Як зварити компот із сухофруктів – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Смачний і корисний компот із сухофруктів і шипшини

Компот з сухофруктів – це джерело вітамінів і користі. Деякі господині навіть самостійно сушать ягоди і фрукти на зиму, щоб взимку використовувати натуральні продукти для приготування компотів.

Час готування: 1,5 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Яблука сушені – 200 гр.
  • Груші сушені – 100 гр.
  • Шипшина – 50 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Курага – 30 гр.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Вода – 3-3,5 л
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Сухофрукти залийте водою на деякий час, потім промийте і відкиньте їх на друшляк.

2. Складіть сухофрукти в каструлю, додайте цукор, влийте воду і поставте каструлю на вогонь. доведіть компот до кипіння і зніміть каструлю з вогню.

3. Накрийте каструлю кришкою і дайте компоту настоятися.

4. В охолоджений компот додайте лимон, нарізаний часточками.

5. Компот процідіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!