Яловичина по-французьки в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Яловичина по-французьки з помідорами та картоплею

Немає нічого простіше і смачніше, ніж м’ясо, запечене разом з скибочками картоплі і соковитого томату – страва, приготована таким чином, завжди виходить неймовірно смачним і ароматним, тому як всі інгредієнти насичуються соком один одного.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Томати – 300 гр.
  • Цибуля – 160 гр.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Приправи – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для свого ж зручності і швидкості дій викладаємо на робочу поверхню всі продукти, зазначені у списку інгредієнтів.

Крок 2. Вимите і обсушенное м’ясо нарізаємо вздовж волокон пластинами, відбиваємо молоточком.

Крок 3. Для маринування яловичини ми використовуємо кефір, тому змішуємо його з сіллю і спеціями.

Крок 4. Заливаємо відбивні кефірним соусом, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин для просочення.

Крок 5. Не гаючи часу, нарізаємо тонкими кільцями очищений картопля, помідори і ріпчасту цибулю.

Крок 6. Деко промазуємо невеликою кількістю масла, розподіляємо шматочки картоплі, а на них – яловичину.

Крок 7. Поверх замаринованого м’яса розкладаємо цибулю і томати.

Крок 8. Сир натираємо на дрібній тертці, і ½ частину стружки присипаємо вміст листа.

Крок 9. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Через півгодини посипаємо яловичину по-французьки залишками сиру і тушкуємо ще близько 7 хвилин. Готову страву прикрашаємо гілочками свіжої зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!