Яблучний сік через соковижималку на зиму — чарівний напій можна заготовити в домашніх умовах. Натуральний яблучний сік – джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Для цього ми підібрали 5 відмінних рецептів.
Яблучний сік з м’якоттю через соковижималку на зиму
Натуральний яблучний сік при правильній консервації чудово зберігаються в коморі всю зиму. У вас на столі завжди будуть смачні джерела необхідних вітамінів для підтримки імунітету в зимовий час.
Інгредієнти на
6 порц.
- Яблука 1.2 кг
- Цукор-пісок-1 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити яблучний сік через соковижималку на зиму в домашніх умовах? Яблука вимийте і просушіть.
- Яблука наріжте часточками, видаліть коробочки з насінням.
- Пропустіть яблука через м’ясорубку два рази.
- Макуха викладіть в каструлю, додайте дві склянки води і поставте на вогонь.
- Пюре доведіть до кипіння, потім протріть його через сито.
- Змішати яблучний сік, цукор і пюре, поставте масу на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть з поверхні піну.
- Гарячий сік розлийте по стерилізованим банкам і відразу загорніть їх металевими кришками. Укутайте закачування теплим рушником до повного охолодження, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Сік яблучний на зиму через соковижималку з цукром
Соковижималка – незамінна техніка в приготуванні смачних домашніх напоїв. З її допомогою можна заготовити натуральні домашні соки з різноманітних фруктів. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати яблучний сік з цукром.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Яблука – 1 кг
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Для соку краще відбирати тверді яблука. Добре їх промийте і просушіть.
2. Розріжте яблука на 4 частини, видаліть серцевину з насінням.
3. З використанням соковижималки зробіть яблучний сік.
4. Яблучний сік процідіть через ситечко.
5. Сік влийте в каструлю, додайте цукор. Доведіть сік до кипіння, проварити 3 хвилини. Сік розлийте по стерилізованим банкам і загорніть їх металевими кришками. Консервований яблучний сік зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити яблучний сік без цукру через соковижималку?
Яблучний сік на зиму можна робити з будь-якого сорту яблук і без використання яких-небудь інших інгредієнтів. Пропонуємо вам простий рецепт натурального яблучного соку через соковижималку.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 60 мин.
Порций:10.
Ингредиенты:
- Яблука – 4 кг
Процес приготування:
1. Яблука ретельно вимийте і просушіть.
2. Розріжте яблука на часточки і пропустіть їх соковижималку.
3. Сік процідіть через складену в кілька разів марлю.
4. Перелийте сік в каструлю і поставте на вогонь. Доведіть сік до кипіння і варіть 3-5 хвилин, періодично знімаючи піну з поверхні.
5. Потім гарячий сік розлийте по стерилізованим банкам і загорніть їх стерильними кришками. Остудіть закачування, укривши ковдрою і приберіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Яблучний сік з гарбузом на зиму через соковижималку в банках
Гарбуз і яблука можна закочувати на зиму у вигляді соку. Це смачний і дуже корисний напій, який взимку можна подавати на святковий стіл і пити просто так протягом дня.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,9 кг
- Яблука – 2,1 кг
- Апельсини – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Гарбуз промийте, просушіть паперовими рушниками, видаліть насіння і наріжте невеликими шматочками. Апельсини і лимон обдайте окропом і помийте. Яблука помийте проточною водою.
2. М’якоть гарбуза зріжте з кірки, перекладіть в каструлю і варіть 20-25 хвилин на повільному вогні.
3. Цедру лимона натріть на дрібній тертці.
4. З апельсинів і лимона вичавте сік.
5. Яблука наріжте часточками і пропустіть їх через соковижималку. Сік процідіть через кілька шарів марки.
6. У каструлю до вареної гарбуза додайте, лимонну цедру, яблучний, апельсиновий і лимонний сік. Доведіть сік до кипіння і варіть 5 хвилин.
7. Потім процідіть сік через марлю або подрібніть блендером.
8. Додайте в сік цукор, доведіть його до кипіння і розлийте по стерилізованим банкам. Загорніть банки кришками і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте сік в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Смачний яблучно-морквяний сік через соковижималку на зиму
найкорисніший сік – той, який зроблений власними руками з натуральних інгредієнтів. Яблучно-морквяний сік має м’який збалансований смак та яскравий колір.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Яблука – 1 кг
- Морква – 1 кг
Процес приготування:
1. Яблука і моркву ретельно помийте. Моркву очистіть, у яблук видаліть хвостики і серцевину з насінням.
2. Пропустіть яблука і моркву через соковижималку.
3. Перелийте сік в каструлю, доведіть його до кипіння, знімайте утворюється зверху пінку. Кип’ятіть сік 2-3 хвилини.
4. Розлийте гарячий сік по стерилізованим банкам.
5. Щільно закрийте банки кришками, остудіть при кімнатній температурі і приберіть на зберігання в прохолодне місце. Смачний вітамінний сік на зиму готовий.
Приємного апетиту!