Яловиче серце тушковане в сметані
Рецепт страви буде цікавий тим, хто любить різноманітність у їжі. Яловиче серце потребує тривалої теплової обробки перед вживанням. Якщо заздалегідь відварити субпродукт, процес приготування не займе багато часу.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 3.
Склад:
- Серце яловиче – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
- Цибуля – 1 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сметана – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Яловиче серце промиваємо проточною водою. Насухо обтираем субпродукт паперовим рушником і видаляємо з допомогою ножа судини і різні кров’яні освіти. Викладаємо продукт у велику каструлю. Заливаємо його холодною водою. Ставимо ємність на плиту і чекаємо, поки рідина закипить.
Крок 2. Варимо серце близько п’яти хвилин, а потім зливаємо бульйон в раковину. Знову заливаємо інгредієнт холодною водою. Коли рідина закипить, солимо її за смаком. Продовжуємо варити субпродукт протягом 30 хвилин.
Крок 3. Зливаємо бульйон і даємо продукту охолонути деякий час. Потім нарізаємо його шматочками довільної форми – кубиками, брусками або соломкою.
Крок 4. Відокремлюємо від часниковою головки два зубки і очищаємо їх від лушпиння. Те ж саме проробляємо з головкою цибулі. Нарізаємо довільно інгредієнти.
Крок 5. Беремо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Коли воно підігріється на плиті, додаємо в ємність цибулю і часник. Обсмажуємо продукти.
Крок 6. Коли інгредієнти стануть м’якими, прозорими, із золотистим відтінком, додаємо в сковороду шматочки яловичого серця. Приправляємо страву сметаною, гірчицею, чорним перцем і сіллю. Ретельно перемішуємо масу.
Крок 7. Коли страва закипить, накриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо масу 20-25 хвилин. Подаємо страву до столу з картоплею, рисом або овочами.
Приємного апетиту!