Розсипчаста пшенична каша на воді — прекрасний варіант страви на сніданок. Але смачна і ситна каша – це не тільки ідеальний сніданок, а ще і відмінний гарнір для будь-якого гарячого блюда. Каша з пшеничної крупи, як не можна, до речі, підійде до котлеткам, отбивным або овочів. Приготувати пшеничну кашу досить легко, якщо правильно дотримуватися пропорції. Ми пропонуємо вам 8 рецептів розсипчастої каші з пшеничної крупи на воді покроково з фото.
Пшенична каша на воді в каструлі – пропорції
Проста і смачна пшенична каша – це дуже просто. Для того щоб приготувати розсипчасту кашу, вам потрібно скористатися невеликим секретом приготування. Відмінний гарнір до будь-яких страв буде готовий буквально за півгодини!
Інгредієнти на
4 порц.
- Пшенична крупа 1 склянку
- Вода питна 3 склянки
- Масло вершкове за бажанням
- Сіль або цукор за смаком
Процес приготування:
- Як зварити розсипчасту пшеничну кашу на воді? Для початку вам слід підготувати всі потрібні інгредієнти. Відміряйте потрібну кількість крупи, воду, підготуйте сіль або цукор (якщо ваша каша буде солодкої) і приступайте до приготування.
- Промиту пшеничну крупу викладіть в каструлю з товстим дном, або в емальовану каструлю, а потім додайте одну склянку чистої води. Крупу в каструлі доведіть до кипіння на великому вогні.
- Закипілу крупу зніміть з плити і злийте воду, після чого додайте в крупу дві склянки очищеної води і поверніть каструлю на плиту. Увімкніть помірний вогонь і варіть кашу протягом п’ятнадцяти хвилин, не накриваючи кришкою. Додайте цукор або сіль, спеції (за бажанням).
- Кашу зніміть з вогню через зазначений час і, накривши кришкою і додавши за бажанням масло, залиште на п’ятнадцять хвилин настоятися. Потім подавайте готову розсипчасту пшеничну кашу до столу порційно!
Як зварити розсипчасту пшеничну кашу в мультиварці?
Мультиварка хороша тим, що в ній легко зварити молочну кашу так, щоб вона не пригоріла і не википіла. Тому ми хочемо поділитися з вами рецептом пшеничної каші в мультиварці, який дуже спростить ваш кулінарний побут.
Інгредієнти:
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Вода питна – 2 склянки
- Свіже молоко – 2 склянки
- Сіль – щіпка
- Цукровий пісок – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
1. Для початку приготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться для приготування каші. Підготуйте перебрану чисту крупу, найсвіжіше молоко і обов’язково – відфільтровану чисту воду без домішок.
2. Пшеничну крупу всипте в невелику миску і залийте її окропом, щоб вимочити кашу.
3. Через п’ять хвилин крупу промийте під проточною водою і перемістіть її в чашу мультиварки.
4. З’єднайте молоко і воду, влийте в чашу. Додайте сіль і цукор. Якщо ви хочете зварити кашу саме на воді, то візьміть тільки воду, зберігаючи обсяг. Тобто у вас буде чотири склянки води.
5. Увімкніть режим «Каша» і готуйте пшеничну крупу впродовж однієї години. По закінченні приготування відкрийте кришку приладу і додайте в кашу масло, після чого дайте пшеничної каші настоятися протягом десяти хвилин під кришкою.
6. Готову кашу розкладіть по глибоким тарілочках, додайте додаткові інгредієнти на зразок ягід, сухофруктів, горіхів та іншого – за вашим смаком.
Приємного апетиту!
Ситна пшенична каша, приготована на воді і молоці
найпростіший спосіб зварити смачну кашу і не зіпсувати її – приготувати кашу на суміші молока і води. Процес варіння каші на молоці без води буде надто довгим, а каша на воді не відрізняється особливим смаком. Тому обов’язково зверніть увагу на рецепт пшеничної каші на воді і молоці.
Інгредієнти:
- Пшенична крупа – 1 склянка
- Вода очищена – 2 склянки
- Молоко свіже – 1 склянка
- Сіль – щіпка
- Цукровий пісок – за смаком
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Пшеничну крупу переберіть, ретельно промийте під проточною водою, щоб змити пил і бруд з кожної крупинки. Покладіть її в зручну ємність і залийте склянкою окропу на п’ять хвилин.
