Протерта полуниця з цукром на зиму в морозилці
Протерта полуниця з цукром на зиму в морозилці буде у вас добавкою до будь-якого десерту або домашній випічці. Цукру додається трохи і смак ягоди не буде нудною. У цьому рецепті вам пропонується заготівлю зробити більш концентрованою, що важливо при невеликому обсязі морозилки.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 0,5 кг.
Інгредієнти:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – ½ склянки
Процес приготування:
Крок 1. Полуницю промийте холодною водою, видалити чашолистки і ягоди розріжте на шматочки.
Крок 2. Нарізку полуниці перекладіть в окремий посуд, засипте цукром.
Крок 3. Залиште мінімум на півгодини, щоб ягода дала сік, що зробить її більш щільною, і її будемо заморожувати.
Крок 4. Потім полуницю відкиньте на друшляк. Сік можете використовувати для інших цілей.
Крок 5. За допомогою заглибного або стаціонарного блендера, полуницю пюрируйте в однорідну масу.
Крок 6. Потім цю масу розлийте по невеликих контейнерів, застеливши їх плівкою, або з фігурним формах.
Крок 7. На добу протерту полуницю помістіть в морозилку. Потім звільніть від формочок і плівки.
Крок 8. Заморожену протерту полуницю з цукром компактно укладіть в пакети, обов’язково підпишіть і відправте в морозилку для зберігання до зими. Вдалих заготовок!