оладок, а також в якості додаткового елементу при подачі молочних десертів.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Яблуко – 2 кг
- Банан – 1 кг
- Молоко згущене – 1 банка.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
1. З яблук зняти шкірку, вийняти серцевину з насінням і нарізати невеликими шматочками. Бажано, щоб вони були однакового розміру, щоб проварилися зо одночасно.
2. Банани нарізати круглими слайсами.
3. Фрукти скласти в підходящий сотейник або каструлю, залити 0,5 л води і тушкувати на повільному вогні, поки фрукти не розм’якшаться.
4. Перетворити фруктову масу в однорідне пюре. Для цього можна використовувати блендер, кухонний комбайн або сито.
5. Покласти в отримане пюре цукор і молоко, ще раз прокип’ятити одну хвилину і розкласти у відповідні баночки. Краще брати ємності для заготовок невеликого розміру: так зручніше використовувати весь обсяг однієї баночки, і немає необхідності потім позбуватися від зіпсованих залишків. Щільно закрити кришками і зберігати або у погребі, або в холодильнику.
Пюре з яблук з вареним згущеним молоком в домашніх умовах
яблучного пюре з вареним згущеним молоком виходить чудовий карамельний присмак. Важливо вибирати для приготування пюре соковиті яблука та якісне згущене молоко: тоді і смак, і корисність продукту будуть на висоті.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Яблуко – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Молоко, згущене варене – 1 баночка.
- Кориця – за смаком.
Процес приготування:
1. Фрукти вимити, зняти шкірку і видалити серцевину з насінням. Нарізати тонкими скибочками м’якоть яблука.
2. Скласти підготовлені шматочки плодів в каструлю, налити води, щоб фрукти були покриті нею до половини, і тушкувати під кришкою, періодично помішуючи, поки шматочки не стануть дуже м’якими.
3. Масу перебити блендером, щоб пюре набуло однорідність і гладкий, блискучий вигляд. Присипати корицею.
4. Додати до пюре варене згущене молоко і цукор. Якщо використовується солодкий сорт яблук, кількість цукру можна зменшити.
5. Варити пюре близько 15 хвилин, включивши плиту на слабкий нагрів, не забуваючи помішувати. Готову фруктову масу скласти в баночки і щільно закрити. Якщо передбачається зберігати пюре в холодильнику, можна використовувати капронові кришки. Якщо місцем зберігання заготовки буде льох або комора, варто закупорити їх металевими кришечками.