Домашня малосольна форель в розсолі з горілкою
Для засолювання підійде свіжа та заморожена форель. Філе виходить щільним і смачним. З такою слабосоленої форелі можна готувати салати, бутерброди, канапе та інші закуски.
Час готування: 35
Час приготування: 20 хв
Порцій – 4
Склад:
- Форель – 600 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 6 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Горілка або коньяк – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання форелі.
Крок 2. Форель помийте і наріжте шматочками по 5-7 міліметрів завширшки. Так риба швидше просолится.
Крок 3. У каструлі закип’ятіть воду, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте лавровий лист і перець горошком. Доведіть розсіл до кипіння і зніміть каструлю з вогню. Остудіть розсіл і додайте в нього горілку або коньяк.
Крок 4. Укладіть рибу у форму, залийте її розсолом на 15 хвилин. Для отримання більш філе солоного, можна залишити форель в розсолі на 30 хвилин.
Крок 5. Філе форелі промокніть від розсолу і подавайте до столу.