Як заморозити полуницю на зиму в морозилці – 4 правильних рецепту з покроковими фото

Протерта полуниця з цукром на зиму в морозилці

Протерта полуниця з цукром на зиму в морозилці буде у вас добавкою до будь-якого десерту або домашній випічці. Цукру додається трохи і смак ягоди не буде нудною. У цьому рецепті вам пропонується заготівлю зробити більш концентрованою, що важливо при невеликому обсязі морозилки.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 0,5 кг.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Полуницю промийте холодною водою, видалити чашолистки і ягоди розріжте на шматочки.

Крок 2. Нарізку полуниці перекладіть в окремий посуд, засипте цукром.

Крок 3. Залиште мінімум на півгодини, щоб ягода дала сік, що зробить її більш щільною, і її будемо заморожувати.

Крок 4. Потім полуницю відкиньте на друшляк. Сік можете використовувати для інших цілей.

Крок 5. За допомогою заглибного або стаціонарного блендера, полуницю пюрируйте в однорідну масу.

Крок 6. Потім цю масу розлийте по невеликих контейнерів, застеливши їх плівкою, або з фігурним формах.

Крок 7. На добу протерту полуницю помістіть в морозилку. Потім звільніть від формочок і плівки.

Крок 8. Заморожену протерту полуницю з цукром компактно укладіть в пакети, обов’язково підпишіть і відправте в морозилку для зберігання до зими. Вдалих заготовок!