Яловичина по-французьки з помідорами та картоплею
Немає нічого простіше і смачніше, ніж м’ясо, запечене разом з скибочками картоплі і соковитого томату – страва, приготована таким чином, завжди виходить неймовірно смачним і ароматним, тому як всі інгредієнти насичуються соком один одного.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Яловичина – 600 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Томати – 300 гр.
- Цибуля – 160 гр.
- Олія соняшникова 50 мл
- Сир твердий – 150 гр.
- Кефір – 300 мл
- Приправи – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для свого ж зручності і швидкості дій викладаємо на робочу поверхню всі продукти, зазначені у списку інгредієнтів.
Крок 2. Вимите і обсушенное м’ясо нарізаємо вздовж волокон пластинами, відбиваємо молоточком.
Крок 3. Для маринування яловичини ми використовуємо кефір, тому змішуємо його з сіллю і спеціями.
Крок 4. Заливаємо відбивні кефірним соусом, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин для просочення.
Крок 5. Не гаючи часу, нарізаємо тонкими кільцями очищений картопля, помідори і ріпчасту цибулю.
Крок 6. Деко промазуємо невеликою кількістю масла, розподіляємо шматочки картоплі, а на них – яловичину.
Крок 7. Поверх замаринованого м’яса розкладаємо цибулю і томати.
Крок 8. Сир натираємо на дрібній тертці, і ½ частину стружки присипаємо вміст листа.
Крок 9. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Через півгодини посипаємо яловичину по-французьки залишками сиру і тушкуємо ще близько 7 хвилин. Готову страву прикрашаємо гілочками свіжої зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!