як свіжі Помідори на зиму в банках – 6 рецептів з покроковими фото

Помідори, як свіжі на зиму в банках – це простий, зручний і трохи забутий господинями варіант консервування помідорів, особливо при великій їх врожаї. Помідори очищаються від шкірки, нарізати і стерилізують в банках практично без спецій і приправ, що зберігає смак і аромат свіжих. Такі помідори добре підходять для салатів, соусів, піци та заправок до різних страв.

як свіжі Помідори на зиму в банках

як свіжі Помідори на зиму в банках в цьому рецепті готуємо з додаванням невеликої кількості солі, цукру та оцту, що додасть їм смак салату. Рецепт зручний для заготівлі великих некондиційних помідорів, і вибрати краще сорту м’ясисті. Готуємо зі стерилізацією.

Інгредієнти на
5 л.

  • Помідори 5.5 кг
  • На літрову банку:
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити як свіжі помідори на зиму в банках? Вибрані для цієї заготовки помідори добре промити під проточною водою і хрестоподібно надрізати шкірку.
  2. Потім розкласти в кілька ємностей і на 15 секунд залити крутим окропом.
  3. Гарячу воду злити. З кожного томату акуратно зняти шкірку за основу плодоніжки, розрізати в залежності від розміру на часточки і компактно викласти у чисті літрові банки.
  4. Заповнивши банки наполовину, в кожну насипати чайну ложку солі зі столовою ложкою цукру.
  5. заповнити Банки до верху і прикрити прокип’яченими кришками. З цієї кількості помідорів у вас вийде п’ять літрових банок.
  6. Потім заготовку простерилізувати, як і всі домашні консервації, протягом 15 хвилин від початку закипання води в каструлі.
  7. До кінця стерилізації в кожну банку налити по столовій ложці оцту.
  8. Приготовані на зиму в банках помідори «як свіжі» відразу закатати, остудити під махровим рушником без перевертання і перенести на зберігання в підвал. Вдалих і смачних заготовок!

Заготівля помідорів без води на зиму свіжі

Господиням на пробу і як цікавий варіант, в цьому рецепті пропонується заготовити помідори на зиму зі смаком «як свіжі» без води, без солі і без оцту. Для заготівлі краще вибрати невеликі томати однакового розміру. Така консервація добре зберігається до 2-х років.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: по желанию.

Ингредиенты:

  • Помидоры.

Процес приготування:

Крок 1. У вибраних для заготівлі помідорів акуратно видаліть плодоніжки. Потім томати промийте холодною водою і обсушіть серветкою.

Крок 2. Увімкніть духовку на 200°С. Підготовлені помідори в один шар укладіть на деко і поставте в розігріту духовку на 20 хвилин.

Крок 3. Ложкою акуратно розкладіть запечені помідори з чистим сухим банкам.

Крок 4. У велику каструлю, на дно покладіть рушник, поставте в неї банки з помідорами і до рівня плічок залийте гарячою водою. Прикрийте банки кришками. Стерилізуйте помідори протягом 20 хвилин (літрові банки) від початку кипіння води в каструлі.

Крок 5. Потім банки герметично закупорьте і залиште до повного охолодження, не перевертаючи і не прикриваючи «шубою».

Крок 6. Охолоджені банки з заготівлею помідорів без води на зиму «як свіжі» перенесіть в місце для зберігання ваших домашніх консервацій. Вдалих і смачних заготовок!

Різані помідори часточками як свіжі на зиму

Варіант заготовки на зиму різаних часточками помідор «як свіжі» допоможе господині вирішити проблему великих томатів, які неможливо укласти в банку, а смак у них чудовий. Такі помідори зручно використовувати для салатів, заправивши їх цибулею з олією. У цьому рецепті до помідорів нічого не додаємо і стерилізуємо заготовку в духовці.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1 л.

Склад:

  • щільні Помідори великі – 700 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Виберіть помідори для заготовки з розрахунком потрібного вам обсягу консервації.

Крок 2. Томати добре промийте, хрестоподібно надріжте шкірку і на 5 хвилин залийте окропом.

Крок 3. Злийте гарячу воду. Потім шкірку з плодоніжкою акуратно видаліть, і кожен помідор розрізати на великі часточки відразу над великою каструлею, щоб в неї стікав і сік.

Крок 4. Каструлю поставте на середній вогонь, помідори доведіть до кипіння. Лопаткою часточки трохи перемішуйте, щоб прогрілися рівномірно.

Крок 5. Гарячі помідори розкладіть по чистим банкам, залийте соком і прикрийте кришками.

Крок 6. Увімкніть Духовку на 180°. Поставте в неї банки з помідорами на 15 хвилин. Потім відразу герметично закупорьте, поставте на кришки і повністю остудіть під теплим покривалом.

Крок 7. Приготовлені цим способом, різані часточками помідори зі смаком «як свіжі» можете зберігати і в умовах квартири, а взимку використовувати для різних страв. Вдалих і смачних заготовок!