2. Через п’ять хвилин знову крупу промийте під проточною водою, поклавши її в сито. Коли крупа буде підготовлена, можна приступати до приготування каші.
3. Пшеничну крупу перемістіть в зручну непригораемую каструльку, додайте склянку очищеної води, сіль і цукор, і помістіть ємність з крупою на помірний вогонь. Варіть кашу на невеликому вогні до тих пір, поки практично вся вода не вбереться.
4. Потім додайте в каструлю з крупою молоко і продовжуйте варити кашу на повільному вогні, регулярно перемішуючи її.
5. У вже готову кашу покладіть шматочок свіжого вершкового масла і накрийте каструлю з кашею кришкою. Можете додатково укутати її рушником і залишити хвилин на 10-15, щоб масло розійшлося, і каша ввібрала залишки рідини, набухла.
6. Готову кашу подавайте порційно з будь-якими добавками або без них.
Простий і смачний рецепт пшеничної каші з гарбузом на воді
Апетитна, ситна і корисна пшенична каша з гарбузом, як не можна, до речі, підходить для дитячого харчування. Оскільки доросле покоління теж любить гарбузові каші, знайомі з самого дитинства, це блюдо підійде для всієї сім і стане прекрасним сніданком у вихідний день!
Склад:
- Гарбуз – 200 гр.
- Пшенична крупа – 1 склянка
- Вода очищена – 4 склянки
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
1. Пшеничну крупу ретельно промийте в проточній воді, після чого покладіть її в зручну ємність і залийте окропом.
2. Поки настоюється пшенична крупа, промийте і очистіть гарбуз. Потім наріжте гарбуз невеликими кубиками за допомогою гострого ножа.
3. На плиту помістіть каструлю, в яку потрібно влити склянку води. Воду доведіть до кипіння, а потім покладіть туди гарбуз і відварюйте її протягом десяти хвилин на повільному вогні, щоб вона трохи кипіла.
4. Пшеничну крупу злийте і промийте, після чого покладіть її в каструлю і залийте залишилася водою. Додайте в каструлю сіль за смаком і включіть помірний вогонь. Пшеничну крупу варіть на помірному вогні, протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин.
5. У каструлю з кашею, додати відварену гарбуз через зазначений час. Продовжуйте варити кашу ще хвилин десять, після чого додайте масло і закрийте кришку каструлі на десять хвилин.
6. Готову пшеничну кашу з гарбузом на воді подавайте до столу через зазначений час, попередньо розподіливши її по порціях.
Розсипчаста пшенична каша на воді з маслом
Простий і смачний рецепт пшеничної каші на воді дозволить вам приготувати універсальний гарнір до будь-якої страви. З цим рецептом впорається навіть новачок в кулінарії, тому не втрачайте часу дарма і спробуйте приготувати розсипчасту і смачну кашу самостійно!
Інгредієнти:
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Вода питна – 2 склянки
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
1. Пшеничну крупу неодмінно переберіть, після чого ретельно промийте її в ситі під проточною водою. Промивати крупу потрібно до тих пір, поки що стікає вода не буде чистою.
2. Промиту крупу помістіть в зручну не пригорающую каструльку, додайте воду і сіль. Потім помістіть каструлю з крупою на плиту і доведіть кашу до кипіння. Вогонь зменшіть і варіть кашу на повільному вогні.
3. Коли практично вся вода в каструлі вбереться в крупу і каша буде майже готова, додайте в ємність з стравою вершкове масло і перемішайте. Проваріть кашу ще хвилин сім.
4. Ємність з пшеничною кашею на воді накрийте кришкою, укутайте рушником і залиште кашу настоюватися протягом п’ятнадцяти хвилин.
5. Готову пшеничну кашу подавайте порційно, в глибоких мисочках або як гарнір до різних страв з м’яса або овочів.
Ситна пшенична каша на воді з м’ясом
Пшенична каша, приготовлена разом з м’ясом – відмінне ситне блюдо, яке замінить повноцінний обід. Це блюдо готується досить довго, однак дуже легко і практично самостійно. Спробуйте!
Склад:
- Свинина або яловичина – 250 гр.
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Сіль і спеції – за смаком
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солодкий перець – 1-2 шт.
- Стручкова квасоля – жменя
- Вода питна – 3 склянки
- Рослинне масло – для смаження
Процес приготування:
1. Всі інгредієнти, необхідні для приготування смачної та ситної каші з пшеничної крупи з м’ясом підготуйте на столі.
2. Ретельно вимите м’ясо наріжте невеликими кубиками за допомогою гострого ножа.
3. М’ясні шматочки опустіть у сковороду з невеликою кількістю олії і обсмажте на досить великому вогні, до утворення золотистої скоринки.
4. Потім ретельно вимийте і очистіть овочі, після чого наріжте їх невеликими кубиками або скибочками.
5. Нарізані моркву і цибулю, додайте в сковороду з м’ясом, після чого обсмажуйте всі разом протягом декількох хвилин, помішуючи. Не забудьте додати спеції і сіль.
6. У ємність з м’ясом і коренеплодами додайте перець і готуйте суміш ще кілька хвилин до готовності.
7. Візьміть горщик або форму для запікання і змастіть її маслом. Викладіть на дно ємності квасоля, потім промиту пшеничну крупу і суміш м’яса з овочами. Все це залийте водою і відправте в духовку, прогріту до 200 градусів на 20 хвилин.
8. Через двадцять хвилин перемішайте кашу у формі або горщику і знову приберіть в духовку, щоб довести до повної готовності протягом півгодини.
9. Готову страву подавайте до столу порційно або прямо в горщику.
Приємного апетиту!
Як зварити смачну пшеничне каша з яблуком?
Пшенична каша з яблуком – відмінне смачне блюдо для сніданку, що володіє приємним ароматом та легкою кислинкою. Обов’язково спробуйте таку кашу і полюбите готувати її для всієї родини! Ця каша чудово підходить діткам, якщо не додавати в неї спеції і чудово насичує дорослих.
Інгредієнти:
- Яблуко – 2 шт.
- Пшенична крупа – 1 склянка
- Вода очищена – 4 склянки
- Цукор – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
- Кориця і кардамон – за смаком
Процес приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти для пшеничної каші. Відміряйте потрібну кількість крупи і води, підготуйте цукор і спеції.
2. Яблучка промийте в проточній воді, а потім очистіть їх і наріжте невеликими скибочками або кубиками.
3. У каструлю наберіть дві склянки води і доведіть до кипіння. Половиною води залийте промиту крупу в окремій ємності, а в решту воду покладіть яблука і варіть їх близько п’яти хвилин, до легкого м’якості шматочків.
4. Пшеничну крупу злийте і промийте, після чого покладіть її в каструлю і залийте залишилася водою. Додайте в каструлю цукор за смаком і включіть помірний вогонь. Пшеничну крупу варіть на помірному вогні, протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин.
5. У каструлю з кашею додати відварені яблучка через зазначений час. Продовжуйте варити кашу ще хвилин десять, після чого додайте спеції і масло, закрийте кришку каструлі на десять хвилин.
6. Готову пшеничну кашу, з яблучком на воді, подавайте до столу через зазначений час, попередньо розподіливши її по порціях.
Покроковий рецепт приготування пшеничної каші з цибулею і морквою
Ситна і смачна пшенична каша з обсмаженими цибулею і морквою – прекрасний швидкий обід або ситний гарнір для м’яса. Приготувати цю кашу досить легко, головне – запастися гарним настроєм і вибрати свіжі якісні продукти.
Інгредієнти:
- Пшенична крупа – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Для початку переберіть і промийте у великій кількості води якісну пшеничну крупу. Вона повинна бути дуже чистою, щоб в процесі варіння не злиплась.
2. Цибулю і моркву очистіть, після чого промийте в проточній воді і наріжте за допомогою гострого ножа. Також можете скористатися теркою, якщо вам так зручніше.
3. Наберіть в сковороду трохи рослинної або оливкової олії і опустіть туди цибулю з морквою. На помірному вогні обсмажуйте коренеплоди до м’якості і прозорості цибулі, не забуваючи перемішувати.
4. Цибулю з морквою, покласти в каструлю, наберіть туди дві склянки води і відправте пшеничну крупу в каструлю з обсмаженими овочами. Додайте сіль за смаком і варіть кашу, прикривши кришкою, до готовності.
5. Готової каші дайте постояти в каструлі хвилин десять, під кришкою. Потім розподіліть страву на порції і подавайте до столу.
Приємного апетиту!