Як варити заморожені креветки неочищені – 7 рецептів з покроковими фото

Як правильно варити неочищені королівські креветки?

Креветки, приготовані за цим рецептом – це ідеальна закуска до пива з пряним смаком і ароматом. Морепродукти проходять термічну обробку просто в панцирі, за рахунок цього, м’ясо виходить дуже ніжним. Головне – не переварити, бо тоді молюски стануть гумовими і втратять всі свої корисні властивості.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 6 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошком – 2-3 шт.
  • Перець чорний – 1 щіпка.
  • Гвоздика – 1 зірочка.
  • Лимон – 1-2 шт.
  • Кріп – 2-3 гілочки.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Спеції для морепродуктів – за смаком.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Перед варінням, молюсків потрібно розморозити – найкраще це робити при кімнатній температурі. Розморожені креветки перекладаємо в друшляк або сито і промиваємо під струменем води.

2. У каструлю відповідного розміру вливаємо 2 літра чистої води і ставимо на плиту.

3. У тару додаємо суміш спецій, а саме: сіль, лавровий лист, гвоздику, перець і приправу для морепродуктів – доводимо до кипіння на повільному вогні.

4. Поки вариться бульйон, розрізаємо лимон навпіл і тиснемо сік з однієї частини.

5. Коли в каструлі з’являться перші ознаки закипання – вливаємо лимонний сік.

6. У вируючий бульйон додаємо розморожені креветки і знову чекаємо кипіння.

7. Варимо молюсків 3-5 хвилин, готовність визначаємо так: панцир втратив свій яскравий колір – пора знімати з вогню.

8. Потім виймаємо морепродукти з допомогою шумівки і відкидаємо на друшляк для того, щоб вся вода стекла. Підсушені креветки кладемо в глибоку тарілку і додаємо одну ложку оливкової олії і сік половинки лимона – перемішуємо.

9. Красиво сервіруємо делікатес на блюдо і подаємо з часточками лимона. Приємного апетиту!