Як зварити юшку з форелі з вершками і помідорами?
Юшка по-фінськи з помідорами – одна з незвичайних, але від цього не менш смачних варіацій північного супу. Червона риба відмінно поєднується з овочами, тому ніжний смак класичної фінської юшки стає тільки краще від легкої кислинки томату. Такий суп можна включати в звичайний раціон, так і подавати гостям.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 45 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Форель – 400 гр.
- Помідор – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Вершки – 200 мл
- Вода – 1 л
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Для приготування супу використовуйте філе або хвостову частину риби. Обробіть форель, відокремте м’ясо від шкіри, видалити всі кістки. Розріжте рибу на невеликі шматочки.
2. Моркву і цибулю очистіть, вимийте і дрібно наріжте. Моркву можна натерти на крупній тертці. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ній овочі до золотистого кольору. Це займе 5-7 хвилин. Щоб скоротити час приготування до мінімального, таку засмажку можна підготувати заздалегідь у великій кількості і заморозити. Потім вам залишиться лише додати потрібну кількість овочів в суп.
3. Помідори очистіть від шкірки. Для цього наповніть мисочку окропом і покладіть в неї томати. Через 3 хвилини залийте їх холодною водою. Після цього шкірка сама буде легко відставати від м’якоті. Очищені помідори наріжте невеликими кубиками. Надішліть овочі в сковороду з цибулею і морквою. Додайте цукор, щоб нейтралізувати кислоту томату. Перемішайте і готуйте на середньому вогні 3-4 хвилини.
4. У каструлі закип’ятіть воду для супу. Додайте вміст сковороди і доведіть до кипіння. Покладіть в каструлю шматочки риби, посоліть і поперчіть.
5. Підготуйте картоплю для юшки. Очистіть його від шкірки, промийте під холодною проточною водою і наріжте дрібними кубиками.
6. Надішліть картоплю в каструлю до решти інгредієнтів. Доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 13-14 хвилин, до готовності картоплі.
7. За 2-3 хвилини до готовності влийте в суп нехолодні вершки. Жирність молочного продукту вибирайте на свій розсуд. Гарячий суп розлийте по тарілках і прикрасити зеленню або грінками.
Приємного апетиту!