Як приготувати молоду картошку – 10 рецептів страв з покроковими фото

Молода картопля в сметані на сковороді

Молода картопля в сметані на сковороді – це смачне і ароматне страву, яке напевно, багатьом готували ще бабусі, причому в російської печі. Пропонуємо вам повернутися в дитинство або юність і побалувати себе і своїх домочадців ніжною картоплею з зеленню.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля молода – 1 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 6 зуб.
  • Сметана – 250 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молоду картоплю очищаємо або зачищаємо лезом ножа, промиваємо і викладаємо в глибоку сковорідку. Заливаємо компонент водою і на помірному полум’я доводимо до м’якості.

Крок 2. З готового картоплі зливаємо надлишки рідини, додаємо в сковороду вершкове масло і смажимо до утворення характерною скоринки.

Крок 3. Не гаючи часу, готуємо соус: дрібно рубаємо часник і зелень – додаємо в сметану і обов’язково доповнюємо сіллю і меленим перцем – перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Отриману суміш викладаємо до бульб, перемішуємо і прогріваємо протягом 5 хвилин.

Крок 5. Ніжну запашну картоплю подаємо, не чекаючи охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення!