Як зварити компот із сухофруктів – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Компот з сухофруктів як в їдальні на 3 літри води

Компот з сухофруктів асоціюється із зимою і дитинством. Так як цей напій дуже корисний, то його завжди включають в дитячий раціон харчування. Як приготувати компот, який буде точнісінько, як у їдальні, ми розповімо в нашому рецепті.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Вода – 3 л
  • Яблука сушені – 400 гр.
  • Курага – 200 гр.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Цукор – 100-150 гр.

Процес приготування:

1. Сухофрукти переберіть, промийте проточною водою і відкиньте їх на друшляк.

2. Перекладіть сухофрукти в каструлю.

3. Залете сухофрукти водою і поставте каструлю на вогонь. доведіть компот до кипіння.

4. Потім додайте цукор, зменшіть вогонь і продовжуйте варити компот 25 хвилин.

5. Компот зніміть з вогню, прикрийте його кришкою і дайте охолонути до кімнатної температури.

Приємного апетиту!