Як засолити форель в розсолі – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Домашня малосольна форель в розсолі з горілкою

Для засолювання підійде свіжа та заморожена форель. Філе виходить щільним і смачним. З такою слабосоленої форелі можна готувати салати, бутерброди, канапе та інші закуски.

Час готування: 35

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Форель – 600 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 6 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Горілка або коньяк – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання форелі.

Крок 2. Форель помийте і наріжте шматочками по 5-7 міліметрів завширшки. Так риба швидше просолится.

Крок 3. У каструлі закип’ятіть воду, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте лавровий лист і перець горошком. Доведіть розсіл до кипіння і зніміть каструлю з вогню. Остудіть розсіл і додайте в нього горілку або коньяк.

Крок 4. Укладіть рибу у форму, залийте її розсолом на 15 хвилин. Для отримання більш філе солоного, можна залишити форель в розсолі на 30 хвилин.

Крок 5. Філе форелі промокніть від розсолу і подавайте до столу.