Молода картопля в сметані на сковороді
Молода картопля в сметані на сковороді – це смачне і ароматне страву, яке напевно, багатьом готували ще бабусі, причому в російської печі. Пропонуємо вам повернутися в дитинство або юність і побалувати себе і своїх домочадців ніжною картоплею з зеленню.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Картопля молода – 1 кг
- Масло вершкове – 50 гр.
- Часник – 6 зуб.
- Сметана – 250 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Молоду картоплю очищаємо або зачищаємо лезом ножа, промиваємо і викладаємо в глибоку сковорідку. Заливаємо компонент водою і на помірному полум’я доводимо до м’якості.
Крок 2. З готового картоплі зливаємо надлишки рідини, додаємо в сковороду вершкове масло і смажимо до утворення характерною скоринки.
Крок 3. Не гаючи часу, готуємо соус: дрібно рубаємо часник і зелень – додаємо в сметану і обов’язково доповнюємо сіллю і меленим перцем – перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Отриману суміш викладаємо до бульб, перемішуємо і прогріваємо протягом 5 хвилин.
Крок 5. Ніжну запашну картоплю подаємо, не чекаючи охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення!