Смачний і корисний компот із сухофруктів і шипшини
Компот з сухофруктів – це джерело вітамінів і користі. Деякі господині навіть самостійно сушать ягоди і фрукти на зиму, щоб взимку використовувати натуральні продукти для приготування компотів.
Час готування: 1,5 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Яблука сушені – 200 гр.
- Груші сушені – 100 гр.
- Шипшина – 50 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Родзинки – 30 гр.
- Курага – 30 гр.
- Чорнослив – 50 гр.
- Вода – 3-3,5 л
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Сухофрукти залийте водою на деякий час, потім промийте і відкиньте їх на друшляк.
2. Складіть сухофрукти в каструлю, додайте цукор, влийте воду і поставте каструлю на вогонь. доведіть компот до кипіння і зніміть каструлю з вогню.
3. Накрийте каструлю кришкою і дайте компоту настоятися.
4. В охолоджений компот додайте лимон, нарізаний часточками.
5. Компот процідіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!