Як варити кукурудзу – 10 рецептів, як правильно зварити кукурудзу в домашніх умовах

Як приготувати кукурудзу в мультиварці в домашніх умовах?

Варіння кукурудзи в мультиварці, за великим рахунком, нічим не відрізняється від варіння на плиті в каструлі, проте багато хто стверджує, що зернятка виходять соковитіше і смачніше за рахунок герметичності чаші. Крім того, якщо зварити кукурудзу прямо в качанах, не знімаючи листя, смак тільки виграє, а соковитість залишається максимальною.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кукурудза в качанах – 3-4 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1-2 зубки.
  • Масло вершкове – 3-4 ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо качани: акуратно зрізаємо листя так, щоб потім мати можливість після промивання надіти їх назад на кукурудзу. Знімаємо волоски. Промиваємо кукурудзу і листя, «повертаємо» листи назад на кукурудзу, обернувши її.

2. Поміщаємо підготовлені качани в чашу мультиварки. Вливаємо воду. Стежимо, щоб вода повністю покрила кукурудзу. При необхідності качани можна злегка утрамбувати, а води додати більше (не більш допустимого максимуму, зазначеного на чаші). Часник очищаємо, ріжемо на частини і кладемо в чашу поверх кукурудзи. Закриваємо кришку, вибираємо режим для бобових, зернових або супу. Після закипання варимо кукурудзу двадцять-тридцять хвилин.

3. Готову кукурудзу акуратно дістаємо з чаші і перекладаємо в тарілку.

4. Присипаємо кукурудзу сіллю, змащуємо вершковим маслом. Додатково можна посипати чорним меленим перцем.

Приємного апетиту!