Помідори на зиму без оцту як свіжі

Смак помідорів на зиму «як свіжі» виходить при консервуванні їх без всяких приправ і часто у власному соку. Заготівля обов’язково стерилізується, що дозволяє її зберігати і без оцту. У цьому простому рецепту помідори в банках заллємо чистою водою, додамо трохи солі і простерилизуем. Помідори вибираємо невеликі і щільні.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1 л.

Склад:

На 1 літрову банку:

  • Помідори – 650 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом будь-яким способом стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки. Підготуйте простий набір інгредієнтів згідно пропорції рецепту і потрібного вам обсягу заготівлі.

Крок 2. Помідори добре промийте і компактно укладіть в банки. У кожну банку насипте по чайній ложці солі.

Крок 3. Потім повністю залийте помідори чистою холодною водою і банки прикрийте кришками.

Крок 4. Дно великої каструлі застеліть серветкою і поставте в неї банки з помідорами. Залийте банки до рівня плічок також холодною водою і поставте каструлю на плиту. Стерилізуйте заготівлю протягом 25 хвилин від початку кипіння води в каструлі.

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу стерилізації, банки герметично закупорьте і залиште до повного охолодження в перевернутому вигляді. Прикривати «шубою» необов’язково. Приготовані на зиму помідори без оцту «як свіжі» можете зберігати навіть у домашній коморі. Вдалих і смачних заготовок!

Помідори на зиму по-фінськи — виходять як свіжі

Фінський варіант заготовки помідорів на зиму свіжі передбачає маринування часточками помідорів з тонкою нарізкою цибулі, маринад без приправ і з невеликою кількістю оцту столового або яблучного. Заготівля обов’язково недовго стерилізується. Ці овочі відмінно зберігають свій натуральний смак та щільну текстуру, тільки вибираються міцні невеликі томати, наприклад, «Сливка».

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 7 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг
  • Цибуля – 1 кг

Маринад:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л. з гіркою.
  • Цукор – 1.5 ст. л.
  • Оцет 9% – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для цієї заготовки краще вибрати пів-літрові банки. Їх промити і простерилізувати зручним для вас способом. Кришки прокип’ятити.

Крок 2. Очистити цибулю і нарізати тонкими півкільцями.

Крок 3. Нарізку лука обшпарити, при одночасному помішуванні, крутим окропом, щоб прибрати пекучий смак і ненадовго залишити для стікання всієї рідини.

Крок 4. Помідори промити й нарізати часточками, видаливши плодоніжки.

Крок 5. Половину підготовленого лука розкласти по банках.

Крок 6. Потім компактно і зрізом донизу укласти в банки помідорні часточки.

Крок 7. Поверх помідорів викласти решту нарізку лука.

Крок 8. З розрахунком пропорції рецепту і обсягом заготівлі зварити маринад. У киплячий маринад вилити оцет і вимкнути вогонь.

Крок 9. Киплячим маринадом повністю залити овочі в банках і прикрити кришками.

Крок 10. Простерилізувати банки з помідорами, як і всі домашні заготовки. Час стерилізації для півлітрових банок – 5 хвилин від початку кипіння води в каструлі.

Крок 11. Банки відразу герметично закупорити, поставити на кришки і повністю остудити під «шубою». Приготовані помідори по-фінськи, як свіжі, відмінно зберігаються в будь-якому темному місці і навіть в домашній коморі. Вдалих і смачних заготовок!

Помідори на зиму свіжі без солі, оцту і цукру

Помідори на зиму свіжі без солі, оцту і цукру готуються просто і найчастіше нарізаються, заливаються водою і стерилізують. У цьому рецепті вам пропонується варіант з вираженим смаком свіжих помідорів. Їх очистимо від шкірки і законсервуємо в соку зі свіжих помідорів, для якого підійдуть томати некондиційні.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 3,5 л.

Інгредієнти:

  • невеликі Помідори – 2 кг
  • Помідори великі для соку – 3 кг

Процес приготування:

Крок 1. Вибрані для заготівлі два види помідорів добре промийте під проточною водою.

Крок 2. Великі томати перекрутіть через м’ясорубку зі шнековою насадкою або подрібніть ручної соковижималкою, щоб отриманий сік був густим і без шкірки з насінням. На електричній соковижималці густий не виходить.

Крок 3. Отриманий томатний сік перелийте в каструлю, доведіть до кипіння і поваріть на невеликому вогні без кришки 20 хвилин, щоб частина рідини, що випарувалася, і сік став густішим.

Крок 4. Невеликі помідори на 5 хвилин залийте крутим окропом. Потім гарячу воду злийте, обдайте їх холодною водою і акуратно видаліть шкірку з плодоніжкою.

Крок 5. Заздалегідь стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки. Порційно і по 5-8 штук «голі» томати опускайте в киплячий томатний сік, доведіть до кипіння і відразу перекладайте в банки.

Крок 6. Заповнивши банки помідорами, залийте їх соком, щоб не залишалися порожні місця.

Крок 7. Банки відразу герметично закупорьте, поставте на кришки і на добу щільно накрийте махровим рушником. Повністю охолоджені помідори на зиму свіжі без солі, оцту і цукру перенесіть в місце для зберігання ваших домашніх консервацій. Вдалих і смачних заготовок!