Юшка по-фінськи з вершками – 6 рецептів класичної юшки з фото покроково

Як зварити юшку з форелі з вершками і помідорами?

Юшка по-фінськи з помідорами – одна з незвичайних, але від цього не менш смачних варіацій північного супу. Червона риба відмінно поєднується з овочами, тому ніжний смак класичної фінської юшки стає тільки краще від легкої кислинки томату. Такий суп можна включати в звичайний раціон, так і подавати гостям.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 45 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Форель – 400 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Вода – 1 л
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Для приготування супу використовуйте філе або хвостову частину риби. Обробіть форель, відокремте м’ясо від шкіри, видалити всі кістки. Розріжте рибу на невеликі шматочки.

2. Моркву і цибулю очистіть, вимийте і дрібно наріжте. Моркву можна натерти на крупній тертці. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ній овочі до золотистого кольору. Це займе 5-7 хвилин. Щоб скоротити час приготування до мінімального, таку засмажку можна підготувати заздалегідь у великій кількості і заморозити. Потім вам залишиться лише додати потрібну кількість овочів в суп.

3. Помідори очистіть від шкірки. Для цього наповніть мисочку окропом і покладіть в неї томати. Через 3 хвилини залийте їх холодною водою. Після цього шкірка сама буде легко відставати від м’якоті. Очищені помідори наріжте невеликими кубиками. Надішліть овочі в сковороду з цибулею і морквою. Додайте цукор, щоб нейтралізувати кислоту томату. Перемішайте і готуйте на середньому вогні 3-4 хвилини.

4. У каструлі закип’ятіть воду для супу. Додайте вміст сковороди і доведіть до кипіння. Покладіть в каструлю шматочки риби, посоліть і поперчіть.

5. Підготуйте картоплю для юшки. Очистіть його від шкірки, промийте під холодною проточною водою і наріжте дрібними кубиками.

6. Надішліть картоплю в каструлю до решти інгредієнтів. Доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 13-14 хвилин, до готовності картоплі.

7. За 2-3 хвилини до готовності влийте в суп нехолодні вершки. Жирність молочного продукту вибирайте на свій розсуд. Гарячий суп розлийте по тарілках і прикрасити зеленню або грінками.

Приємного апетиту!