Як правильно варити неочищені королівські креветки?
Креветки, приготовані за цим рецептом – це ідеальна закуска до пива з пряним смаком і ароматом. Морепродукти проходять термічну обробку просто в панцирі, за рахунок цього, м’ясо виходить дуже ніжним. Головне – не переварити, бо тоді молюски стануть гумовими і втратять всі свої корисні властивості.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 6 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Креветки – 1 кг
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Перець чорний горошком – 2-3 шт.
- Перець чорний – 1 щіпка.
- Гвоздика – 1 зірочка.
- Лимон – 1-2 шт.
- Кріп – 2-3 гілочки.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Спеції для морепродуктів – за смаком.
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Перед варінням, молюсків потрібно розморозити – найкраще це робити при кімнатній температурі. Розморожені креветки перекладаємо в друшляк або сито і промиваємо під струменем води.
2. У каструлю відповідного розміру вливаємо 2 літра чистої води і ставимо на плиту.
3. У тару додаємо суміш спецій, а саме: сіль, лавровий лист, гвоздику, перець і приправу для морепродуктів – доводимо до кипіння на повільному вогні.
4. Поки вариться бульйон, розрізаємо лимон навпіл і тиснемо сік з однієї частини.
5. Коли в каструлі з’являться перші ознаки закипання – вливаємо лимонний сік.
6. У вируючий бульйон додаємо розморожені креветки і знову чекаємо кипіння.
7. Варимо молюсків 3-5 хвилин, готовність визначаємо так: панцир втратив свій яскравий колір – пора знімати з вогню.
8. Потім виймаємо морепродукти з допомогою шумівки і відкидаємо на друшляк для того, щоб вся вода стекла. Підсушені креветки кладемо в глибоку тарілку і додаємо одну ложку оливкової олії і сік половинки лимона – перемішуємо.
9. Красиво сервіруємо делікатес на блюдо і подаємо з часточками лимона. Приємного апетиту!