Яблучне пюре Пестунчик зі згущеним молоком на зиму – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Неймовірно смачно пюре з яблук, назва якого говорить сама за себе. Згущене молоко надає десерту приємну вершкову нотку і особливу насолоду. Малюків за вуха не відтягнеш!

Яблучне пюре зі згущеним молоком «Неженка» на зиму без стерилізації

Для пюре можна використовувати не тільки цілі яблука, але і злегка прим’яті або частково зіпсовані яблука. Головне – вирізати всі пошкоджені фрагменти і готувати пюре тільки з хороших яблучних скибочок.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Яблука 5 кг
  • Згущене молоко 400 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Вода-1 склянка

Процес приготування:

  1. Яблучне пюре «Неженка» зі згущеним молоком на зиму в домашніх умовах? Яблука вимити, очистити від шкірки, вийняти серцевину, прибрати зіпсовані фрагменти і нарізати довільними шматочками.
  2. Підготовлені фрукти залити водою і тушкувати на маленькому вогні під кришкою, регулярно помішуючи, близько півгодини.
  3. Коли яблука стануть м’якими, пюрировать їх за допомогою блендера, перетерти через сито або розім’яти толкушкой для картоплі.
  4. Додати до фруктової маси цукор і молоко, добре перемішати. Якщо пюре готується з солодких сортів яблук, можна взяти меншу кількість цукру.
  5. Ще раз прокип’ятити пюре близько 5 хвилин на дуже маленькому вогні, а потім розкласти по підготовленим невеликим баночках. Всього виходить приблизно 4 літри пюре.Приємного апетиту!

Пюре з яблук зі згущеним молоком «Неженка» в мультиварці на зиму

Пюре з яблук в мультиварці готувати дуже просто, до того ж для нього потрібна мінімальна кількість інгредієнтів. Солодкість готового продукту багато в чому залежить від сорту яблук. Якщо взяти більш кислі, смак пюре буде менше нудотним з легкою приємною кислинкою.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Яблуко – 3,5 кг
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Цукор – 50 гр.

Процес приготування:

1. Яблука нарізати часточками, попередньо очистивши плоди від шкірки і серцевини з насінням.

2. Викласти підготовлені фрукти в каструлю, додавши воду. Увімкнути пристрій на режим «Випічка» і готувати, поки яблука не стануть м’якими.

3. Отриману масу пюрировать, використовуючи занурювальний блендер, або перетерти через сито.

4. Продовжити готувати фруктову масу в мультиварці на режимі «Випічка», і як тільки пюре почне кипіти додати в чашу цукор з молоком. Готувати 5 хвилин, помішуючи, з відкритою кришкою.

5. Готове пюре розкласти в підготовлені скляні ємності, стерилізувати в широкій каструлі з окропом приблизно 20 хвилин, а потім щільно закрити. Пюре «Неженка» готово!

Дуже смачне яблучно-грушеве пюре зі згущеним молоком

Яблучно-грушеве пюре виходить смачнішим, ніж пюре з одних яблук, і підходить для дитячого харчування. Крім того, його можна використовувати в якості начинки для пирогів або подавати до чаю.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Груша – 2 кг
  • Яблука — 2 кг
  • Вода – 2 склянки
  • Молоко згущене – 500 гр.

Процес приготування:

1. Груші і яблука вимити, зняти шкірку, видалити серцевину з насінням і нарізати дрібним кубиком.

2. Залити фрукти водою і тушкувати, щоб шматочки стали дуже м’якими. Важливо не забувати помішувати масу, щоб не пригоріла. Пюрировать фрукти, з допомогою заглибного блендера або дрібного сита, поки маса не придбає гладкість і однорідність.

3. Додати згущене молоко, добре перемішати, щоб пюре стало однорідним, і ще раз довести до кипіння.

4. Розкласти яблучно-грушеве пюре в невеликі стерилізовані банки і закупорити.

5. Зберігати заготівлю краще при низьких температурах. Приємного апетиту!

Яблучне пюре зі згущеним молоком і бананом

Банан в поєднанні зі згущеним молоком перетворює банальне яблучне пюре в неймовірне ласощі, яке ідеально підходить в якості соусу до млинців і оладок, а також в якості додаткового елементу при подачі молочних десертів.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Яблуко – 2 кг
  • Банан – 1 кг
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

1. З яблук зняти шкірку, вийняти серцевину з насінням і нарізати невеликими шматочками. Бажано, щоб вони були однакового розміру, щоб проварилися зо одночасно.

2. Банани нарізати круглими слайсами.

3. Фрукти скласти в підходящий сотейник або каструлю, залити 0,5 л води і тушкувати на повільному вогні, поки фрукти не розм’якшаться.

4. Перетворити фруктову масу в однорідне пюре. Для цього можна використовувати блендер, кухонний комбайн або сито.

5. Покласти в отримане пюре цукор і молоко, ще раз прокип’ятити одну хвилину і розкласти у відповідні баночки. Краще брати ємності для заготовок невеликого розміру: так зручніше використовувати весь обсяг однієї баночки, і немає необхідності потім позбуватися від зіпсованих залишків. Щільно закрити кришками і зберігати або у погребі, або в холодильнику.

Пюре з яблук з вареним згущеним молоком в домашніх умовах

яблучного пюре з вареним згущеним молоком виходить чудовий карамельний присмак. Важливо вибирати для приготування пюре соковиті яблука та якісне згущене молоко: тоді і смак, і корисність продукту будуть на висоті.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яблуко – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Молоко, згущене варене – 1 баночка.
  • Кориця – за смаком.

Процес приготування:

1. Фрукти вимити, зняти шкірку і видалити серцевину з насінням. Нарізати тонкими скибочками м’якоть яблука.

2. Скласти підготовлені шматочки плодів в каструлю, налити води, щоб фрукти були покриті нею до половини, і тушкувати під кришкою, періодично помішуючи, поки шматочки не стануть дуже м’якими.

3. Масу перебити блендером, щоб пюре набуло однорідність і гладкий, блискучий вигляд. Присипати корицею.

4. Додати до пюре варене згущене молоко і цукор. Якщо використовується солодкий сорт яблук, кількість цукру можна зменшити.

5. Варити пюре близько 15 хвилин, включивши плиту на слабкий нагрів, не забуваючи помішувати. Готову фруктову масу скласти в баночки і щільно закрити. Якщо передбачається зберігати пюре в холодильнику, можна використовувати капронові кришки. Якщо місцем зберігання заготовки буде льох або комора, варто закупорити їх металевими кришечками.